Ухвала
від 13.08.2021 по справі 646/4542/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/4542/21

№ провадження 1-кс/646/1508/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.08.2021 м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши узакритому судовомузасіданні узалі судовихзасідань Червонозаводськогорайонного судум.Харкова клопотанняслідчого продозвіл наогляд земельноїділянки укримінальному провадженні,внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза № 42021222050000082 від 21.05.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Слобідської окружної прокуратури м. Харкова ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду, із залученням спеціалістів Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, земельної ділянки з кадастровим номером 6310138800:01:005:0016 з нежитловими приміщеннями, будівлями, спорудами та самобудовами, які фактично використовуються ПП «Річкова пристань» при здійсненні своєї діяльності за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначає, що СВ ВП № 1 ХРУП № 1 ГУ НП в Харківській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42021222050000082 від 21.05.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Так, слідчий зазначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до рішення Харківської міської ради №2148/20 від 24.06.2020 ПП «Річкова пристань» надано дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності в Основ`янському районі.

Згідно декларації про готовність об`єктів до експлуатації проведено реконструкцію, у зв`язку з чим загальна площа нежитлових будівель збільшена. Відповідно до інформації з Державної архітектурно-будівельної інспекції України за номером відповідних декларацій про готовність об`єктів до експлуатації зазначено про проведення реконструкції підприємств громадського харчування без зміни розмірів.

Так, за першою земельною ділянкою (декларація про готовність об`єкта до експлуатації ХК 141200971514 від 06.04.2020) проведено реконструкцію підприємства громадського харчування за адресою: АДРЕСА_2 , у зв`язку з чим загальна проща нежитлової будівлі літ. А-1 змінилась з 6,4 кв.м. на 125,8 кв.м.

Відповідно до інформації з ДАБІ зазначено проведення реконструкції без зміни розмірів.

Так, за другою земельною ділянкою (декларація про готовність об`єкта до експлуатації ХК141200971570 від 06.04.2020) проведено реконструкцію підприємства громадського харчування за адресою: АДРЕСА_1 , без зміни розмірів.

В ході проведення досудового розслідування здійснено огляди двох закладів громадського харчування (кафе Стрілка), в ході огляду яких встановлено, що на даних об`єктах здійснюють свою підприємницьку діяльність наступні ФОП, а саме: ФОП ОСОБА_5 та ФОП ОСОБА_6 .

24.06.2021 Комунальне підприємство «Харківське міське бюро технічної інвентаризації» Харківської міської ради на запит слідчого щодо надання до органу досудового розслідування завірених копій інвентаризаційної справи на об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , нежитлова будівля, літ. Б-1 (об`єкт громадського харчування), довідок, паспортів, тощо, надало відповідь, та повідомили, що в КП «БТІ» на зберіганні перебуває інвентаризаційна справа на об`єкти нерухомого майна, розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий також в клопотанні зазначає, що в ході досудового розслідування проведено тимчасовий доступ до речей та документів в Комунальному підприємстві «Харківське міське бюро технічної інвентаризації», за наслідком чого вилучено завірену копію інвентаризаційної справи на об`єкт будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , нежитлова будівля літ. Б-1.

В ході досудового розслідування було здійснено виїзд за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично здійснює свою діяльність ФОП ОСОБА_5 та ФОП ОСОБА_6 . Оглядом встановлено наявність скляної будівлі, а саме кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в якому маються столики для обслуговування, стійка. Зліва від входу мається барна стійка з касою, прямо від входу мається невеликий зал зі столиками та стільцями. На момент огляду заклад працював та в ньому були присутні відвідувачі.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що будівля за адресою: АДРЕСА_1 перебуває у приватній спільній частковій власності, а саме: 1/2 належить ПП «Річкова пристань», код ЄДРПОУ:42297698 та 1/2 належить ПП «Річкова пристань».

На даному етапі досудового розслідування сторона обвинувачення вважає доцільним та необхідним проведення слідчої дії, а саме огляду земельної ділянки з кадастровим номером 6310138800:01:005:0016 з нежитловими приміщеннями, будівлями, спорудами та самобудовами, які фактично використовуються ПП «Річкова Пристань» (код ЄДРПОУ 42297698), при здійсненні своєї діяльності за адресою: м. Харків, провулок Банний, буд. 1-А., за допомогою якого є можливість виявити, зафіксувати обставини, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; за участі спеціалістів Головного управління Держеокадастру в Харківській області перевірити виконання земельного законодавства, встановити наявність порушень, вжиття заходів реагування у відповідності до вимог чинного законодавства.

Виявлення вищевказаних фактів можливе лише під час проведення огляду, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів та предметів, що мають значення для досудового розслідування вищевказаного кримінального правопорушення.

Таким чином, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення зазначеного кримінального правопорушення, у сторони обвинувачення виникла необхідність у проведенні огляду нежитлового приміщення яке фактично використовується ПП «Річкова пристань».

Слідчий у судовому засіданні підтримав клопотання з наведених у ньому підстав.

Слідчий суддя, дослідивши надані матеріали, дійшов висновку про задоволення клопотання з таких підстав.

Статтею 237 КПК України передбачено, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості,приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів. При огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження.

Статтею 233 КПК України передбачено, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

В провадженніВП №1ХРУП №1ГУНП вХарківській областіперебуває кримінальнепровадження № 42021222050000082 від 21.05.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні № 42021222050000082, проведеним моніторингом відкритих даних в мережі інтернет встановлено, що відповідно до рішення Харківської міської ради №2148/20 від 24.06.2020 ПП «Річкова пристань» надано дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності в Основ`янському районі. Згідно декларації про готовність об`єктів до експлуатації проведено реконструкцію, у зв`язку з чим загальна площа нежитлових будівель збільшена. Відповідно до інформації з Державної архітектурно-будівельної інспекції України за номером відповідних декларацій про готовність об`єктів до експлуатації зазначено про проведення реконструкції підприємств громадського харчування без зміни розмірів.

Як убачається з Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №269966999 від 11.08.2021, нежитлова будівля літ. Б-1 загальною площею 49,2 кв.м, розташована за адресою: АДРЕСА_1 , належить на праві приватної власності ПП «Річкова пристань».

За такихобставин слідчийсуддя дійшоввисновку пронаявність правовихпідстав длянадання дозволуна проведенняогляду іззалученням спеціалістаконтролюючих органіввказаної земельноїділянки,оскільки отриманів результатітакого оглядувідомості матимутьзначення длядосудового розслідуваннявказаного кримінальногопровадження,можуть бутидоказами кримінальногоправопорушення,обставини вчиненняякого можутьбути виявленіта зафіксованішляхом встановленнята дослідженняотриманих результатів,необхідних для проведення експертиз. Беручи до уваги відсутність об`єктивних даних про порушення в результаті такої слідчої дії прав інших осіб, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 233-235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчимСВ ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , процесуальним керівникам у кримінальному провадженні, а саме прокурорам Слобідської окружної прокуратури м. Харкова ОСОБА_4 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ,з правомзалучення спеціалістів Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, дозвіл на проведення огляду земельної ділянки з кадастровим номером 6310138800:01:005:0016 з нежитловими приміщеннями, будівлями, спорудами та самобудовами, які фактично використовуються ПП «Річкова пристань» при здійсненні своєї діяльності за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала може бути використана для реалізації права на проникнення до вказаної земельної ділянки з метою проведення огляду один раз.

Ухвала діє у строк до 13 вересня 2021 року та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 16 серпня 2021 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.08.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99002935
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —646/4542/21

Ухвала від 20.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 13.08.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 20.07.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 20.07.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Феленко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні