Ухвала
від 09.06.2010 по справі 2а-2599/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у забезпеченні позову

09 червня 2010 року м. Полтава Справа № 2а-2599/10/1670

Суддя Полтавського окружного адміністративног о суду Єресько Л.О., розглянувш и клопотання Державної інспе кції з контролю за цінами в По лтавській області про забез печення позову у справі за ад міністративним позовом Держ авної інспекції з контролю з а цінами в Полтавській облас ті до Відкритого акціонерно го товариства "Полтавський т урбомеханічний завод" про ст ягнення економічних санкцій , -

В С Т А Н О В И В:

08 червня 2010 року поз ивач Державна інспекція з контролю за цінами в Полтав ській області звернувся до П олтавського окружного адмін істративного суду з позовною заявою до Відкритого акціон ерного товариства "Полтавськ ий турбомеханічний завод" пр о стягнення економічних санк цій в сумі 3 579 867,90 грн.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративног о суду від 09 червня 2010 року пров адження у справі за даним адм іністративним позовом відк рито.

Прохальна частина ць ого адміністративного позов у містить клопотання про заб езпечення позову шляхом забо рони відповідачу вчиняти дії , спрямовані на відчуження бу дь-яких активів на суму еконо мічних санкцій в розмірі 3 579 867,90 грн. (в тому числі рухомого аб о нерухомого майна, що належи ть відповідачу на праві влас ності, господарського віданн я, оперативного управління т а інших, не заборонених чинни м законодавством), за винятко м операцій з Державним бю джетом України та іншими ціл ьовими державними фондами.

Відповідно до ч. 1 ст. 118 КА С України клопотання про заб езпечення адміністративног о позову розглядається не пі зніше наступного дня після й ого одержання й у разі обґрун тованості та терміновості ви рішується ухвалою негайно бе з повідомлення осіб, які беру ть участь у справі.

Частиною 1 ст. 117 КАС України встановлено, що суд може пост ановити ухвалу про вжиття за ходів забезпечення адмініст ративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіян ня шкоди правам, свободам, та і нтересам позивача до ухвален ня рішення в адміністративні й справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане не можливим без вжиття таких за ходів.

Державною інспекцією з к онтролю за цінами в Полтавсь кій області не обґрунтовано і не надано доказів, що існує о чевидна небезпека заподіянн я шкоди її правам та інтереса м, а також, що захист її прав та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідн о буде докласти значних зуси ль та витрат.

Таким чином, су д приходить до висновку про н еобхідність відмови у заявле ному клопотанні.

У Х В А Л И В:

Відмовити Державній інспекції з контролю за цін ами в Полтавській області в з адоволенні клопотання про за безпечення адміністративно го позову Державної інспекці ї з контролю за цінами в Полта вській області до Відкритог о акціонерного товариства "П олтавський турбомеханічний завод" про стягнення економі чних санкцій шляхом заборони відповідачу вчиняти дії, спр ямовані на відчуження будь-я ких активів .

Копію ухвали направити осо бам, які беруть участь у справ і.

Ухвала відповідно д о частини 1 статті 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України набирає законної с или після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого ц им Кодексом, якщо таку заяву н е було подано.

Ухвала може бути оскаржен а до Харківського апеляційно го адміністративного суду че рез Полтавський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі заяви про апеляційне оск арження в 5-денний термін з дня отримання ухвали та подачі а пеляційної скарги у 10-денний т ермін після подачі заяви про апеляційне оскарження, в пор ядку, визначеному статтею 186 К одексу адміністративного су дочинства України.

Суддя Л.О. Єресько

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу9810517
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2599/10/1670

Ухвала від 19.06.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 07.05.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 20.07.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 05.06.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 07.07.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Єресько Л.О.

Ухвала від 09.06.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Єресько Л.О.

Ухвала від 09.06.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Єресько Л.О.

Ухвала від 09.06.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Єресько Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні