Ухвала
від 15.07.2021 по справі 185/4901/21
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/4901/21

Провадження № 2/185/2647/21

У Х В А Л А

15 липня 2021 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Болдирєва У.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до П`ятихатської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

18 червня 2021 року надійшла позовна заява ОСОБА_1 до П`ятихатської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Позивач просить визначити йому додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини, яка відкрилась після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

До складу спадкового майна входить земельна ділянка для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Карабинівської сільської ради Павлоградського району.

Ухвалою від 29 червня 2021 року позовну заяву було залишено без руху, надано строк для усунення недоліків:

-подання уточненої позовної заяви із зазначенням в якості відповідачів спадкоємців померлого ОСОБА_2 , які прийняли спадщину, а у разі їх відсутності - органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини,

-зазначення в якості учасника справи органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням спадкового майна,

-зазначення повного найменування суду першої інстанції, до якого подається заява,

-подання копій письмових доказів за кількістю відповідачів та третіх осіб, засвідчених підписом позивача із зазначенням дати такого засвідчення.

14 липня 2021 року надійшла уточнена позовна заява ОСОБА_1 до П`ятихатської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області, Виконавчого комітету П`ятихатської міської ради, третя особа - територіальна громада в особі Межиріцької сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, яка відкрилась після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 у селі Саксагань П`ятихатського району Дніпропетровської області.

Уточнена позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, оскільки до складу спадкового майна входить земельна ділянка, розташована у Павлоградському районі Дніпропетровської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

З метою забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті, перевірки відомостей, викладених у позовній заяві, необхідно витребувати копію спадкової справи до майна померлого ОСОБА_2 з П`ятихатської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області.

Відповідно до частини 4 статті 274 ЦПК України справи у спорах щодо спадкування підлягають розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись статтями 187, 197 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до П`ятихатської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області, Виконавчого комітету П`ятихатської міської ради, третя особа - територіальна громада в особі Межиріцької сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Витребувати з П`ятихатської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області (52100 Дніпропетровська область, місто П`ятихатки, вулиця Мамона, будинок 132) належним чином завірену копію спадкової справи № 64/2018 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Призначити підготовче засідання у справі у приміщенні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, м.Павлоград, вул. Дніпровська, 135) на 14 вересня 2021 року о 13:30 годині .

Встановити відповідачам строк подання відзиву на позов - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Веб-сторінка на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи - http://pvm.dp.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Cуддя У.М. Болдирєва

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення15.07.2021
Оприлюднено15.07.2021
Номер документу98323662
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —185/4901/21

Рішення від 30.03.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні