Ухвала
від 09.07.2021 по справі 591/2672/21
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №591/2672/21

Провадження № 2/591/1918/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 липня 2021 року м. Суми

Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого судді - Северинової А.С.,

з участю секретаря судового засідання - Синецької І.О.,

представника позивача - ОСОБА_1 ,

представників відповідача - Голубцової К.М., Середи Є.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду у м. Суми цивільну справу № 591/2672/21 за позовною заявою ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства Буринська лікарня ім. проф. М.П. Новаченка про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

в с т а н о в и в :

20 квітня 2021 року позивач ОСОБА_2 звернувся до суду з вказаною позовною заявою і просить суд:

- визнати протиправним та скасувати наказ № 9-к від 26 лютого 2021 року Комунального некомерційного підприємства Буринської районної ради Буринська центральна районна лікарня ім. проф. М.П. Новиченка , правонаступником якого є відповідач - Комунальне некомерційне підприємство Буринська лікарня ім. проф. М.П. Новаченка , в частині, що стосується його звільнення ОСОБА_2 ;

- поновити його на роботі в Комунальному некомерційному підприємстві Буринська лікарня ім. проф. М.П. Новаченка (яке є правонаступником припиненого підприємства) на посаді лікаря патологоанатома патологоанатомічного відділення, посаді, займаній на момент звільнення;

- стягнути з Комунального некомерційного підприємства Буринська лікарня ім. проф. М.П. Новаченка на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 28 квітня 2021 року відкрито провадження у даній справі та вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання.

05 липня 2021 року від представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Жалковського В.Ю. надійшла уточнена позовна заява, в якій просить залучити до участі в справі співвідповідача - Комунальне некомерційне підприємство Буринської районної ради Буринська центральна районна лікарня ім. проф. М.П. Новаченка .

В судовому засіданні представник позивача представник ОСОБА_1 клопотання підтримав. Представники відповідача Комунального некомерційного підприємства Буринська лікарня ім. проф. М.П. Новаченка ОСОБА_3 , ОСОБА_4 у вирішенні заявленого клопотання поклались на розсуд суду.

Позивач в судове засідання не з`явився.

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

З урахуванням обставин, що відповідно до відомостей з Єдиного реєстру юридичний осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань комунальне некомерційне підприємство Буринської районної ради Буринська центральна районна лікарня ім. проф. М.П. Новаченка з 18 грудня 2020 року перебуває в стані припинення, але не припинено остаточно, а також обставин, що даною позовною заявою порушується питання про скасування наказу КНП Буринська ЦРЛ № 9-к від 26 лютого 2021 року в частині звільнення ОСОБА_2 за пунктом 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України, тому клопотання про залучення до участі у справі як співвідповідача Комунальне некомерційне підприємство Буринської районної ради Буринська центральна районна лікарня ім. проф. М.П. Новаченка є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов`язки вказаного підприємства.

Отже, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 51, 260 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_2 до Комунального некомерційного підприємства Буринська лікарня ім. проф. М.П. Новаченка про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу як співвідповідача Комунальне некомерційне підприємство Буринської районної ради Буринська центральна районна лікарня ім. проф. М.П. Новаченка , адреса: Сумська область, м. Буринь, вул. Кутузова, буд. 15.

Роз`яснити залученому відповідачу право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання вказаної ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачами у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити залученому відповідачу право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на вказану ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя А.С. Северинова

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення09.07.2021
Оприлюднено12.07.2021
Номер документу98206868
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —591/2672/21

Рішення від 10.02.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Рішення від 04.02.2022

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 09.07.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 09.07.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Северинова А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні