Ухвала
від 14.07.2021 по справі 420/9184/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/9184/21

УХВАЛА

15 липня 2021 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд під головуванням судді Андрухіва В.В., розглянувши у порядку письмового провадження справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до військової частини НОМЕР_1 , третя особа ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_2 ), про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до військової частини НОМЕР_1 , третя особа Регіональне управління морської охорони ІНФОРМАЦІЯ_2 (військова частина НОМЕР_2 ), в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність військової частини НОМЕР_1 щодо ненарахування та невиплати грошової компенсації за невикористані календарні дні додаткової відпустки, як учаснику бойових дій за 2018-2019 роки, виходячи з грошового забезпечення станом на день звільнення з військової служби;

- зобов`язати військову частину НОМЕР_1 нарахувати та виплатити грошову компенсацію за невикористані календарні дні додаткової відпустки, як учаснику бойових дій за 2018-2019 роки, виходячи з грошового забезпечення станом на день звільнення з військової служби.

Ухвалою від 07.06.2021 року прийнято до розгляду вказану позовну заяву та відкрито провадження у справі. Ухвалено розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами. Зазначено, що розгляд справи по суті розпочнеться через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі та справу буде розглянуто у строк не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

05.07.2021 року до суду представник відповідача подав заяву про заміну відповідача військову частину НОМЕР_1 на належного ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_2 ).

Відповідно до ч.3 ст.48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з ч.4 ст.48 КАС України, якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Заяву про заміну відповідача на належного, відповідачем було направлено на поштову адресу позивача 05.07.2021 року.

При цьому, позивач не надіслав до суду будь-якої заяви про надання згоди на заміну відповідача на належного.

Разом з тим, як вбачається з матеріалів справи, позивач був звільнений з військової служби у запас, та виключений зі списків особового складу та всіх видів забезпечення наказом начальника Регіонального управління морської охорони в/ч 1568 № 158 - ОС від 01 серпня 2019 року.

З цього наказу та наданої самим позивачем біографічної довідки, останній не проходив військову службу в військовій частині НОМЕР_3 , а проходив військову службу в Регіональному управлінні морської охорони в/ч НОМЕР_4 .

10 жовтня 2019 року наказом Адміністрації Держприкордонслужби України від 26.07.2019 року № 406 - АГ, відбулась ліквідація попереднього Регіонального управління Морської охорони (в/ч НОМЕР_5 код ЄДРПОУ 42413365), а заснування та створення нового Регіонального управління Морської охорони (в/ч НОМЕР_2 код ЄДРПОУ 43206931), як юридичної особи відбулось на підставі постанови КМУ від 26 червня 2019 року «Про утворення територіального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України».

Оскільки у 2019 році Регіональне управління Морської охорони (в/ч НОМЕР_5 код ЄДРПОУ 42413365) було в процесі ліквідації, зазначена юридична особа не могла вчиняти будь-які адміністративно-господарські дії та здійснювати фінансові операції, саме тому позивач на період ліквідації попереднього регіонального управління був переведений на грошове забезпечення до Одеського загону морської охорони, а не для подальшого проходження військової служби.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості другого відповідача Регіональне управління морської охорони ІНФОРМАЦІЯ_2 (військова частина НОМЕР_2 ).

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку (ч.6 ст.48 КАС України).

Відповідно до вимог ч.7 ст.48 КАС України, заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Враховуючи викладене, відповідно до ч.6, ч.7 ст.48 КАС України, у зв`язку із залученням другого відповідача, розгляд адміністративної справи №420/9184/21 розпочинається спочатку зі стадії відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 48, 248, 256, 293 КАС України,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі №420/9184/21 в якості другого відповідача - Регіональне управління морської охорони Адміністрації Державної прикордонної служби України (військова частина НОМЕР_2 ) (адреса: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ 26614745).

Розгляд адміністративної справи №420/9184/21 розпочати спочатку.

Зобов`язати позивача у дводенний строк з дня отримання ухвали суду надіслати другому відповідачу копію позову з додатками. Докази надіслання надати суду не пізніше підготовчого засідання.

Зобов`язати військову частину НОМЕР_1 у дводенний строк надіслати другому відповідачу копію відзиву з додатками. Докази надіслання надати суду не пізніше підготовчого засідання.

Встановити відповідачу - ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_2 ) строк для подання відзиву на позовну заяву - протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії позовних матеріалів. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дати отримання відзиву ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_2 ) на позов - для подання відповіді на відзив. Відповідь на відзив подається до суду разом із доказами надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу - ІНФОРМАЦІЯ_1 (військова частина НОМЕР_2 ) п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень. Заперечення подаються до суду разом із доказами надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від судового рішення у справі не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Андрухів

Дата ухвалення рішення14.07.2021
Оприлюднено02.09.2022
Номер документу98363707
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —420/9184/21

Рішення від 16.09.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 14.07.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 06.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні