Ухвала
від 12.07.2021 по справі 483/79/21
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/79/21

Провадження № 1-кс/483/256/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 липня 2021 року м. Очаків

Слідчий суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , представника заявника адвоката ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні клопотання адвоката ОСОБА_4 в інтересах ОСОБА_5 про скасування арешту майна,

В С Т А Н О В И В :

06 липня 2021 року до суду надійшло клопотання адвоката ОСОБА_4 в інтересах ОСОБА_5 про скасування арешту майна.

В обґрунтування клопотання заявник зазначила, що ухвалою слідчого судді Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області від 22.03.2021р., частково задоволено клопотання слідчого СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_6 про арешт майна. Основним аргументом накладення арешту на деякі матеріали виконавчого провадження є проведення почеркознавчої експертизи, проте за чотири місяці слідчий не звертався до приватного виконавця ОСОБА_5 для відібрання зразків підпису. Посилаючись на викладене, просила скасувати арешт, накладений на документи, що були вилучені під час проведення обшуку офісного приміщення приватного виконавця ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 .

У судовому засіданні адвокат підтримала клопотання, та просила скасувати арешт в зв`язку з тим, що експертизи не призначені та потреба у вилучених та арештованих документах відпала.

Слідчий ОСОБА_3 у судовому засіданні заперечив проти скасування арешту майна. Зазначив, що на даний час призначено та проводяться ряд експертиз, для проведення яких документи, на які накладено арешт, направлені експерту.

Вислухавши пояснення заявника, слідчого, дослідивши надані письмові докази, слідчий суддя дійшов наступного.

Слідчим суддею встановлено, що СВ ВП №7 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021150100000009 за ознаками ч.2 ст. 382, ч.1 ст. 365-2 КК України.

Ухвалою слідчого судді Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області від 22.03.2021 року задоволено частково клопотання слідчого СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_6 про арешт майна та накладено арешт на документи, що були вилучені під час проведення обушку офісного приміщення приватного виконавця ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 .

Метою арештузазначеного майна,згідно ухвалислідчого судді,було забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування у кримінальному провадженні, задля встановлення істини у справі, забезпечення збереження майна, як речового доказу, запобігання можливості приховування, знищення доказів злочинної діяльності.

Тому, посилання скаржника не те, що основним аргументом накладення арешту на деякі матеріали виконавчого провадження є проведення почеркознавчої експертизи, є безпідставними.

Крім того, як вбачається на наданих слідчим копій постанов про призначення експертизи, 09.04.2021 року по вказаному кримінальному провадженню призначено судову будівельно-оціночну експертизу, 10.04.2021 року судово-почеркознавчу експертизу, які направлені для виконання до Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

Відповідно до ч.1 ст.174КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Згідно з ч.2 ст. 171 КПК України, арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Відповідно до ч.3 ст.170КПК України у випадку необхідності збереження речових доказів арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 КПК України.

На теперішній час потреба арешту, який було накладено на майно заявника не відпала, проводиться досудове розслідування, в рамках якого призначені та проводяться ряд експертиз, а документи, на які накладено арешт за клопотанням експерта, направлені до Миколаївського НДЕКЦ МВС України для проведення експертизи.

В зв`язку з викладеним, слідчий суддя вважає клопотання адвоката ОСОБА_4 в інтересах ОСОБА_5 про скасування арешту майна таким, що не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 174, 309, 372, 376 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання адвоката ОСОБА_4 в інтересах ОСОБА_5 про скасування арешту майна , - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текстухвали проголошено12липня 2021року о09.45 год.в залі№ 2Очаківського міськрайонногосуду Миколаївськоїобласті.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення12.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98267070
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —483/79/21

Ухвала від 31.01.2022

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 26.01.2022

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 20.12.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 16.12.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 16.12.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 14.12.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 17.08.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 17.08.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 12.07.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні