Ухвала
від 22.06.2021 по справі 758/7866/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/7866/21

Провадження № 2/758/7996/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 червня 2021 року суддя Подільського районного суду м.Києва Скрипник О. Г. , розглянувши матеріали позовної заяви за позовом ОСОБА_1 до Київського міського громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону Муніципальна варта про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача у якому просить визнати незаконним звільнення, поновити на роботі та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Суд вважає, що справа не підсудна цьому суду, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 Цивільного процесуального кодексу України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно з ч. 1 ст. 28 ЦПК України позови про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Керуючись зазначеними нормами позивач обрав Подільський районний суд м. Києва - також за зареєстрованим місцем проживання позивача.

Відповідно до відомостей з Реєстру територіальної громади м. Києва у ОСОБА_1 відсутнє зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання або перебування у місті Києві.

Підстав для застосування статті 30 ЦПК України суд не встановив.

Отже, в даному випадку застосовується ч. 2 ст. ст. 27 Цивільного процесуального кодексу України.

Місцезнаходженням відповідача - м. Київ, вул. Хрещатик, 36, що територіально належить до Шевченківського району столиці.

Згідно з ч. 9 ст. 187 цього Кодексу якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України суд передає справу на розгляд іншому суду якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з ч. 3 ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження.

Враховуючи наведене вище, а також те, що дана справа не відноситься до підсудності Подільського районного суду м. Києва, адже місце проживання позивача відсутнє у Подільському районі столиці, місцезнаходженням відповідача перебуває у Шевченківському районі м. Києва, тому справу необхідно скерувати до Шевченківського районного суду м. Києва за підсудністю, після закінчення строків передбачених ч. 3 ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України.

Керуючись статтями 31, 187, 258, 352-354, пункту 2 розділу ХІІ Прикінцеві положення ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Справу за позовом ОСОБА_1 до Київського міського громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону Муніципальна варта про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - передати за територіальною підсудністю на розгляд до Шевченківського районного суду м. Києва.

Передача справи на розгляд іншого суду за підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяО. Г. Скрипник

Дата ухвалення рішення22.06.2021
Оприлюднено06.07.2021
Номер документу98069355
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —758/7866/21

Рішення від 15.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Рішення від 15.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 16.06.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 19.05.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні