Ухвала
від 16.07.2021 по справі 554/6194/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 16.07.2021 Справа № 554/6194/21

Провадження № 1-кс/554/10774/2021

У Х В А Л А

іменем України

16 липня 2021 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду міста Полтави - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

слідчого - ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Полтавської області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12020170220000044 від 16 січня 2020 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, про надання дозволу на проведення огляду

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором, про надання дозволу на проведення огляду, посилаючись на ті обставини, що СУ ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12020170220000044 від 16.01.2020 року, за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, за фактом того, що службові особи органів державної влади за попередньою змовою з посадовими особами юридичних осіб приватного права, які розташовані на території Полтавської області, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, шляхом зловживання службовим становищем заволодівають бюджетними коштами.

У клопотанні зазначено, що, службові особи ПП «Рембудплюс» та ТОВ «Українська альтернатива», а також інші особи, під час виконання ремонтних робіт, а саме капітального ремонту-термоізоляції об`єкту будівлі Ліцею в Омельницькій територіальній громаді с. Омельник вул. Центральна, 64, за попередньою змовою зі співробітниками Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА, шляхом зловживання службовим становищем привласнили бюджетні кошти.

За вказаним фактом 16.01.2020 СВ Кременчуцького районного відділення поліції КВП ГУНП в Полтавській області були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020170220000044 за ч. 1 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Департаментом будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА укладено договір від 28.08.2018 № 03-18/168 із ПП «Рембудплюс» на проведення «Капітального ремонту-термоізоляції об`єкту будівлі Ліцею майбутнього в Омельницькій територіальній громаді на Полтавщині по вул. Центральна, будинок 64, на загальну суму 10817142,85 гривень. В подальшому, додатковими угодами вартість робіт збільшено до 12732435 гривень.

Водночас наявні дані свідчать про те, що посадові особи ПП «Рембудплюс» з метою привласнення частини бюджетних грошових коштів вносили до актів виконаних робіт (форма КБ-2В) недостовірні відомості щодо вартості будівельних матеріалів та обсягів виконаних робіт.

Також, встановлено, що ПП «Рембудплюс» немає власних спеціалізованих працівників, які мають фахову освіту в галузі будівництва та необхідне обладнання для проведення будівельних та ремонтних робіт. В той же час, в тендерній документації ПП «Рембудплюс» зазначило про наявність 20 кваліфікованих працівників, які будуть залучені для виконання даних будівельних робіт. Як свідчать наявні дані, на ПП «Рембудплюс», офіційно зареєстровано лише 2 працівники, а саме: директор та головний бухгалтер, трудові угоди з іншими особами не укладались.

Умови договору підряду № 03-18/168 від 28.087.2018 щодо предмету закупівлі UA-2018-07-1367-с з капітального ремонту термомодернізації об`єкту будівлі Ліцею майбутнього в Омельницькій територіальній громаді на Полтавщині по вул. Центральна, 64 виконані не в

повному обсязі , відливи на об`єкті будівлі не встановлені, дах не дороблений в повному обсязі, на вже пофарбованому фасаді будівлі помітна штукатурна сітка, що свідчить про не використання будівельних матеріалів ( штукатурки) в повному обсязі,дах ліцею протікає, що помітно у коридорах на третьому поверсі, проте акти приймання виконаних будівельних робіт за формами КБ-2в та довідки про обсяги виконаних робіт за формою КБ-3 вже підписані та перераховано ПП «РЕМБУДПЛЮС» ( код за ЄДРПОУ 37895569) грошові кошти з державного бюджету у сумі 10224802 гривень.

Крім того, отримані дані свідчать, що фактично будівельні роботи на вказаному об`єкті проводяться працівниками ТОВ «Українська Альтернатива» ( код ЄДРПОУ 38526244, юридична адреса: Харківська область, селище Бабаї, вул. Фрунзе, 30, директор ОСОБА_5 ). Зокрема встановлено, що протягом 2018-2019 років за виконання вказаних будівельних робіт ПП «Рембудплюс» перерахувало на розрахункові рахунки ТОВ «Українська Альтернатива» грошові кошти у сумі 5268547, 25 гривень ( в т.ч. ПДВ 881090, 809 гривень). Разом з тим, посадові особи ТОВ «Українська Альтернатива» під час подачі податкової звітності вказаний податковий кредит не відобразили та не сплатили кошти до державного бюджету.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що до привласнення бюджетних коштів мають відношення безпосередньо керівники ПП «Рембудплюс» та ТОВ «Українська Альтернатива», та головний спеціаліст відділу технічного нагляду УКБ, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА.

На даний час у слідства виникла необхідність в проведені огляду будівлі Ліцею майбутнього в Омельницькій територіальній громаді на Полтавщині за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район, с. Омельник, вул. Центральна, будинок 64з метою встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, документуванняфактів виконання капітального ремонту термомодернізації об`єкту будівлі Ліцею майбутнього в Омельницькій територіальній громаді на Полтавщині по вул. Центральна, 64, у зв`язку з чим слідчий звернувся з даним клопотанням.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, надала пояснення, аналогічні викладеним у клопотанні, просила задовольнити клопотання у повному обсязі.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, що долучені до клопотання, слідчий суддя встановив таке.

Слідчим суддею установлено, що СУ ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020170220000044 від 16 січня 2020 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

Як вбачається з витягу з кримінального провадження, до ЄРДР внесені відомості про те, що службові особи ПП «Рембудплюс» та ТОВ «Українська Альтернатива», а також інші особи під час виконання ремонтних робіт, а сааме капітального ремонту термоізоляція об`єкту будівлі Ліцею в Омельницькій територіальній громаді с.Омельник вул.Центральна, 64 за попередньою змовою зі співробітниками Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА, шляхом зловживання своїм службовим становищем привласнили бюджетні кошти; крім того, службові особи органів державної влади за попередньою змовою з посадовими особами юридичних осіб приватного права, які розташовані на території Полтавської області, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, шляхом зловживання службовим становищем заволодівають бюджетними коштами; крім того, в ході вивчення матеріалів ЖЄО №411 від 05.03.2021 року виявлено кримінальне правопорушення, відомості про яке підлягают ьвнесенню до Єдиного реєструдосудових розслідувань. Так, 05.03.2021 року до СПД №1 ВП №1 Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області надійшла заява від ОСОБА_6 про те, що ПП «Рембудплюс» включено до актіввиконаних будівельних робіт завідомо недостовірні відомості щодообсягів та вартості виконаних робіт, та в подальшому подано їх для оплати за рахунок бюджетних коштів, внаслідок чого незаконно заволоділи бюджетними коштами, спричинивши державі збитки.

У клопотанні слідчим порушується питання про надання дозволу на проведення огляду будівлі Ліцею майбутнього в Омельницькій територіальній громаді на Полтавщині за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район, с. Омельник, вул. Центральна, будинок 64.

Згідно з ч.2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Клопотання слідчого відповідає вимогам ст.237 КПК України та у матеріалах, наданих до суду, наявні достатні докази на підтвердження обставин, якими обґрунтовується клопотання про проведення огляду.

Відповідно до отриманої інформаційної довідки з Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкту нерухомого майна за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район, с. Омельник, вул. Центральна, будинок 64, в якій знаходиться Ліцей майбутнього в Омельницькій територіальній громаді на Полтавщині на праві комунальної власності з розміром частки: 1 належить Омельницькій сільській ради Кременчуцького району Полтавської області (код ЄДРПОУ 40121489) .

Беручи до уваги вищевикладене, та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в ході проведення огляду будівлі Ліцею майбутнього в Омельницькій територіальній громаді на Полтавщині за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район, с. Омельник, вул. Центральна, будинок 64 можливо отримати інформацію , яка сприятиме встановленню всіх обставин справи, керуючись ст. ст. 237 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих у кримінальному провадженні № №12020170220000044на проведення огляду будівлі Ліцею майбутнього в Омельницькій територіальній громаді на Полтавщині за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район, с. Омельник, вул. Центральна, будинок 64 із за залученням до огляду спеціалістів та з наданням дозволу для застосування руйнуючих методів дослідження.

Строк дії ухвали становить 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення16.07.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98380312
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/6194/21

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні