Ухвала
від 30.06.2021 по справі 367/5130/18
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/5130/18

Провадження №2/367/685/2021

УХВАЛА

Іменем України

30 червня 2021 року Ірпінський міський суд Київської області у складі:

головуючого судді Саранюк Л.П.,

за участі секретаря с/з Герус Н.В..,

розглянувши клопотання представника відповідача Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) - Безсмертної С.І. про залучення третьої особи, що не заявляє самостійних вимог, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), третя особа: Київський міський будинок дитини імені М.М. Городецького про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю.

В судовому засіданні представник відповідача Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) - Безсмертна С.І. звернулась до суду з клопотанням про залучення третьої особи, що не заявляє самостійних вимог, мотивуючи свої вимоги тим, що судове рішення у даній справі може вплинути та права та обов`язки Київського міського будинку дитини імені ОСОБА_2 оскільки майно закріплене за ним на праві оперативного управління.

В судовому засіданні позивач проти задоволення клопотання не заперечувала.

Суд, вислухавши обґрунтування представника відповідача, думку позивача, дослідивши письмові матеріали справи, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно ч.ч. 1,5 ст. 53 ЦПК України , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Оскільки судом встановлено, що рішенням суду по даній справі можуть бути порушені права та законні інтереси Київського міського будинку дитини імені ОСОБА_2 , то суд вважає за можливо клопотання представника відповідача задовольнити та залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Київський міський будинок дитини імені М.М. Городецького.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 53,54, 260-261 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання - задовольнити.

Залучити Київський міський будинок дитини імені М.М. Городецького (місцезнаходження: 08296, Київська область, смт. Ворзель, вул. Кленова, буд. 35, код ЄДРПОУ 22206086) до участі у справі № 367/5130/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), третя особа: Київський міський будинок дитини імені М.М. Городецького про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю, в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача.

Роз`яснити третій особі її право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.П. Саранюк

Дата ухвалення рішення30.06.2021
Оприлюднено05.07.2021
Номер документу98047548
СудочинствоЦивільне
Сутьзалучення третьої особи, що не заявляє самостійних вимог

Судовий реєстр по справі —367/5130/18

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 23.08.2018

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні