Ухвала
від 23.06.2021 по справі 646/8867/18
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/8867/18

№ провадження 1-кс/646/1231/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.06.2021 м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 Харківського РУП № 1 ГУ НП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016220000001287 від 22.11.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Севастополя АР Крим, українця, громадянина України, з вищою освітою, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований за адерсою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, відносно якого 02.05.2017 року Києво-Святошинською місцевою прокуратурою Київської області спрямовано обвинувальний акт до суду за ч.3 ст.229 КК України,

підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України,

в с т а н о в и в:

До Червонозаводського районного суду м. Харкова надійшло клопотання старшого слідчого СВ Основ`янського відділу поліції ГУ НП в Харківський області майора поліції ОСОБА_4 про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016220000001287 від 22.11.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

У судовому засіданні в обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що ОСОБА_5 , будучи службовою особою - директором та одноосібним засновником ТОВ «Центр Постачання» (код ЄДРПОУ 39170433), займаючи посаду, пов`язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, з використанням свого службового становища, у період з жовтня 2014 року по грудень 2016 року, посягаючи на суспільні відносини у сфері господарської діяльності та встановлений законодавством порядок охорони та використання прав на торгівельні марки (знаки для товарів та послуг) та фірмові найменування, як засоби індивідуалізації учасників господарського обороту товарів, організував та здійснював незаконне виробництво і збут харчових продуктів під виглядом справжніх, однак, домішуючи до них більш дешеві компоненти, під торговими марками та з використанням фірмових найменувань відомих в Україні промислових товаровиробників.

Всупереч статті 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» згідно якої заборонено обіг харчових продуктів, вироблених на потужностях, щодо яких не отримано експлуатаційного дозволу, передбаченого цим Законом, ОСОБА_5 через підконтрольне йому ТОВ «Центр постачання» здійснював реалізацію незаконно виготовлених сфальсифікованих шляхом змішування різних порошкоподібних речовин продуктів харчування, які продавав під назвами «молоко сухе незбиране», «молоко сухе знежирене», «вершки сухі» тощо, використовуючи при цьому, підроблені посвідчення про якість та декларації виробника/якісні посвідчення та етикетки із фірмовим найменуванням ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та знаки для товарів та послуг літера «І» за свідоцтвом України № 11820 та знак для товарів та послуг «Молочний світ» за свідоцтвом № НОМЕР_1 , спричинивши ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» матеріальну шкоду в особливо великому розмірі, чим вчинив кримінальні правопорушення при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_5 07.04.2014 одноособово, як єдиний засновник, що володіє 100% Статутного капіталу, провів загальні збори засновників ТОВ «Центр Постачання», на яких вирішив створити ТОВ «Центр Постачання», затвердити статутний капітал, статут підприємства та призначити себе - ОСОБА_5 на посаду директора зазначеного підприємства, про що, склав та підписав протокол №1 загальних зборів учасників ТОВ «Центр Постачання» від 07.04.2014.

08.04.2014 проведено державну реєстрацію ТОВ «Центр Постачання» (код ЄДРПОУ 39170433 (далі по тексту Товариство), директором та засновником якого одноособово став ОСОБА_5 .

З 09.04.2014 ОСОБА_5 приступив до виконання обов`язків директора вказаного Товариства відповідно до наказу №1/К від 09.04.2014 та протоколу загальних зборів учасників № 1 від 07.04.2014.

Згідно зі ст.9 Статуту вищим органом управління Товариством є загальні збори учасників, до повноважень яких зокрема належить:

- призначення та звільнення директора Товариства.

Відповідно до п.9.8 ст. 9 Статуту директор:

- розробляє поточні плани діяльності Товариства і заходи, що є необхідними для вирішення його завдань;

- затверджує щорічний кошторис, штатний розклад;

- затверджує ціни на продукцію і тарифи на послуги;

- приймає на роботу і звільняє з роботи співробітників Товариства;

- приймає рішення щодо інших питань поточної діяльності Товариства;

Згідно з п.9.9 ст. 9 Статуту директор Товариства має право:

- розпоряджатися майном Товариства у відповідності до чинного законодавства;

- без довіреності діяти від імені Товариства;

- укладати угоди та інші юридичні акти на суму, що не перевищує 100 000, 00 гривень;

- здійснювати інші дії, спрямовані на досягнення мети Товариства в межах його компетенції.

Метою діяльності Товариства є здійснення господарської діяльності з метою отримання прибутку, про що йдеться у ст.5 Статуту, при цьому в п. 5.2 вказаної статі зазначено, що предметом діяльності Товариства є неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, оптова торгівля кавою, чаєм, какао, прянощами, кондитерськими виробами, оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та інше.

Після створення основним напрямком діяльності вказаного Товариства стала оптова та роздрібна торгівля харчовими продуктами, в тому числі й продуктами сухомолочної групи. Від імені Товариства ним продавались товари під назвами молоко сухе знежирене, молоко сухе незбиране, вершки сухі та інші товари такі як суха молочна сироватка, яєчний порошок, какао-порошок, крохмаль кукурудзяний, крохмаль картопляний, тощо.

Ще до створення вказаного підприємства, як фізична особа-підприємець, та під час діяльності вказаного товариства ОСОБА_5 , вивчив ринок обігу зазначеної вище групи товарів, їх основних реальних та потенціальних покупців, справжніх виробників, серед яких, був ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також процес виготовлення та основні інгредієнти зазначеної групи товарів.

У подальшому ОСОБА_5 , будучі посадовою особою - директором ТОВ «Центр Постачання», з метою незаконного збагачення, не отримавши експлуатаційного дозволу, що є обов`язковим для виробництва продуктів харчування тваринного походження (вершки сухі, молоко сухе незбиране, молоко сухе знежирене, тощо), не отримавши у встановленому законом порядку дозволу на використання фірмового найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» (код ЄДРПОУ 00448031), розташованого за адресою: Чернігівська обл., Ічнянський р-н, м. Ічня, вул. Бунівка, 164, знаку для товарів і послуг літера «І» за свідоцтвом України № НОМЕР_2 та знаку для товарів та послуг «Молочний світ» за свідоцтвом України, НОМЕР_1 , посягаючи на гарантовані законодавством права інтелектуальної власності та заборону несанкціонованого використання без згоди власника торгових марок та фірмових найменувань, розробив злочинний план, спрямований на незаконне виготовлення сфальсифікованих продуктів харчування з використанням без відома та дозволу власників вищезазначених, належним чином зареєстрованих в Україні знаків для товарів та фірмового найменування, з подальшою реалізацією від імені очолюваного ним Товариства фальсифікованої продукції сухомолочної групи під виглядом начебто продукції Ічнянського заводу сухого молока та масла із вказівкою в товаросупровідних документах, що саме: ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» є виробником продукції, яка реалізовувалась Товариством з обмеженою відповідальністю «Центр постачання».

Відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» від 15.12.1993 передбачено наступне:

- ст.1 - знак це позначення, за яким товари і послуги одних осіб відрізняються від товарів і послуг інших осіб;

- ч.2 ст. 5 - об`єктом знаку може бути будь-яке позначення або будь-яка комбінація позначень. Такими позначеннями можуть бути, зокрема, слова, у тому числі імена, літери, цифри, зображувальні елементи, кольори та комбінації кольорів, а також будь-яка комбінація таких позначень;

- ч.4 ст. 16 - використанням знаку визнається нанесення його на будь-який товар, для якого знак зареєстровано, упаковку, в якій міститься такий товар, вивіску, пов`язану з ним, етикетку, нашивку, бирку чи інший прикріплений до товару предмет, зберігання такого товару із зазначеним нанесенням знаку з метою пропонування для продажу, пропонування його для продажу, продаж, імпорт (ввезення) та експорт (вивезення);

- ч.1 ст. 20 - будь-яке посягання на права власника свідоцтва, передбачені ст. 16 Закону, у тому числі вчинення без згоди власника свідоцтва дій, що потребують його згоди, та готування до вчинення таких дій, вважається порушенням прав власника свідоцтва, що тягне за собою відповідальність передбачену чинним законодавством України.

Знак для товарів та послуг на торгову марку «Молочний світ», зареєстрований 16.09.2002 за ТОВ «Молочний світ» на підставі свідоцтва № НОМЕР_1 на знак для товарів та послуг, яке видане відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг» Департаментом Інтелектуальної власності Міністерства освіти України.

16.01.2006 згідно з доповненнями до вказаного свідоцтва відбулася передача права власності на вказаний знак за ОСОБА_6 (Довіритель), який в подальшому згідно з договором довіри на використання торгівельної марки (надалі Договір), передав право користування вказаною торговою маркою ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» (далі Користувач), для маркування товару, який ними виготовляється та реалізується.

Відповідно до ст.2 Договору Довіритель повинен підтримувати у силі охорону торгівельної марки.

Згідно з п.3.2 ст.3 Договору Користувач має право використовувати торгову марку, як на товарі і на його упаковці, так і на супровідних та ділових документах, та у рекламі.

Крім того, у п.3.3 ст.3 Договору зазначено, що Користувач має право використовувати товарний знак Ліцензіара разом зі своїм торговим знаком.

Одночасно в п.п. 3.4 та 3.5 ст.3 Договору зазначено, що якщо Користувачу стало відомо, що товарний знак протиправно використовується третіми особами, він повинен негайно інформувати про це Довірителя, та спільно з останнім, пред`явити позов вказаним особам.

Знак для товарів і послуг літера «І», зареєстрований 30.04.1999 за ВАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» на підставі свідоцтва № НОМЕР_2 на знак для товарів та послуг, яке видане відповідно до Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг» Держпатентом України. 18.08.2004 та 08.09.2014, відповідно, продовжено строк дії вказаного свідоцтва, до 08.09.2024.

З огляду на те, що ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» є юридичною особою, яка офіційно зареєстрована в Україні, то відповідно до законодавства фірмове найменування «Ічнянський завод сухого молока та масла» належить саме вказаному підприємству і без його згоди не може використовуватись в комерційній діяльності іншими суб`єктами господарювання.

Реалізуючи свій злочинний план, ОСОБА_5 , як фізична особа-підприємець, підшукав нежитлові приміщення, необхідні для здійснення злочинної діяльності, пов`язаної з виготовленням, зберіганням та реалізацією фальсифікованої продукції в тому числі сухомолочної групи, з метою розміщення у них виробничих пристроїв для незаконного виготовлення та зберігання фальсифікованої продукції.

У подальшому 01.03.2014 року ОСОБА_5 , як фізична-особа підприємець уклав договір суборенди №1 з ТОВ «Їжачок» на оренду нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_3 та 08.04.2014 уклав договір оренди № 1/01-14 з ТОВ «Їжачок» на оренду нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_4 , «Е-1», «Е-3»); 01.08.2014 уклав договір оренди № 11/14 з ФОП ОСОБА_7 на оренду нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_3 , яке фактично не орендував.

Як організатор вказаних злочинних дій, ОСОБА_5 розробив злочинний план, пов`язаний з незаконним використанням знаків для товарів та послуг, та фірмового найменуванням ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», який полягав у наступному:

- орендувати складське / виробниче приміщення з кімнатою для офісних цілей;

- придбати обладнання, необхідне для змішування порошкоподібних харчових продуктів (крохмаль кукурудзяний, борошно пшеничне, вершки сухі, суха молочна сироватка, молоко сухе знежирене, тощо) в тому числі сухомолочної групи;

- закупити перші декілька разів справжню продукцію в тому числі у ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» для того щоб отримати справжні зразки продукції, етикеток, мішків, сертифікатів відповідності, посвідчень про якість, декларацій виробника та інших товаросупровідних документів, які потрібні для можливості в подальшому частину з них використовувати в своїй злочинній діяльності, а посвідчення про якість та декларації виробника підробляти, наслідуючи форму справжніх документів;

- закупити інгредієнти: суху молочну сироватку, крохмаль, борошно пшеничне, сухе молоко знежирене, сухе молоко незбиране, вершки сухі, суху молоковімстку суміш із рослинними жирами, тощо;

- знайти реальних покупців на фальсифіковану ними продукцію, яка вводитиметься в обіг з використанням торгівельних марок та фірмових найменувань справжніх виробників товару в т.ч. ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла»;

- виготовити підроблені етикетки із використанням фірмового найменування та торгових марок, належних ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла»;

- придбати паперові мішки, обладнання для їх пакування, портативні швейні машинки для зашивання мішків;

- виготовляти та реалізовувати сфальсифіковану продукцію в тому числі сухомолочної групи, незаконно використовуючи при цьому на товаросупровідних документах, в тому числі підроблених, фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та знаки для товарів та послуг літера «І» за свідоцтвом України № 11820 та «Молочний світ» за свідоцтвом № НОМЕР_1 .

Для створення видимості правомірної діяльності відкритого ним товариства з обмеженою відповідальністю «Центр постачання», ОСОБА_5 найняв спочатку на посаду регіонального менеджера по збуту ТОВ «Центр Постачання» в м. Харків ОСОБА_8 , а надалі декількох інших менеджерів, яких використовував у своїй злочинній діяльності, маніпулюючи ними, не розкриваючи їм детально свого злочинного плану через небажання ділитись злочинно нажитими доходами.

Як з`ясовано слідством, в перші місяці після створення ТОВ «Центр постачання» приблизно в період з травня по серпень 2014 року, за вказівкою ОСОБА_5 підлеглі йому співробітники, найняті ним на роботу, сканували та направляли йому на його електронну адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 зображення етикеток товарів, які в невеликих партіях купувались його підприємством, а також товаросупровідних документів, виключно які посвідчували якість товару (посвідчення про якість, сертифікати відповідності, ветеринарні свідоцтва, тощо).

Після чого, ОСОБА_5 , використовуючи власний персональний комп`ютер, здійснював підроблення таких документів, змінюючи в них кількість закупленого товару, його якісні характеристики, дату видачі відповідного документу, тощо) та при невстановлених у ході досудового слідства обставинах та у невстановленому місці, на виконання раніше розробленого злочинного плану, організовував замовляв виготовлення підроблених етикеток в тому числі ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», які за допомогою ІНФОРМАЦІЯ_3 , передавав до м. Харків.

Після облаштування у нежитлових приміщеннях, розташованих по АДРЕСА_3 , виробництва сфальсифікованих продуктів сухомолочної групи, придбавши необхідні для їх виготовлення інгредієнти, ОСОБА_5 розпочав пошук клієнтів, яким можна було б реалізувати сфальсифіковану продукцію, а саме підприємств, які здійснюють виробництво продуктів харчування, до складу яких входять молоко сухе знежирене, молоко сухе незбиране, вершки сухі, тощо.

При цьому, ОСОБА_5 , маючи попередній досвід роботи в структурах (підприємствах) молокопереробної промисловості, знаючи, як влаштоване виробництво сухого молока та молокопереробних заводах, чітко розумів, що відповідно до вимог державного стандарту «Молоко та вершки сухі. Загальні технічні вимоги» для виробництва справжнього сухого молока та сухих вершків використовують таку молочну сировину:

- молоко коров`яче незбиране не нижче 2-го ґатунку згідно ДСТУ 3662;

- молоко знежирене кислотністю не більше ніж 20?Т, отримане з коров`ячого молока не нижче 2-го ґатунку згідно ДСТУ 3662;

- маслянку, яку отримують під час виробництва солодковершкового несолоного масла кислотністю не більше ніж 20?Т;

- вершки, отримані з коров`ячого молока не нижче 2-го ґатунку згідно ДСТУ 3662.

Не закуповуючи на ТОВ «Центр постачання» молока коров`ячого та іншої передбаченої законодавством сировини на основі молока коров`ячого в рідкій формі, не маючи обладнання для переробки молока та його сушіння, не маючи експлуатаційного дозволу, без якого за законом заборонено виготовлення продуктів харчування тваринного походження, не маючи технологічних можливостей виготовляти справжнє молоко сухе чи вершки сухі, ОСОБА_5 в дійсності організував та здійснював реалізацію покупцям продуктів сухомолочної групи, яку він виготовляв на своєму підприємстві шляхом домішування до справжніх продуктів більш дешевих за ціною та менш корисних і цінних домішок, таких як борошно пшеничне, суха молочна сироватка, тощо, про що зазначалось в численних замовленнях на виробництво та рецептах виробництва, віднайдених в ТОВ «Центр постачання» в ході досудового слідства по кримінальному провадженню, які, як з`ясувалось, були запроваджені саме ОСОБА_5 .

Розуміючи, що вийти на ринок з молоком сухим та вершками сухими, не маючи справжнього заводу по виготовленню вказаної продукції, дозвільних документів, висновків санітарно-епідеміологічної експертизи, сертифікатів відповідності та відомої торгової марки та фірмового найменування надзвичайно складно і довго, та розуміючи, що відповідно до зазначеного вище ДСТУ «Молоко та вершки сухі. Загальні технічні вимоги» та чинного законодавства кожну партію молока сухого знежиреного чи вершків сухих повинні супроводжувати декларація виробника та інші документи про виробника та якісні характеристики товару, ОСОБА_5 вирішив, що для надання легального вигляду сфальсифікованому ними товару, який виробляється шляхом змішування з дешевими домішками ТОВ «Центр постачання» в розрізі сухо молочних продуктів, з метою заробітку якомога більшого злочинного доходу, було б вигідно та зручно використовувати фірмове найменування та торгові марки вже відомого в Україні Ічнянського заводу сухого молока та масла.

Цього, справжнього в Україні виробника молока сухого знежиреного, вершків сухих, молока сухого незбираного, масла на ринку споживачі знають багато років, підприємство завойовували багато призових місць на різноманітних конкурсах та отримувало численні подяки за бездоганну якість продукції. Враховуючи вказане, ОСОБА_5 вирішив, що реалізовуючи свою продукцію під виглядом продукції Ічнянського заводу сухого молока та масла, він зможе значно збільшити обсяги продажів своєї сфальсифікованої продукції та відповідно збільшити свої прибутки.

Так, у жовтні 2014 року ОСОБА_5 , діючи на виконання злочинного плану, підшукав ТОВ «Харківській м`ясокомбінат», як потенційного покупця сфальсифікованої продукції.

Не повідомляючи свого злочинного плану ОСОБА_8 , усвідомлюючи, що останній втік із зони АТО і не маючи роботи та досвіду в молокопереробній сфері не розумівся на подібних питаннях, ОСОБА_5 використав останнього для організації поставок на ТОВ «Харківський м`ясокомбінат».

У подальшому, в денний час невстановленими під час досудового слідства особами на виконання вказівок ОСОБА_5 в орендованих ФОП ОСОБА_5 приміщеннях, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 , була виготовлена фальсифікована продукція під назвою «молоко сухе незбиране», «молоко сухе знежирене», «вершки сухі», запаковані в паперові мішки, на які на виконання вказівок ОСОБА_5 , в порушення прав інтелектуальної власності товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», невстановленими під час слідства особами, були приклеєні етикетки з зображенням тотожним зображенням знаку для товарів і послуг літера «І» за свідоцтвом на знаки для товарів та послуг № НОМЕР_2 від 30.04.1999 та знаку для товарів та послуг «Молочний Світ» за свідоцтвом на знаки для товарів і послуг № НОМЕР_1 від 16.09.2002 та комерційним (фірмовим) найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», чим ОСОБА_5 імітував відповідність продукції оригінально виготовленому товару та порушив Закон України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» від 15.12.1993.

Продовжуючи свої протиправні дії, ОСОБА_5 , переслідуючи корисливу мету, з ціллю збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також знаків для товарів та послуг без відповідного на те дозволу власників ТОВ «Молочний Світ» та ПАТ «Ічнянський завод сухого молока», ввівши в оману посадових осіб ТОВ «Харківській м`ясокомбінат» щодо справжнього товаровиробника постачаємої продукції, 09.10.2014 уклав договір № 109102014 з вказаним підприємством та у період з 28.10.2014 року по 11.03.2016 року незаконно використовував фірмове найменування та знаки для товарів зазначених компаній, шляхом реалізації фальсифікованої продукції молока сухого незбираного, молока сухого знежиреного, вершків сухих на адресу ТОВ «Харківській м`ясокомбінат», позначаючи вказаними знаками та фірмовим найменуванням сфальсифіковану продукцію свого підприємства та вказуючи їх, як на етикетках із товарами, так і на товаросупровідних документах (посвідченнях про якість, деклараціях виробника/якісних посвідченнях, свідоцтвах про відповідність, тощо), які передавались разом із товаром за вказівками ОСОБА_5 покупцю.

Так, згідно з вказаними нижче видатковими накладними на адресу ТОВ «Харківській м`ясокомбінат» була реалізована наступна сфальсифікована продукція:

- №131 від 28.10.2014 вершки сухі у кількості 300,00 кг;

- №133 від 30.10.2014 сухе незбиране молоко у кількості 100,00 кг;

- № 138 від 05.11.2014 вершки сухі у кількості 500,00 кг;

- № 152 від 21.11.2014 вершки сухі у кількості 500,00 кг та сухе незбиране молоко у кількості 100,00 кг;

- № 160 від 03.12.2014 вершки сухі у кількості 500,00 кг та сухе незбиране молоко у кількості 500,00кг;

- № 178 від 25.12.2014 вершки сухі у кількості 500,00 кг;

- № 32 від 20.02.2015 вершки сухі у кількості 500,00 кг;

- № 49 від 13.03.2015 сухе незбиране молоко у кількості 500,00 кг;

- № 62 від 25.03.2015 вершки сухі у кількості 500,00 кг;

- № 86 від 09.04.2015 сухе незбиране молоко у кількості 500,00 кг;

- № 128 від 15.05.2015 вершки сухі у кількості 500,00 кг;

- № 168 від 03.06.2015 молоко сухе знежирене у кількості 575,00 кг;

- № 295 від 27.07.2015 вершки сухі у кількості 500,00 кг;

- № 583 від 11.03.2016 від 11.03.2016 вершки сухі у кількості 200,00кг.

ОСОБА_5 , достовірно знаючи умови товарообігу продуктів харчування, вимоги ДСТУ «Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови», розумів, що до кожної видатної накладної повинна надаватись декларація виробника (документ про посвідчення відповідності), видана товаровиробником.

У зв`язку з цим, ОСОБА_5 , з метою приховування факту фальсифікації ним продукції, яка постачалась покупцю, вводячи посадових осіб ТОВ «Харківській м`ясокомбінат» в оману щодо дійсного товаровиробника, використовуючи у якості зразка справжні посвідчення про якість та/чи Декларації виробника/якісні посвідчення ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» з використанням персонального комп`ютера та пристрою для друку розробив та виготовив підроблені посвідчення про якість та декларації виробника/якісні посвідчення, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо виробника продукції, реалізуємої на адресу ТОВ «Харківській м`ясокомбінат», зазначивши таким виробником ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

У подальшому ОСОБА_5 на виконання свого злочинного плану, з метою приховування факту щодо дійсного товаровиробника продукції, яка постачалась, разом з вищезазначеними видатковими накладними до кожної партії поставки організував передачу представникам ТОВ «Харківській м`ясокомбінат» підроблених посвідчень про якість та/чи декларації виробника/якісних посвідчень, а саме:

- посвідчення про якість №97 від 22.10.2014;

- посвідчення про якість №72 від 27.08.2014;

- посвідчення про якість №103 від 05.11.2014;

- посвідчення про якість №116 від 17.12.2014;

- посвідчення про якість №73 від 04.02.2015;

- декларація виробника/якісне посвідчення №11 від 12.01.2016;

- декларація виробника/якісне посвідчення №26 від 22.02.2016.

Крім того, на підтвердження того, що поставлена сфальсифікована продукція була виготовлена начебто саме ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», ОСОБА_5 через підлеглих йому працівників, які нічого не підозрювали, також було організовано передачу представникам ТОВ «Харківський м`ясокомбінат» посвідчених печаткою ТОВ «Центр постачання» копій сертифікату відповідності на сухі молочні продукти, виданий ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», звичайну копію сертифікату на систему управління якістю ISO 9001, виданого на ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», копію висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи на молоко сухе незбиране від 14.03.2012р., виданого товаровиробнику ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», копію висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи на вершки сухі від 12.12.2012р., виданого товаровиробнику ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», засвідчену печаткою ТОВ «Центр постачання».

Надалі ОСОБА_5 зрозумів, що розроблений ним злочинний план вчинення кримінальних правопорушень дійсно діє та приносить заробіток, збільшення якого можливо шляхом розширення обсягів виробництва сфальсифікованої продукції та її реалізації під виглядом продукції в тому числі ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

В подальшому, з метою розширення обсягів виробництва фальсифікованої продукції 01.06.2015 між ТОВ «Центр Постачання», в особі директора ОСОБА_5 , та ПАТ «Харківській електротехнічний завод «Трансзв`язок» (код ЄДРПОУ 01056735), був укладений договір оренди нежитлової будівлі, загальною площею 401,7 кв. м, розташованої за адресою: АДРЕСА_3 , де у подальшому були влаштовані виробничий цех, складські приміщення та приміщення, де працювали менеджери.

Продовжуючи свої протиправні дії, ОСОБА_5 , переслідуючи корисливу мету, з ціллю збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також знаків для товарів, без відповідного на те дозволу власників ТОВ «Молочний Світ» та ПАТ «Ічнянський завод сухого молока», знайшов ще одного реального покупця, в тому числі сухомолочної групи товарів - ПрАТ «АПК-Інвест» (код ЄДРПОУ 34626750) та, ввівши в оману посадових осіб та менеджерів вказаного підприємства щодо справжнього виробника постачаємої продукції, переконав останніх співпрацювати з ТОВ «Центр Постачання» та придбавати у товариства продукцію нібито виробництва Ічнянського заводу сухого молока та масла.

На виконання злочинного плану 03.07.2015 ОСОБА_5 , діючи як посадова особа, уклав від імені ТОВ «Центр Постачання» з ПрАТ «АПК-Інвест» договір поставки №1ЦС, та 09.08.2015 на підставі укладеного договору узгодив специфікацію №1 та №2 щодо кількості постачаємої продукції та її товаровиробника, а саме: «Ічнянський завод сухого молока та масла», достовірно знаючи, що необхідну ПрАТ «АПК-Інвест» продукцію він у ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» закупати не збирається та дозволу на використання фірмового найменування на товаросупровідних документах він не отримував.

У подальшому ОСОБА_5 , узгодивши специфікації та отримавши замовлення від ПрАТ «АПК-Інвест», передав вказане замовлення підконтрольним йому менеджерам для передачі на виробництво та контролю за виробничим процесом, які складали наряди на виробництво на передали їх невстановленим під час досудового слідства особам, для виготовлення фальсифікованої продукції нібито товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Надалі, в денний час, невстановленими під час досудового слідства особами, на виконання вказівок ОСОБА_5 , у виробничих приміщеннях, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 , була виготовлена фальсифікована продукція молоко сухе незбиране, вершки сухі, яка була запакована в паперові мішки, на які на виконання вказівок ОСОБА_5 в порушення прав інтелектуальної власності товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», невстановленими під час слідства особами, які не були обізнані про злочинні плани ОСОБА_5 , були приклеєні етикетки з зображенням тотожнім зображенню знаку для товарів і послуг літера «І» за свідоцтвом на знаки для товарів та послуг № НОМЕР_2 від 30.04.1999 та знаку для товарів та послуг « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за свідоцтвом на знаки для товарів і послуг № НОМЕР_1 від 16.09.2002 та фірмовим найменування ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », тим самим ОСОБА_5 імітував відповідність виготовленої сфальсифікованої продукції оригінально виготовленому товару Ічнянського заводу сухого молока та масла.

Після чого, ОСОБА_5 , у період з 03.07.2015 року по 10.08.2015 року незаконно використовував фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та знаки для товарів літера «І» та «Молочний Світ», шляхом нанесення їх на етикетки на мішках із сфальсифікованою продукцією, а також використовуючи завідомо підроблені посвідчення про якість із фірмовим найменуванням Ічнянського заводу сухого молока та масла постачав товари під назвою молоко сухе незбиране та вершки сухі, на адресу ПрАТ «АПК-Інвест».

Так, згідно з видатковими накладними:

- № 236 від 03.07.2015 на адресу ПрАТ «АПК-Інвест» була реалізована фальсифікована продукція сухе молоко незбиране у кількості 1000,00 кг;

- № 293 від 27.07.2015 вершки сухі у кількості 25,00 кг;

- № 323 від 10.08.2015 вершки сухі у кількості 50,00 кг.

При цьому, ОСОБА_5 , достовірно знав умови товарообігу продуктів харчування, розумів, щодо кожної видаткової накладної зазначеної групи товарів повинне додаватись посвідчення про якість, видане товаровиробником.

Будучи особою, яка електронним цифровим підписом підписувала всі податкові накладні по всіх товарах, які продавались підприємством, контролювала всі закупівлі товарів і підписувала податкові декларації по податку на додану вартість, ОСОБА_5 усвідомлював, що в зазначений період він не закуповував у ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» товарів, які він мав намір продавати та фактично продав на ПрАТ «АПК-Інвест» протиправно використовуючи фірмове найменування та торгові марки, право користування якими належало ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

ОСОБА_5 , з метою збуту сфальсифікованого його підприємством товару, ввівши посадових осіб ПрАТ «АПК-Інвест» в оману щодо дійсного товаровиробника, використовуючи у якості зразка справжні документи, отримані від ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», отримані при реальній поставці від вказаного заводу ще влітку 2014 року, організував передачу разом із видатковими накладними із вказаними сфальсифікованими товарами завідомо підроблених посвідчень про якість до яких було внесено завідомо неправдиві відомості щодо дійсного виробника продукції, реалізуємої на адресу ПрАТ «АПК-Інвест», зазначивши таким виробником ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», яке насправді такої продукції не виробляло і відповідних посвідчень про якість не видавало.

ОСОБА_5 , з метою приховування факту фальсифікації ним продукції, яка постачалась покупцю, вводячи посадових осіб ПрАТ «АПК-Інвест» в оману щодо дійсного товаровиробника, використовуючи у якості зразка справжні посвідчення про якість ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» з використанням персонального комп`ютеру та пристрою для друку розробив та виготовив підроблені посвідчення про якість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо виробника продукції, яка реалізувалась на адресу ПрАТ «АПК-Інвест», зазначивши таким виробником ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Надалі ОСОБА_5 , з метою приховування дійсного товаровиробника постачаємої продукції, разом з вищевказаними видатковими накладними до кожної поставки організував передачу представникам ПрАТ «АПК-Інвест» завідомо підроблених посвідчень про якість, а саме:

- посвідчення про якість №89 від 23.04.2015;

- посвідчення про якість №126 від 06.07.2015, в яких виробником було вказано ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Такими діями ОСОБА_5 незаконно використав фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» на зазначених посвідченнях про якість, ввівши в господарський обіг сфальсифіковану його підприємством продукцію, яка в той час та згідно вказаних посвідчень про якість не закуповувалась у ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Також, незаконне використання фірмового найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» було вчинене шляхом організації передачі разом із товаром та вказаними вище видатковими накладними засвідчених печаткою ТОВ «Центр постачання» копій Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи» на молоко сухе незбиране виробництва ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» від 14.03.2012р., сертифікати відповідності на сухі молочні продукти ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи» на вершки сухі виробництва ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» від 12.12.2012р., отримані від вказаного товаровиробника при реальній закупівлі вказаного товару у 2014 році.

Введені в оману щодо дійсного товаровиробника, посадові особи ПрАТ «АПК-Інвест», будучі впевнені що придбають сухомолочну продукцію виробництва саме ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з розрахункового рахунку ПрАТ «АПК-Інвест» № НОМЕР_3 , відкритого в АТ «Укрексімбанк» перерахували на розрахунковий рахунок ТОВ «Центр Постачання» № НОМЕР_4 , відкритий в АТ «УкрСиббанк», грошові кошти на загальну суму 59 725,00 гривень.

Продовжуючи свої протиправні дії, у серпні 2015 року, ОСОБА_5 переслідуючи корисливу мету, з ціллю збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також знаків для товарів, без відповідного на те дозволу власників ТОВ «Молочний Світ» та ПАТ «Ічнянський завод сухого молока», знайшов ще одного реального покупця сухомолочної групи товарів ТОВ «Стронг-Сігал» код ЄДРПОУ 34632392 та ввівши в оману посадових осіб та менеджерів вказаного підприємства, щодо справжнього товаровиробника постачаємої продукції, переконав останніх співпрацювати саме з ТОВ «Центр Постачання» та придбавати у нього продукцію нібито виробництва ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», достовірно знаючи при цьому, що на ТОВ «Стронг-Сігал» буде постачатися фальсифікована продукція.

На виконання злочинного плану, 27.08.2015 ОСОБА_5 , діючи умисно, з метою збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування та знаків для товарів, як посадова особа, уклав від імені ТОВ «Центр Постачання» з ТОВ «Стронг-Сігал» договір № 127082015 щодо постачання на адресу вказаного підприємства продукції згідно замовлень достовірно знаючи при цьому що необхідну ТОВ «Стронг-Сігал» продукцію він у ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» не закупляв та дозволу на виготовлення продукції під їх фірмовим найменування та з використанням знаку для товарів, він не отримував.

Отримавши замовлення від ТОВ «Стронг-Сігал», за допомогою підконтрольних йому менеджерів, яким він не розкривав свого злочинного плану, не бажаючи ділитись з ними злочинними доходами, організував складання замовлення наряду на виробництво та передачу його невстановленим під час досудового слідства особам, для виготовлення сфальсифікованої продукції нібито товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Надалі, в денний час, невстановленими під час досудового слідства особами, на виконання вказівок ОСОБА_5 у виробничих приміщеннях, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 , була виготовлена фальсифікована продукція вершки сухі, запакована в паперові мішки, на які, на виконання вказівок ОСОБА_5 , в порушення прав інтелектуальної власності товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», невстановленими під час слідства особами, які не були обізнані про злочинні плани останнього, були приклеєні етикетки, із зображенням тотожнім зображенням знаку для товарів і послуг літера «І» за свідоцтвом на знаки для товарів та послуг № НОМЕР_2 від 30.04.1999 та знаку для товарів та послуг «Молочний Світ» за свідоцтвом на знаки для товарів і послуг № НОМЕР_1 від 16.09.2002 та фірмовим найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», тим самим ОСОБА_5 імітував відповідність продукції оригінально виготовленому товару.

Після чого, ОСОБА_5 , 31.08.2015, незаконно використав фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та знаки для товарів літера «І» та «Молочний Світ», шляхом позначення ними етикеток та супровідних документів (документів про якість та товаровиробника) продукції, яка постачалась на адресу ТОВ «Стронг-Сігал».

Так, згідно видаткової накладної №356 від 31.08.2015 на адресу ТОВ «Стронг-Сігал» була реалізована фальсифікована продукція вершки сухі у кількості 25,00 кг.

ОСОБА_5 , достовірно знаючи умови товарообігу продуктів харчування, розумів, що до кожної видатної накладної зазначеної групи товарів повинно йти посвідчення про якість, видане товаровиробником.

У зв`язку з чим, ОСОБА_5 , з метою реалізації злочину та продовження введення посадових осіб ТОВ «Стронг-Сігал» в оману, щодо дійсного товаровиробника, використовуючи у якості зразка справжні документи про посвідчення якості, отримані при реальній поставці від ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з використанням персонального комп`ютеру та пристрою для друку розробив та виготовив підроблене посвідчення по якість, до якого було внесено завідомо неправдиві відомості щодо дійсного виробника продукції, реалізуємої на адресу ТОВ «Стронг-Сігал» - начебто виробником є ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

В подальшому ОСОБА_5 , на виконання свого злочинного плану, діючи умисно з метою приховування факту щодо дійсного товаровиробника постачаємої продукції, разом з зазначеною видатковою накладною організував передачу представникам ТОВ «Стронг-Сігал» завідомо підробленого посвідчення про якість №132 від 14.08.2015, яке містило недостовірні відомості про виробника вершків сухих ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також решту інформації про товар, в той час як такий документ Ічнянським заводом сухого молока та масла взагалі не видавався.

Введені в оману, щодо дійсного товаровиробника, посадові особи ТОВ «Стронг-Сігал», будучі впевнені, що придбають вершки сухі виробництва саме ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з розрахункового рахунку ТОВ «Стронг-Сігал» № НОМЕР_5 , відритого в ПАТ «Кредит Агріколь Банк» перерахували на розрахунковий рахунок ТОВ «Центр Постачання» № НОМЕР_4 , відкритий в АТ «УкрСиббанк», грошові кошти на загальну суму 1450,00 гривень.

У жовтні 2015 року, ОСОБА_5 переслідуючи корисливу мету, з ціллю збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також знаків для товарів, без відповідного на те дозволу власників ТОВ «Молочний Світ» та ПАТ «Ічнянський завод сухого молока», знайшов ще одного реального покупця сухо молочної групи товарів підприємство ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ» (код ЄДРПОУ 39829849) та ввівши в оману посадових осіб та менеджерів вказаного підприємства щодо справжнього товаровиробника постачаємої продукції, залучив співпрацювати саме з ТОВ «Центр Постачання» та придбати у його підприємства продукцію нібито виробництва ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», достовірно знаючи при цьому, що на ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ» буде постачатися фальсифікована продукція із підробленими документами про якість на таку продукцію начебто її виробником є ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

На виконання злочинного плану, 01.10.2015 ОСОБА_5 , діючи умисно, з метою збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання фірмового найменування та знаків для товарів, як посадова особа, організував укладення від імені ТОВ «Центр Постачання» з ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ» договору поставки №1010922015, достовірно знаючи при цьому що необхідну продукцію для ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ» він у ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» не закупляв та дозволу на використання фірмового найменування та знаків для товарів вказаного підприємства, він не отримував.

ОСОБА_5 , отримавши замовлення від ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ», діючи навмисно, з метою збагачення та на виконання злочинного плану щодо незаконного використання фірмового найменування та знаків для товарів та послуг, дав вказівку підпорядкованим йому менеджерам, скласти наряд на виробництво сфальсифікованої продукції, повідомивши його рецептуру, та наказав передати такий наряд невстановленим під час досудового слідства особам, для виготовлення фальсифікованої продукції нібито товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Надалі, в денний час, невстановленими під час досудового слідства особами, на виконання вказівок ОСОБА_5 , у виробничих приміщеннях, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 , була виготовлена фальсифікована продукція вершки сухі та сухе незбиране молоко, запакована в паперові мішки, на які, на виконання вказівок ОСОБА_5 , в порушення прав інтелектуальної власності товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», невстановленими під час слідства особами, які не були обізнані про злочинні плани останніх, були приклеєні етикетки, з зображенням тотожнім зображенням знаку для товарів і послуг літера «І» за свідоцтвом на знаки для товарів та послуг № НОМЕР_2 від 30.04.1999 та знаку для товарів та послуг «Молочний Світ» за свідоцтвом на знаки для товарів і послуг № НОМЕР_1 від 16.09.2002 та комерційним найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», тим самим ОСОБА_5 імітував відповідність продукції оригінально виготовленому товару.

У зв`язку з чим, ОСОБА_5 , з метою реалізації злочину та продовження введення посадових осіб ТОВ «Стронг-Сігал» в оману, щодо дійсного товаровиробника, використовуючи у якості зразка справжні документи про посвідчення якості, отримані при реальній поставці від ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з використанням персонального комп`ютеру та пристрою для друку розробив та виготовив підроблене посвідчення по якість та декларації виробника/якісні посвідчення, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо дійсного виробника продукції, реалізуємої на адресу ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ». - начебто виробником є ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та інші недостовірні відомості про товар.

Після чого, ОСОБА_5 , в період з 05.10.2015 по 14.09.2016 незаконно використовував фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та знаки для товарів літера «І» та «Молочний Світ», шляхом організації нанесення їх на етикетки та товаросупровідні документи до продукції, яка постачалась на ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ».

Так, на адресу ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ» від ТОВ «Центр постачання» ОСОБА_5 була реалізована наступна сфальсифікована продукція, а саме, згідно видаткової накладної:

- № 438 від 05.10.2015 вершки сухі у кількості 25,00 кг;

- № 486 від 01.03.2016 сухе незбиране молоко у кількості 25,00 кг;

- № 603 від 04.03.2016 сухе незбиране молоко у кількості 50,00 кг;

- № 883 від 12.04.2016 вершки сухі у кількості 25,00 кг;

- №999 від 28.04.2016 сухе незбиране молоко у кількості 25,00 кг;

- №1299 від 01.06.2016 молоко сухе незбиране виробниче у кількості 25,00 кг;

- № 1515 від 24.06.2016 - молоко сухе незбиране виробниче у кількості 25,00 кг;

- № 1846 від 27.07.2016 молоко сухе незбиране виробниче у кількості 25,00кг;

- № 2001 від 10.08.2016 молоко сухе незбиране виробниче у кількості 25,0 кг;

- № 2127 від 26.08.2016 молоко сухе незбиране виробниче у кількості 25,0 кг;

- № 2370 від 14.09.2016 молоко сухе незбиране виробниче у кількості 75,00кг. Виробником було зазначено ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

ОСОБА_5 , достовірно знав умови товарообігу продуктів харчування, розумів, що до кожної видаткової накладної зазначеної групи товарів повинна йти декларація виробника / посвідчення про якість, видане товаровиробником.

В подальшому ОСОБА_5 , діючи умисно, з метою приховування факту щодо дійсного товаровиробника постачаємої продукції, разом з вище переліченими видатковими накладними до кожної поставки організував передачу представникам ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ» завідомо підроблених посвідчень про якість та декларації виробника/якісні посвідчення, а саме:

- посвідчення про якість № 132 від 14.08.2015;

- декларація виробника / якісне посвідчення № 11 від 04.02.2016;

- декларація виробника / якісне посвідчення №24 від 10.03.2016;

- декларація виробника / якісне посвідчення № 30 від 01.03.2016;

- декларація виробника / якісне посвідчення № 48 від 12.04.2016;

- декларація виробника / якісне посвідчення № 61 від 12.05.2016;

- декларація виробника / якісне посвідчення № 189 від 18.06.2016;

- декларація виробника / якісне посвідчення №189 від 18.07.2016;

- декларація виробника / якісне посвідчення № 201 від 06.09.2016.

Введені в оману щодо дійсного товаровиробника, посадові особи ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ», будучі впевнені, що придбають сухомолочну продукцію виробництва саме ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з розрахункового рахунку ТОВ «В.А.Н. ФУДЗ» № НОМЕР_6 , відритого в ПАТ «Кредит Агріколь Банк» перерахували на розрахунковий рахунок ТОВ «Центр Постачання» № НОМЕР_4 , відкритий в АТ «УкрСиббанк», грошові кошти на загальну суму 24 865,00 гривень.

Продовжуючи свої протиправні дії, у серпні 2014 року, ОСОБА_5 переслідуючи корисливу мету, з ціллю збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також знаків для товарів, без відповідного на те дозволу власників ТОВ «Молочний Світ» та ПАТ «Ічнянський завод сухого молока», знайшов ще одного реального покупця сухомолочної групи товарів ТОВ «Український м`ясокомбінат» (код ЄДРПОУ 33291292) та ввівши в оману посадових осіб та менеджерів вказаного підприємства, щодо справжнього товаровиробника постачаємої продукції, залучив останніх співпрацювати саме з ТОВ «Центр Постачання» та придбавати у його підприємства продукцію нібито виробництва ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», достовірно знаючи при цьому, що на ТОВ «Український м`ясокомбінат» буде постачатися фальсифікована продукція лише під торговими марками та з використанням фірмового найменування Ічнянського заводу сухого молока та масла.

На виконання злочинного плану 11.08.2014 ОСОБА_5 , діючи умисно, з метою збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування та знаків для товарів, як посадова особа, організував укладення від імені ТОВ «Центр Постачання» з ТОВ «Український м`ясокомбінат» договору поставки № 211082014, щодо постачання на адресу вказаного підприємства продукції згідно замовлень, достовірно знаючи при цьому що необхідну ТОВ «Український м`ясокомбінат» продукції він у ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» не закупляв та дозволу на виготовлення продукції під їх фірмовим найменування та з використанням знаку для товарів, він не отримував.

У грудні 2015 р. ОСОБА_5 , отримавши замовлення від ТОВ «Український м`ясокомбінат», діючи навмисно, з метою збагачення та на виконання злочинного плану щодо незаконного використання фірмового найменування та знаків для товарів та послуг, організував складання нарядів на виробництво та передачу таких нарядів-замовлень невстановленим під час досудового слідства особам, для виготовлення фальсифікованої продукції нібито товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

ОСОБА_5 , у період з 28.12.2015 по 20.06.2016, незаконно використав фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та знаки для товарів літера «І» та «Молочний Світ», шляхом використання їх на етикетках та Деклараціях виробника/якісних посвідченнях та організував передачу вказаних завідомо підроблених документів разом із поставками сфальсифікованого товару на адресу ТОВ «Український м`ясокомбінат».

Так, на адресу ТОВ «Український м`ясокомбінат» була реалізована наступна фальсифікована продукція, а саме: згідно з видаткових накладних:

№ 660 від 28.12.2015молоко сухе незбиране у кількості 500,00 кг;

№ 248 від 09.02.2016 - сухе незбиране молоко у кількості 100,00 кг;

№ 92 від 19.01.2016 молоко сухе знежирене у кількості 1500 кг. та молоко сухе незбиране у кількості 500,00 кг;

№ 585 від 11.03.2016 - сухе незбиране молоко у кількості 550,00 кг;

№ 672 від 22.03.2016 сухе незбиране молоко у кількості 1000,00 кг;

№ 899 від 14.04.2016 сухе незбиране молоко у кількості 2000,00 кг;

№ 1157 від 20.05.2016 - молоко сухе знежирене виробниче у кількості 2500,00кг;

№ 1473 від 20.06.2016 - молоко сухе знежирене виробниче у кількості 2500,00кг.

ОСОБА_5 , достовірно знаючи умови товарообігу продуктів харчування, розумів, що до кожної видаткової накладної зазначеної групи товарів повинна надаватись декларація виробника чи посвідчення про якість, видана товаровиробником.

У зв`язку з чим, ОСОБА_5 , з метою реалізації злочинного плану з незаконного використання фірмового найменування знаків для товарів та продовження введення посадових осіб ТОВ «Український м`ясокомбінат» в оману щодо дійсного товаровиробника, використовуючи у якості зразка справжні декларації виробника, отримані при реальній поставці від ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з використанням персонального комп`ютеру та пристрою для друку розробив та виготовив підроблені декларації виробника/якісні посвідчення, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо дійсного виробника продукції, реалізуємої на адресу ТОВ «Український м`ясокомбінат», вказавши недостовірні дані, що її виробником є ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», який насправді таких декларацій виробника не видавав, а продукцію, в них вказану, не виготовляв та на ТОВ «Центр постачання» не постачав.

В подальшому за вказівкою ОСОБА_5 співробітники ТОВ «Центр Постачання», яких ОСОБА_5 не інформував про свої злочинні плани, не бажаючи ділитись із ними злочинними доходами, передавали представникам ТОВ «Український м`ясокомбінат» заздалегідь виготовлені ОСОБА_5 підроблені декларації виробника, а саме:

декларація виробника/якісне посвідчення № 181 від 11.11.2015;

декларація виробника /якісне посвідчення № 11від 19.01.2016;

декларація виробника /якісне посвідчення № 24 від 10.03.2016;

декларація виробника/якісне посвідчення № 48 від 12.04.2016;

декларація виробника/якісне посвідчення № 53 від 06.05.2016;

декларація виробника/якісне посвідчення б/н від 12.05.2016.

Введені в оману щодо дійсного товаровиробника, посадові особи ТОВ «Український м`ясокомбінат», будучи впевненими, що придбають сухомолочну продукцію виробництва саме ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з розрахункового рахунку ТОВ «Український м`ясокомбінат» № НОМЕР_7 , відритого в АТ «УкрСибБанк», перерахували на розрахунковий рахунок ТОВ «Центр Постачання» № НОМЕР_4 , відкритий в АТ «УкрСиббанк», грошові кошти на загальну суму 470 500,00 гривень.

Продовжуючи свої протиправні дії, в травні 2016 року ОСОБА_5 , переслідуючи корисливу мету, з ціллю збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також знаків для товарів, без відповідного на те дозволу власників ТОВ «Молочний Світ» та ПАТ «Ічнянський завод сухого молока», знайшов ще одного реального покупця сухо молочної групи товарів ТОВ «Соді Ком» (код ЄДРПОУ 33542261) та, ввівши в оману через підлеглих осіб, які нічого не підозрювали, посадових осіб та представників вказаного підприємства щодо справжнього товаровиробника постачаємої продукції, залучив останніх співпрацювати саме з ТОВ «Центр Постачання» та придбати у них продукцію нібито виробництва ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», достовірно знаючи при цьому, що на ТОВ «Соді Ком» буде постачатися фальсифікована продукція із підробленими документами.

На виконання злочинного плану 16.05.2016 ОСОБА_5 з метою збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування та знаків для товарів, як посадова особа, організував укладення від імені ТОВ «Центр Постачання» з ТОВ «Соді Ком» договору поставки № 116052016 щодо постачання на адресу вказаного підприємства продукції згідно з замовленнями, достовірно знаючи, що необхідну ТОВ «Соді Ком» продукцію він у ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» не закупляв та дозволу на виготовлення продукції під їх фірмовим найменування та з використанням знаку для товарів він не отримував.

У травні 2016 року ОСОБА_5 , отримавши замовлення від ТОВ «Соді Ком», наказав підлеглим йому менеджерам, які нічого не підозрювали про злочинні плати ОСОБА_5 , скласти наряд-замовлення на виробництво (за налагодженою ним формою) та організував його передачу на виробництво невстановленим під час досудового слідства особам, для виготовлення фальсифікованої продукції нібито товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Надалі, в денний час невстановленими під час досудового слідства особами на виконання вказівок ОСОБА_5 у виробничих приміщеннях, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 , була виготовлена фальсифікована продукція молоко сухе знежирене, яка запакована в паперові мішки, на які, на виконання вказівок ОСОБА_5 в порушення прав інтелектуальної власності товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», невстановленими під час слідства особами, які не були обізнані про злочинні плани останніх, були приклеєні етикетки, з зображенням тотожнім зображенню знаку для товарів і послуг літера «І» за свідоцтвом на знаки для товарів та послуг № НОМЕР_2 від 30.04.1999 та знаку для товарів та послуг «Молочний Світ» за свідоцтвом на знаки для товарів і послуг № НОМЕР_1 від 16.09.2002 та комерційним найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», тим самим ОСОБА_5 імітував відповідність продукції оригінально виготовленому товару.

Після чого, ОСОБА_5 у період з 26.05.2016 по 02.06.2016, незаконно використав фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та знаки для товарів літера «І» та «Молочний Світ» шляхом використання їх на товаросупровідних документа до сфальсифікованої продукції, яка постачалась на ТОВ «Соді Ком».

Так, на адресу ТОВ «Соді Ком» від ТОВ «Центр постачання», належного на той момент повністю ОСОБА_5 , в якому останнім був директором, була реалізована наступна фальсифікована продукція, а саме: згідно з видатковими накладними

- № 1249 від 26.05.2016 молоко сухе знежирене у кількості 200,00 кг;

- № 1321 від 02.06.2016 молоко сухе знежирене у кількості 50,00 кг.

ОСОБА_5 , достовірно знаючи умови товарообігу продуктів харчування, розумів, щодо кожної видатної накладної зазначеної групи товарів повинна йти декларація якості/ посвідчення про якість, видане товаровиробником.

У зв`язку з чим, ОСОБА_5 , з метою приховування вчинення злочину з незаконного використання фірмового найменування та знаку для товарів та продовження введення посадових осіб ТОВ «Соді Ком» в оману щодо дійсного товаровиробника, використовуючи у якості зразка оригінальні зразки декларації виробника/якісного посвідчення, отримані при реальній поставці від ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з використанням персонального комп`ютеру та пристрою для друку розробив та виготовив підроблені декларації виробника/якісні посвідчення, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо дійсного виробника продукції, реалізуємої на адресу ТОВ «Соді Ком», вказавши в таких підроблених деклараціях виробником ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», який насправді такої продукції не виготовляв.

У подальшому ОСОБА_5 на виконання злочинного плану, діючи умисно з метою приховування факту щодо дійсного товаровиробника постачаємої продукції разом з зазначеною видатковою накладною та іншими супровідними документами на товар, організував передачу представникам ТОВ «Соді Ком» підроблених декларацій виробника/якісних посвідчень, а саме:

- декларація виробника /якісне посвідчення № 32 від 01.03.2016;

- декларація виробника /якісне посвідчення № 53 від 06.05.2016., до яких було внесено недостовірні відомості про виробника: ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також покупця: ТОВ «Центр постачання», хоча таких декларацій Ічнянський завод сухого молока та масла не видавав, товару такого не виготовляв і на ТОВ «Центр постачання» таки товар не постачав.

Введені в оману щодо дійсного товаровиробника, посадові особи ТОВ «Соді Ком», будучи впевненими, що придбають сухомолочну продукцію виробництва саме ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», у період з 25 травня 2017 року по 02 червня 2017 року з розрахункового рахунку ТОВ «Соді Ком» № НОМЕР_8 , відритого в ПАТ «БТА Банк», перерахували на розрахунковий рахунок ТОВ «Центр Постачання» № НОМЕР_4 , відкритий в АТ «УкрСиббанк», грошові кошти на загальну суму 10 475 гривень.

Продовжуючи свої протиправні дії, в березні 2015 року ОСОБА_5 , переслідуючи корисливу мету, з ціллю збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а також знаків для товарів, без відповідного на те дозволу власників ТОВ «Молочний Світ» та ПАТ «Ічнянський завод сухого молока», знайшов ще одного реального покупця сухо молочної групи товарів ТОВ «Т Престиж» (код ЄДРПОУ 34955200) та, ввівши в оману посадових осіб та менеджерів вказаного підприємства щодо справжнього товаровиробника постачаємої продукції, залучив останніх співпрацювати саме з ТОВ «Центр Постачання» та придбавати у підконтрольного йому особисто ТОВ «Центр постачання» продукцію нібито виробництва ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», достовірно знаючи при цьому, що на ТОВ «Т Престиж» буде постачатися сфальсифікована продукція.

На виконання злочинного плану 01.04.2015 від імені ОСОБА_5 , з метою збагачення за рахунок діяльності з незаконного використання комерційного (фірмового) найменування та знаків для товарів, було організовано укладення між ТОВ «Центр Постачання» і ТОВ «Т Престиж» договір поставки № 101042015 щодо постачання на адресу вказаного підприємства продукції.

У липні 2016 року ОСОБА_5 , отримавши замовлення від ТОВ «Т Престиж», наказав підлеглим йому менеджерам, які нічого не підозрювали про злочинні плати ОСОБА_5 , скласти наряд-замовлення на виробництво (за налагодженою ним формою) та організував його передачу на виробництво невстановленим під час досудового слідства особам, для виготовлення фальсифікованої продукції нібито товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Надалі, в денний час невстановленими під час досудового слідства особами на виконання вказівок ОСОБА_5 у виробничих приміщеннях, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 , була виготовлена фальсифікована продукція молоко сухе знежирене, яка запакована в паперові мішки, на які, на виконання вказівок ОСОБА_5 в порушення прав інтелектуальної власності товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», невстановленими під час слідства особами, які не були обізнані про злочинні плани ОСОБА_5 , були приклеєні етикетки, із зображенням тотожнім зображенню знаку для товарів і послуг літера «І» за свідоцтвом на знаки для товарів та послуг № НОМЕР_2 від 30.04.1999 та знаку для товарів та послуг «Молочний Світ» за свідоцтвом на знаки для товарів і послуг № НОМЕР_1 від 16.09.2002 та комерційним найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», тим самим ОСОБА_5 імітував відповідність продукції оригінально виготовленому товару.

Після чого, ОСОБА_5 у період з 14.07.2016 по 29.07.2016, незаконно використав фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та знаки для товарів літера «І» та «Молочний Світ» шляхом організації їх нанесення на етикетки на мішки та на товаросупровідні документи, а саме декларації виробника якісні посвідчення видані начебто від імені ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», хоча останні були завідомо підробленими.

Так, на адресу ТОВ «Т Престиж» (код ЄДРПОУ 34955200) була реалізована наступна сфальсифікована продукція, а саме: згідно з видатковими накладними

- № 1738 від 14.07.2016 молоко сухе знежирене виробниче у кількості 300,00 кг;

- № 1883 від 29.07.2016 молоко сухе знежирене виробниче у кількості 600,00 кг.

ОСОБА_5 , достовірно знаючи умови товарообігу продуктів харчування, розумів, що до кожної видатної накладної зазначеної групи товарів повинна йти декларація якості/ посвідчення про якість, видане товаровиробником.

У зв`язку з чим, ОСОБА_5 , з метою приховування вчинення злочину з незаконного використання фірмового найменування та знаку для товарів та продовження введення посадових осіб ТОВ «Т Престиж» в оману щодо дійсного товаровиробника, використовуючи у якості зразка оригінальні декларації виробника, отриманий при реальній поставці від ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», з використанням персонального комп`ютеру та пристрою для друку розробив та виготовив підроблені декларації виробника/якісні посвідчення, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо дійсного виробника продукції, реалізуємої на адресу ТОВ «Т Престиж».

У подальшому ОСОБА_5 на виконання злочинного плану, діючи умисно з метою приховування факту щодо дійсного товаровиробника постачаємої продукції разом з зазначеними видатковими накладними та іншими супровідними документами на товар, організував передачу представникам ТОВ «Т Престиж» (код ЄДРПОУ 34955200) завідомо підроблених декларацій виробника, а саме:

- декларація виробника /якісне посвідчення № 24 від 22.03.2016;

- декларація виробника /якісне посвідчення № 189 від 18.06.2016.

Введені в оману щодо дійсного товаровиробника, посадові особи ТОВ «Т Престиж», будучи впевненими, що придбають сухомолочну продукцію виробництва саме ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», у період з 14 липня 2016 року по 18 жовтня 2016 року з розрахункового рахунку ТОВ «Т Престиж» № НОМЕР_9 , відритого в ПАТ «КредоБанк», перерахували на розрахунковий рахунок ТОВ «Центр Постачання» № НОМЕР_4 , відкритий в АТ «УкрСиббанк», грошові кошти на загальну суму 45 560,00 гривень.

02.12.2016 за місцем фактичного розташування виробничих приміщень ТОВ «Центр Постачання», за адресою м. Харків, вулиця Достоєвського, 16 співробітниками поліції був проведений обшук, під час якого припинена незаконна діяльність щодо виготовлення фальсифікованої продукції та вилучені етикетки ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» з назвою продукту «Сухе незбиране молоко» у кількості 365 штук.

Як з`ясувалось в ході досудового розслідування, зазначені етикетки справжнім товаровиробником ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» не виготовлялись і ніколи не передавались на ТОВ «Центр постачання», дозволу ОСОБА_5 чи ТОВ «Центр постачання» використовувати такі етикетки ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла не надавав».

В ході обшуку за вказаною адресою також було виявлено пусті паперові мішки, в які, після виготовлення, фасувалась сфальсифікована продукція, було виявлене змішувальне обладнання, було виявлено портативні швейні машинки для зашивання мішків після їх наповнення, а також були виявлено велику кількість інших етикеток інших товаровиробників. Крім того, як з`ясувалось, подібні етикетки використовувались ОСОБА_5 через його підприємство ТОВ «Центр постачання» при продажу товарів під виглядом продукції ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» іншим покупцям.

Висновком судової експертизи у сфері інтелектуальної власності № 8928/12030/17-53 від 03.08.2017 встановлено що:

1. На етикетках із назвою товаровиробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та назвою продукту «Сухе незбиране молоко», які були вилучені під час проведення обшуку за місцем фактичного знаходження ТОВ «Центр Постачання» за адресою: м. Харків, вулиця Достоєвського, 16 використано зображення тотожні зображенням знаку для товарів і послуг «І» за свідоцтвом на знаки для товарі і послуг № 11820 від 30.04.1999 та знаку для товарі і послуг « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за свідоцтвом на знаки для товарів а послуг № 26859 від 16.09.2002, а також використано комерційне (фірмове) найменування ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Етикетки є схожими до ступеня змішування зі справжньою етикеткою виробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» на продукт «Сухе незбиране молоко».

Проте, маються певні розбіжності зі справжньою етикеткою товаровиробника:

- ДСТУ вказано не вірно, розміщено в нижній частині етикетки;

- Різний відсоток жирності;

- Різна кількість нагород підприємства (кубків);

- На етикетках, що вилучені під час обшуку, відсутній напис «Маса Брутто»;

- Вказана різна калорійність продукту;

- На етикетках, що вилучені під час обшуку, відсутнє зазначення енергетичної цінності;

- Різний термін придатності продукту та різне розташування на етикетці;

- На етикетках, що вилучені під час обшуку, відсутній склад продукту;

2. Розмір матеріальної шкоди, який був нанесений ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» внаслідок незаконного використання його фірмового найменування та знаку для товарів та послуг літера «І» за свідоцтвом України № 11820 та знаку для товарів та послуг «Молочний світ» за свідоцтвом України № НОМЕР_1 ТОВ «Центр Постачання» при здійсненні поставок продукції на ТОВ «Соді Ком», ТОВ «Т Престиж», ПрАТ «АПК Інвест», ТОВ «Український м`ясокомбінат», ТОВ «Харківській м`ясокомбінат» склав 905 837,25 гривень, тобто є таким, що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

3. Розмір матеріальної шкоди, який був нанесений ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» незаконним використанням ТОВ «Центр Постачання» та його представниками фірмового найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», знаку для товарів і послуг літера «І» власником якого є ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», знаку для товарів і послуг «Молочний світ», право на використання якого належить ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», при здійсненні поставок продукції на ТОВ «В.А.Н. Фудз», ТОВ «Стронг Сігал» склав 20 457,75 гривень.

4. Сума матеріальних збитків, яка була б спричинена ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» внаслідок незаконним використанням фірмового найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», знаку для товарів і послуг літера «І» власником якого є ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», знаку для товарів і послуг «Молочний світ», право на використання якого належить ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» внаслідок незаконного виготовлення та реалізації підробленої продукції ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» з використанням етикеток на сухе незбиране молоко 25% жирності у кількості 365 штук з відповідним маркуванням виробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», вилучених під час проведення обшуку за місцем фактичного знаходження ТОВ «Центр постачання» за адресою: м. Харків, вул. Достоєвського, 16 станом на 02.12.2016р. з урахуванням наданих на дослідження матеріалів могла скласти 665 395 грн., що у двісті і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Зазначене свідчить про те, що ОСОБА_5 , перебуваючи на посади директора ТОВ «Центр постачання», являючись службовою особою, єдиним засновником та одноосібним власником ТОВ «Центр постачання», вчинив закінчений замах на незаконне використання знаків для товарів і послуг та фірмового найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», які були несені на вказані етикетки, з метою спрямованою на завдання матеріальної шкоди ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» у великому розмірі, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.15, ч.2 ст.229 КК України.

Таким чином, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Центр Постачання», будучи службовою особою та єдиним власником вказаного підприємства, з використанням службового становища при здійсненні поставок продукції на ТОВ «В.А.Н. Фудз», ТОВ «Стронг Сігал», ТОВ «Соді Ком», ТОВ «Т Престиж», ПрАТ «АПК Інвест», ТОВ «Український м`ясокомбінат», ТОВ «Харківській м`ясокомбінат» незаконно використав на етикетках і товаросупровідних документах, а саме: на якісних посвідченнях, деклараціях виробника/якісних посвідченнях, сертифікатах відповідності, та на інших товаросупровідних документах фірмове найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», знак для товарів і послуг літера «І», власником якого є ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», знак для товарів і послуг «Молочний світ», право на використання якого належить ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», чим спричинив ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» матеріальну шкоду в особливо великому розмірі, що у тисячу і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.229 КК України.

Підробивши багатократно етикетки та посвідчення про якість і декларації виробника/якісні посвідчення ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» ОСОБА_5 вчинив злочин, передбачений ч.3 ст.358 КК України, тобто підроблення посвідчення або іншого офіційного документу, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, вчинені повторно.

Супроводжуючи поставки товарів від ТОВ «Центр постачання» на адресу ТОВ «В.А.Н. Фудз», ТОВ «Стронг Сігал», ТОВ «Соді Ком», ТОВ «Т Престиж», ПрАТ «АПК Інвест», ТОВ «Український м`ясокомбінат», ТОВ «Харківській м`ясокомбінат» завідомо підробленими етикетками, посвідченнями про якість та Деклараціями виробника/якісними посвідченнями, на яких було незаконно вказано виробником ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», а на Деклараціях виробника/якісних посвідченнях покупцем ТОВ «Центр постачання», ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення - злочин, передбачений ч.4 ст.358 КК України, а саме: використання завідомо підроблених документів.

Організувавши виготовлення та зберігання на ТОВ «Центр постачання» завідомо підроблених етикеток на сухе незбиране молоко 25% жирності у кількості 365 штук з маркуванням виробника ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» та з нанесеними на них знаками для товарів та послуг, належних ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», без дозволу останнього, вилучених під час проведення обшуку за місцем фактичного знаходження ТОВ «Центр постачання» за адресою: м. Харків, вул. Достоєвського, 16, а також розмістивши в зазначеному приміщенні пусті паперові мішки, на які такі етикетки могли бути наклеєні, маючи портативні швейні машинки для зашивання таких мішків, маючи змішувальне обладнання, на якому проводилось змішування сипучих речовин на мішки з якими наклеювались подібні етикетки, ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Центр постачання», являючись службовою особою, єдиним засновником та одноосібним власником ТОВ «Центр постачання», вчинив закінчений замах на незаконне використання знаків для товарів і послуг та фірмового найменування ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», які були несені на вказані етикетки в кількості 365 штук, з метою спрямованою на завдання матеріальної шкоди ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» у особливо великому розмірі, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.15 і ч.2 ст.229 КК України.

На підставі вищевикладеного, прокурор просив надати дозвіл на затримання відносно підозрюваного ОСОБА_5 з метою приводу, для належного розгляду клопотання органу досудового розслідування про обрання стосовно ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у зв`язку з тим, що останній переховується від органу досудового розслідування.

Слідчий суддя, вислухавши думку прокурора, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що 22.11.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення за №12016220000001287 від 22.11.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

14.12.2018 року ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.229, ч.2 ст.15, ч.2 ст.229, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний ОСОБА_5 01.08.2019 о 09:01 год. перетнув державний кордон України пункт пропуску КПВВ Каланчак, до тимчасово окупованої території АР Крим.

15.08.2019 Фастівським міськрайонним судом Київської області по об`єднаному кримінальному провадженню №12016110140002373 від 22.09.2016 винесено ухвалу про затримання та оголошення у розшук обвинуваченого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи те, що місцезнаходження підозрюваного ОСОБА_5 невідоме, а всі необхідні та можливі слідчі (розшукові) й інші процесуальні дії проведені, керуючись п. 2 ч. 1 ст. 280 КПКУкраїни, постановою старшого слідчого СВ Основ`янського ВП ГУНП в Харківській області майором поліції ОСОБА_4 від 05.02.2020 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оголошено в розшук та досудове розслідування у кримінальному провадженні зупинено.

Постановою старшого слідчого СВ Основ`янського ВП ГУНП в Харківській області майором поліції ОСОБА_4 від 15.12.2020 досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12016220000001287 від 22.06.2021 відновлено. Відомості про прийняте рішення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Місце знаходження ОСОБА_5 на теперішній час невідомо.

Таким чином, наявні достатні підстави вважати, що ОСОБА_5 на цей час переховується від органів досудового розслідування.

Згідно з практикою Європейського суду з прав людини, суд своїм рішенням повинен забезпечити не тільки права підозрюваного, а й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів. У розумінні положень, що наведені у чисельних рішеннях Європейського Суду з прав людини («Нечипорук, Йонкало проти України» №42310/04 від 21.04.2011, «Фокс, Кемпбелл і Хартлі проти Сполученого Королівства» №№12244/86,12245/86, 12383/86 від З0.08.1990, «Мюррей проти Сполученого Королівства» №14310/88 від 28.10.1994 та ін.), термін «обґрунтована підозра» означає, що існують факти або інформація, які можуть переконати об`єктивного спостерігача в тому, що особа, про яку йдеться, могла вчинити правопорушення. Мета затримання полягає в сприянні розслідуванню злочину через підтвердження або спростування підозр, які стали підставою для затримання. «Для того, щоб арешт по обґрунтованій підозрі був виправданий у відповідності з статтею 51(с), поліція не зобов`язана мати докази, достатні для пред`явлення обвинувачення, ні в момент арешту, ні під час перебування заявника під вартою. Також не обов`язково, щоб затриманій особі були, по кінцевому рахунку, пред`явлені обвинувачення, або щоб ця особа була піддана суду. Метою попереднього тримання під вартою є подальше розслідування кримінальної справи, яке повинно підтвердити або розвіяти підозру, яка є підставою для затримання» (справа «Чеботарь проти Молдови» № 35615/06 від 13.11.2007).

Матеріали кримінального провадження, які додаються до даного клопотання підтверджують обґрунтованість підозри у вчиненні підозрюваним ОСОБА_5 кримінальних правопорушень, а обставини ймовірного здійснення підозрюваним конкретних дій та доведеність його причетності до інкримінованим злочинам потребують перевірки та оцінки у сукупності з іншими доказами у кримінальному провадженні під час подальшого досудового розслідування, що не виключає можливості застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фактичні обставини інкримінованих ОСОБА_5 кримінальних правопорушень за ч.3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України свідчать про його підвищену суспільну небезпеку. У розумінні практики Європейського суду з прав людини, тяжкість обвинувачення не є самостійною підставою для утримання особи під вартою, проте, таке обвинувачення у сукупності з іншими обставинами збільшує ризик втечі настільки, що його неможливо відвернути, не взявши особу під варту. У справі «Ілійков проти Болгарії» №33977/96 від 26.07.2001 ЄСПЛ зазначив, що «суворість передбаченого покарання є суттєвим елементом при оцінюванні ризиків переховування або повторного вчинення злочинів». Тяжкість покарання, що загрожує ОСОБА_5 у разі визнання його винним, у сукупності із даними про особу підозрюваного, з огляду на наявність у кримінальному провадженні ризиків, передбачених ч.1 ст.177 КПК України, унеможливлюють застосування до підозрюваного менш суворого запобіжного заходу.

У зв`язку з чим, слідчий суддя вважає, що застосування більш м`якого запобіжного заходу є недостатнім для запобіганню ризикам та забезпечення виконання підозрюваним, покладених на нього процесуальних обов`язків.

Згідно з ч.1 ст. 188 КПК України прокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися із клопотанням про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як вбачається з ч. 4 ст. 189 КПК України прокурор має довести, що зазначені у клопотанні про застосування запобіжного заходу обставини вказують на наявність підстав для тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого, а також є достатні підстави вважати, що: 1)підозрюваний,обвинувачений переховуєтьсявід органівдосудового розслідуваннячи суду; 2) одержавши відомості про звернення слідчого, прокурора до суду із клопотанням про застосування запобіжного заходу, підозрюваний, обвинувачений до початку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу вчинить дії, які є підставою для застосування запобіжного заходу і зазначені устатті 177цього Кодексу.

Таким чином,на часрозгляду клопотанняу судувідсутні даніпро місцезнаходженняпідозрюваного ОСОБА_5 ,а тому,враховуючи вищезазначене,слідчий суддявважає,що єдостатні підставидля наданнядозволу назатримання підозрюваного ОСОБА_5 оскільки останній переховується від органів досудового розслідування, а також може вчинити дії, які є підставою для застосування запобіжного заходу, зазначені у статті 177 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 42, 131, 132, 176-178, 183, 187-190, 372КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 Харківського РУП № 1 ГУ НП в Харківській області майора поліції майора поліції ОСОБА_4 про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016220000001287 від 22.11.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, задовольнити.

Надати дозвіл на затримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після затримання підозрюваного доставити до Червонозаводського районного суду м. Харкова не пізніше тридцяти шести годин з моменту затримання, а також негайно вручити копію зазначеної ухвали підозрюваному.

Ухвала про дозвіл на затримання з метою приводу втрачає законну силу з моменту приводу підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до суду, чи по закінченню шести місяців із дати постановлення ухвали, тобто до 23.12.2021 року, або відкликання ухвали прокурором.

Ухвала постановлена за клопотанням старшого слідчого СВ ВП № 1 Харківського РУП № 1 ГУ НП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 , яке погоджено з прокурором Слобідської окружної прокуратури міста Харкова ОСОБА_3 .

Виконання ухвали покласти на старшого слідчого старшого слідчого СВ ВП № 1 Харківського РУП № 1 ГУ НП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 .

Копію ухвали направити для виконання до Слобідської окружної прокуратури міста Харкова для здійснення контролю за виконанням ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено та оголошено 29.06.2021 о 16-45 год.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98263643
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016220000001287 від 22.11.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, відносно: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Севастополя АР Крим, українця, громадянина України, з вищою освітою, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований за адерсою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, відносно якого 02.05.2017 року Києво-Святошинською місцевою прокуратурою Київської області спрямовано обвинувальний акт до суду за ч.3 ст.229 КК України, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 229, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України

Судовий реєстр по справі —646/8867/18

Ухвала від 30.12.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 23.06.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 23.06.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 22.06.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 15.06.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 15.06.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 16.12.2020

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 16.12.2020

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 11.06.2020

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єжов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні