Ухвала
від 20.07.2021 по справі 646/4542/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/4542/21

№ провадження 1-кс/646/1329/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.07.2021 м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 за відсутності повідомлених слідчого та особи у володіння якої перебувають документи,розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.05.2021 за №42021222050000082 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

12 липня 2021 року на розгляд слідчого судді надійшло клопотання слідчого СВ ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.05.2021 за №42021222050000082 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України. У клопотанні слідчий просить надати право тимчасового доступу до документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій, які знаходяться у Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: інвентаризаційної справи на об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_2 (об`єкт громадського харчування), довідок, паспортів, тощо.

Клопотання обґрунтовано тим, що СВ ВП № 1 ХРУП № 1 ГУ НП в Харківській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42021222050000082 від 21.05.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Так, слідчий зазначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до рішення ІНФОРМАЦІЯ_2 №2148/20 від 24.06.2020 ПП « ОСОБА_4 » надано дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності в Основ`янському районі.

Згідно декларації про готовність об`єктів до експлуатації проведено реконструкцію, у зв`язку з чим загальна площа нежитлових будівель збільшена. Відповідно до інформації з ІНФОРМАЦІЯ_3 за номером відповідних декларацій про готовність об`єктів до експлуатації зазначено про проведення реконструкції підприємств громадського харчування без зміни розмірів.

Так за першою земельною ділянкою (декларація про готовність об`єкта до експлуатації ХК 141200971514 від 06.04.2020) проведено реконструкцію підприємства громадського харчування за адресою: АДРЕСА_3 , у зв`язку з чим загальна проща нежитлової будівлі літ. А-1 змінилась з 6,4 кв.м. на 125,8 кв.м.

Відповідно до інформації з ІНФОРМАЦІЯ_4 зазначено проведення реконструкції без зміни розмірів.

Так, за другою земельною ділянкою (декларація про готовність об`єкта до експлуатації ХК141200971570 від 06.04.2020) проведено реконструкцію підприємства громадського харчування за адресою: АДРЕСА_4 , без зміни розмірів.

В ході проведення досудового розслідування здійснено огляди двох закладів громадського харчування (кафе Стрілка), в ході огляду яких встановлено, що на даних об`єктах здійснюють свою підприємницьку діяльність наступні ФОП, а саме: ФОП ОСОБА_5 та ФОП ОСОБА_6 .

24.06.2021 Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Харківської міської ради на запит слідчого щодо надання до органу досудового розслідування завірених копій інвентаризаційної справи на об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_2 (об`єкт громадського харчування), довідок, паспортів, тощо, надало відповідь, та звернули увагу на те, що порядок реалізації права сторони обвинувачення на збирання доказів, регламентовано ст. 159 КПК України, шляхом отримання тимчасового доступу до речей та документів.

Разом з тим, слідчий у клопотанні зазначає, що вищевказані документи, що зберігаються у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, зберегли на собі сліди злочину. На даний час виникла необхідність вилучити їх в завірених копіях. Згідно клопотання, в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також дані документи необхідні для встановлення істини по справі. Крім того, по вказаним документам необхідно провести ряд експертиз.

Отримати іншим способом, крім тимчасового доступу, інформацію в рамках розпочатого кримінального провадження не є можливим.

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів містить також клопотання про його розгляд без виклику осіб у володінні яких знаходяться вищевказані документи, з тих підстав, що існує загроза знищення або спотворення необхідної інформації.

Слідчий суддя вважає зазначене клопотання необґрунтованим, оскільки, як встановлено з матеріалів клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий вже намагався отримати документи вказані у клопотанні, шляхом направлення запиту КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Таким чином володільцю майна вже було відомо про наміри слідчого отримати зазначені документи.

За таких обставин слідчим суддею вирішено проводити розгляд даного клопотання з повідомленням осіб у володінні яких знаходяться речі і документи.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву в якій просив розгляд клопотання проводити за його відсутності.

Представники Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні яких знаходяться документи, за судовим викликом не прибули, про причини неприбуття не повідомили.

Відповідно до ч. 4 ст.163КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні, в межах якого подається клопотання, додані до клопотання матеріали, дійшов висновку про задоволення клопотання з таких підстав.

Відповідно до ч. 5 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст.163КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Як убачається з клопотання і доданих на його обґрунтування матеріалів, відділом поліції №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42021222050000082. Відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 21.05.2021 з кваліфікацією за ч. 1 ст. 366 КК України.

Згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні №42021222050000082, проведеним моніторингом відкритих даних в мережі інтернет встановлено, що відповідно до рішення ІНФОРМАЦІЯ_2 № 2148/20 від 24.06.2020 ПП « ОСОБА_4 » надано дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності в Основ`янському районі. Згідно декларації про готовність об`єктів до експлуатації проведено реконструкцію, у зв`язку з чим загальна площа нежитлових будівель збільшена. Відповідно до інформації з ІНФОРМАЦІЯ_3 за номером відповідних декларацій про готовність об`єктів до експлуатації зазначено про проведення реконструкції підприємств громадського харчування без зміни розмірів.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відомості, якими володіє Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 », можливо використати як докази, вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у тому числі для проведення експертиз. Іншим способом неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації від Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню шляхом надання тимчасового доступу до вказаних в клопотанні документів, з можливістю вилучення належним чином засвідчених копій.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 372 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.05.2021 за №42021222050000082 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити.

Надати слідчимСВ ВП№ 1ХРУП №1ГУНП вХарківській областікапітану поліції ОСОБА_7 та старшомулейтенанту поліції ОСОБА_3 , право тимчасового доступу, з можливістю вилучення належним чином завірених копій, з Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: інвентаризаційної справи на об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_2 (об`єкт громадського харчування), довідок, паспортів.

Визначити строк дії даної ухвали один місяць з моменту її постановлення, тобто до 20.08.2021.

Роз`яснити Комунальному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.07.2021
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу98420326
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —646/4542/21

Ухвала від 20.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 20.07.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 20.07.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні