Ухвала
від 20.07.2021 по справі 420/7049/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/7049/21

У Х В А Л А

20 липня 2021 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Вовченко О.А., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження у приміщенні суду справу за позовом Головного управління Держпраці в Одеській області до комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області про застосування заходів реагування,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду 27 квітня 2021 року надійшла позовна заява Головного управління Держпраці в Одеській області до комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області (код ЄДРПОУ: 40349796; вул. Грушевського, буд. 47, село Жеребкове, Ананьївський район, Одеська область, 66410) шляхом зобов`язання комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області негайно зупинити експлуатацію повітряних ліній 0,22 кВ вуличного освітлення, які знаходяться в селі Жеребкове, Ананьївського району, та водопостачальних споруд, а саме: водонапірної башти Лукашево інв. № 10300094, водонапірної башти вул. Залізнична інв. № 11005, насосної станції вул. Залізнична інв. № 10002, водонапірної башти вул. Привокзальна інв. № 49, артсвердловини вул. Степова без інв. №, водонапірної башти Опитна без інв. №, з метою недопущення спричинення загрози життю та здоров`ю людей.

Ухвалою від 11 травня 2021 року позов Головного управління Держпраці в Одеській області залишено без руху та встановлено позивачу 5-денний строк на усунення недоліків позовної заяви.

17 травня 2021 року до суду від позивача за вх. № 24846/21 надійшла заява про усунення недоліків із засвідченою копією акту перевірки №15/14.7/03-471 від 08.07.2020 року.

Ухвалою суду від 21 травня 2021 року прийнято до розгляду позовну заяву Головного управління Держпраці в Одеській області, відкрито провадження у адміністративній справі та визначено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

18 червня 2021 року до канцелярії суду (вх.№32197/21) від голови ліквідаційної комісії комунального підприємства ЖСМ Жеребковської сільської ради Ананьївського району Одеської області надійшов відзив на позовну заяву у якому зазначається, що 26.02.2021 було прийнято рішення щодо припинення внаслідок реорганізації комунального підприємства ЖСМ Жеребковської сільської ради Ананьївського району Одеської області шляхом приєднання до комунального підприємства Ананьїв-водоканал Ананьївської міської ради згідно рішення сесії Ананьївської міської ради №155-VIII та на даний час проходить процедура передачі майна.

Судом встановлено, що рішенням Ананьївської міської ради від 26 лютого 2021 року №155-VIII Про припинення внаслідок реорганізації комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області шляхом приєднання до комунального підприємства Ананьїв-водоканал Ананьївської міської ради (а.с.57-58), вирішено:

1. Вступити в права засновника комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області (код ЄДРПОУ 40349796).

2. Припинити юридичну особу - Комунальне підприємство ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області (код ЄДРПОУ 40349796) шляхом його приєднання до Комунального підприємства Ананьїв-водоканал Ананьївської міської ради (код ЄДРПОУ 34108926).

3. Створити комісію з реорганізації юридичної особи - Комунальне підприємство ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області у складі згідно з додатком.

4. Комісії з реорганізації:

4.1. повідомити державного реєстратора про припинення юридичної особи в порядку, передбаченому чинним законодавством України;

4.2. забезпечити офіційне оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи;

4.3. протягом трьох місяців з дати публікації повідомлення про припинення юридичної особи Комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області здійснити дії, пов`язані з реорганізацією підприємства згідно з вимогами чинного законодавства України;

4.4. встановити, що претензії кредиторів Комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області приймаються протягом двох місяців з дати офіційного оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи та внесення запису про реорганізацію Комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області до єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

4.5. після закінчення строку на пред`явлення вимог кредиторами чи відхилення цих вимог скласти передавальний акт та подати його на затвердження Ананьївської міської ради;

4.6. повідомити працівників Комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області про припинення його діяльності як юридичної особи згідно чинного законодавства України.

5. Взяти до відома, що Комунальне підприємство ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області є правонаступником усіх майнових і немайнових прав і обов`язків Комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області .

В даному випадку, правонаступництво в сфері управлінської діяльності суб`єкта владних повноважень (публічне правонаступництво) передбачає повне або часткове передання (набуття) адміністративної компетенції одного суб`єкта владних повноважень (суб`єкта публічної адміністрації) до іншого або внаслідок припинення первісного суб`єкта, або внаслідок повного чи часткового припинення його адміністративної компетенції.

Така позиція суду узгоджується з висновками Верховного Суду, викладеними у постанові від 24.04.2018 у справі №815/1637/17 (№11-654апп18).

Відповідно до інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 07.05.2021 до реєстру внесено відомості щодо початку процедури припинення юридичної особи - комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області.

Тобто, відповідач - комунальне підприємство ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області перебуває у стані реорганізації, проте дана юридична особа не є припиненою.

Разом з цим, суд зазначає, що предметом розгляду в даній справі є позовні вимоги зобов`язального характеру щодо зобов`язання відповідача вчинити певні дії, зокрема, негайно зупинити експлуатацію повітряних ліній 0,22 кВ вуличного освітлення, які знаходяться в селі Жеребкове, Ананьївського району, та водопостачальних споруд, а саме: водонапірної башти Лукашево інв. № 10300094, водонапірної башти вул. Залізнична інв. № 11005, насосної станції вул. Залізнична інв. № 10002, водонапірної башти вул. Привокзальна інв. № 49, артсвердловини вул. Степова без інв. №, водонапірної башти Опитна без інв. №, з метою недопущення спричинення загрози життю та здоров`ю людей.

Відповідно до ч.3, ч.4 ст.48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Таким чином, з викладеного вбачається необхідність залучення до участі у справі в якості другого відповідача - комунальне підприємство Ананьїв-водоканал Ананьївської міської ради (код ЄДРПОУ 34108926, адреса: 66400, Одеська область, Ананьївський район, місто Ананьїв, вул.Соборна, будинок 30, корпус В).

Згідно з ч.6 та ч.7 ст.48 КАС України, після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку. Заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Керуючись ст.ст. 48, 52, 120, 173, 236, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі №420/7049/21 у якості другого відповідача - комунальне підприємство Ананьїв-водоканал Ананьївської міської ради (код ЄДРПОУ 34108926, адреса: 66400, Одеська область, Ананьївський район, місто Ананьїв, вул.Соборна, будинок 30, корпус В).

Розпочати спочатку розгляд адміністративної справи №420/7049/21 за позовом Головного управління Держпраці в Одеській області до комунального підприємства ЖСМ Жеребківської сільської ради Ананьївського району Одеської області, комунального підприємства Ананьїв-водоканал Ананьївської міської ради про застосування заходів реагування.

Роз`яснити учасникам справи, що розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Справа буде розглянута судом на підставі ст.262 КАС України у межах строків, визначених ст.258 КАС України та з урахуванням встановлених сторонам строків для подання заяв по суті.

Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Згідно зі ст.44 КАС України учасники справи зобов`язані, зокрема, сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; подавати наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

З урахуванням викладеного, у разі своєчасного виконання сторонами своїх прав та обов`язків щодо подання та направлення до суду у встановлених КАС України випадках заяв по суті справи (відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) з доказами по справі не шляхом здачі вказаних заяв до канцелярії суду, а шляхом відправки його до суду у встановлений строк засобами поштового зв`язку, необхідно про надіслання відповідних заяв засобами поштового зв`язку повідомити суд на його електрону адресу, телефон, факс.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до п.3 розділу VІ Прикінцеві положення Кодексу адміністративного судочинства України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення. Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя О.А. Вовченко

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.07.2021
Оприлюднено23.07.2021
Номер документу98459545
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/7049/21

Ухвала від 08.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 06.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Рішення від 31.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Рішення від 31.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 25.11.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 19.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 20.09.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 20.07.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 21.05.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 11.05.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні