Ухвала
від 09.07.2021 по справі 914/2016/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

09.07.2021 р. Справа № 914/2016/21

Суддя О.Д. Запотічняк , розглянувши матеріали

позовної заяви: Пустомитівського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП Галсільліс , Львівсько обл., м. Пустомити,

до відповідача : .Комунального підприємства Львівської обласної ради Львівторф , м. Львів

про стягнення 3900,00 грн.

Господарський суд визнав подані матеріали недостатніми для відкриття провадження у справі, враховуючи наступне.

Господарський процесуальний кодекс України у статтях 162 , 164 , 172 встановлює низку вимог яким повинна відповідати позовна заява яка подається до суду, а також додані до позовної заяви документи.

Однак, всупереч вимог даної норми закону, позовна заява не містить всіх необхідних реквізитів, які передбачені ст. 164, 172 ГПК України.

Згідно з частиною 1 статті 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Суд інформує позивача, що таким доказом надіслання є оригінал поштової квитанції з описом вкладення про надсилання відповідачеві рекомендованою поштою копії позовної заяви та доданих до неї документів, які додається до позову. Згідно з «Правилами надання послуг поштового зв`язку» , затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №270, належним доказом направлення саме копії позовної заяви стороні у справі є бланк опису вкладення, який згідно пункту 61 Правил заповнюється відправником у 2-х примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Однак до матеріалів позовної заяви позивачем долучено копії доказів направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками.

Разом з тим, до матеріалів позовної заяви Позивачем долучено додаткову угоду №1 до Договору №1 від 11.03.2019 року, однак не є можливим встановити зміст даного документу, оскільки така копія має неналежну якість (є нечитабельною), у зв`язку з чим, господарський суд вважає за необхідне зобов`язати позивача надати належно виготовлену додаткову угоду №1 до Договору №1 від 11.03.2019 року, якою позивач обгрунтовує свої вимоги.

Статтею 164 Господарського процесуального кодексу України передбачено документи, що додаються до позовної заяви. Так, частиною 1 вказаної статті передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до інформаційного листа Державної судової адміністрації України №06-1409 від 10.11.2011 зазначено, що документом про сплату судового збору є квитанція установи банку або відділення зв`язку, які прийняли платіж або платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою банку і скріплене печаткою установи банку з відміткою про дату виконання платіжного доручення. Документ про сплату судового збору додається до позовної заяви, апеляційних і касаційних скарг на рішення та постанови суду, до інших заяв щодо здійснення судом певних дій, за які передбачено сплату судового збору відповідно до Закону України Про судовий збір .

Однак, позивачем до позовної заяви долучено копію платіжного доручення про сплату судового збору №3399 від 19.05.2021, а не оригінал.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Одночасно, суд інформує позивача, що згідно приписів ч.3 ст.174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Враховуючи наведене, керуючись ст.162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву Пустомитівського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП Галсільліс до.Комунального підприємства Львівської обласної ради Львівторф про стягнення 3900,00 грн - залишити без руху.

2. Надати заявнику строк у 5 (п`ять) календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення таких недоліків:

2.1. надати належні докази направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками.

2.2. надати читабельну копію додаткової угоди №1 до Договору №1 від 11.03.2019 року;

2.3. надати оригінал платіжного доручення про сплату судового збору.

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Запропонувати учасникам процесу: подавати всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, клопотання, відзиви, пояснення тощо) до господарського суду через електронну пошту, відкриту на сайті « mail.gov.ua» або через особистий кабінет, відкритий у системі «Електронний суд» . Суд звертає увагу, що відкриття електронної пошти на сайті « mail.gov.ua» чи відкриття особистого кабінету в системі «Електронний суд» дозволяють учаснику процесу оперативно отримувати усі процесуальні документи, постановлені судом.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Суддя О.Д. Запотічняк

Дата ухвалення рішення09.07.2021
Оприлюднено12.07.2021
Номер документу98202327
СудочинствоГосподарське
Сутьщо суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Враховуючи наведене, керуючись ст.162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —914/2016/21

Рішення від 14.09.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 02.09.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 02.09.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 23.07.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 09.07.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні