Ухвала
від 13.07.2021 по справі 144/654/21
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/654/21

Провадження № 2/144/588/21

У Х В А Л А

про витребування доказів

"13" липня 2021 р. смт. Теплик

Теплицький районний суд Вінницької області в складі:

головуючої судді Довгалюк Л.В.,

за участю секретаря судового засідання Грушовенко О.В.,

представника позивача адвоката Банара В.В.

представника відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ТОВ Теплик Агро про скасування запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача адвокат Банар В.В. звернувся до суду з клопотанням в інтересах ОСОБА_2 про витребування доказів, а саме: з відділу державної реєстрації Теплицької селищної ради Гайсинського району Вінницької області просив витребувати належним чином завірену копію реєстраційної справи щодо реєстрації договору оренди земельної ділянки від 27.02.2014 року з кадастровим номером 0523781800:01:000:0028, яка належить ОСОБА_2 на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії ЯБ № 715314, витребувати відомості за чиєю заявою проведено реєстрацію зазначеного вище договору, а також завірену копію довіреності чи будь-якого іншого документу на уповноважену особу, яка представляла інтереси ТОВ Теплик-Агро при реєстрації вказаного договору.

В обгрунтування вимог клопотання адвокат Банар В.В. зазначив, що після звернення до суду з позовом від його довірителя стало відомо, що спірний договір зареєстрований не уповноваженою особою ТОВ Теплик-Агро . Витребувана інформація необхідна для зміни підстав позову та може бути надана лише за ухвалою суду, про що свідчить відповідь виконавчого комітету Теплицької селищної ради, отримана позивачем у справі.

Представник відповідача ОСОБА_1 заперечував проти задоволення клопотання представника позивача, посилаючись на те, що воно подано з порушенням вимог ст. 84 ЦПК України, вказані відомості є лише припущенням позивача та не встановлено, яким чином витребувана інформація стосується предмету позову.

Дослідивши клопотання та окремі матеріали справи, заслухавши позицію сторін, суд приходить до наступного висновку.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Як визначено ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

У відповідності до частин 1 та 5 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до частин 1 та 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені позовні вимоги та наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 76, 81, 84 ЦПК України , суд -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача адвоката Банара В.В. - задовольнити.

Витребувати у Відділі державної реєстрації Теплицької селищної ради Гайсинського району Вінницької області належним чином завірені копії:

- реєстраційної справи щодо реєстрації договору оренди земельної ділянки від 27.02.2014 року з кадастровим номером 0523781800:01:000:0028, яка належить ОСОБА_2 на підставі державного акту на право приватної власності на землю ЯБ № 715314;

- відомості за чиєю заявою проведено реєстрацію зазначеного вище договору;

- завірену копію довіреності чи будь-якого іншого документу на підтвердження повноважень особи, яка представляла інтереси ТОВ Теплик-Агро при реєстрації оспорюваного договору.

Встановити для Відділу державної реєстрації Теплицької селищної ради Гайсинського району Вінницької області строк для надання вказаних вище документів - 10 днів із дня отримання копії ухвали суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.07.2021
Оприлюднено13.07.2021
Номер документу98256528
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

Судовий реєстр по справі —144/654/21

Рішення від 13.02.2022

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Рішення від 14.02.2022

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Довгалюк Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні