Ухвала
від 20.07.2021 по справі 500/3667/21
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

Справа № 500/3667/21

20 липня 2021 року м.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі:

головуючої судді Дерех Н.В.

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання відповідача про зупинення провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо" про стягнення штрафних санкцій,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тернопільського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо" про стягнення штрафних санкцій.

Ухвалою суду від 30.06.2021 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження в даній справі за правилами спрощеного позовного провадження за повідомленням (викликом) сторін. Судове засідання у справі призначено на 20.07.2021 о 11:00 год.

Представник відповідача подав до суду письмове клопотання про зупинення провадження в даній справі до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі №500/2651/21.

20.07.2021 представник позивача у відкрите судове засідання не прибув, подав письмове клопотання, в якому просив справу розглянути без участі представника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за наявними у справі матеріалами, позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить прийняти рішення, яким задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Представник відповідача у відкрите судове засідання не прибув, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду справи, причин неприбуття суду не повідомив.

За правилами частини третьої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі, КАС України), заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Таким чином, суд вважає за можливе розглянути клопотання про зупинення провадження у справі в порядку письмового провадження.

Розглядаючи питання щодо зупинення провадження в даній адміністративній справі, суд зазначає, що згідно пункту 3 частини першої ст.236 КАС України, суд зупиняє провадження у справі, в разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Як вбачається з позовної заяви, позивач просить прийняти рішення, яким стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо" до Державного бюджету штрафну санкцію в розмірі 5000,00 грн.

Вказаний штраф застосований до відповідача на підставі Рішення Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області від 29.03.2021 №4.

Водночас, згідно відомостей з автоматизованої системи КП "Діловодство спеціалізованого суду", в провадженні Тернопільського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №500/2651/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо" до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області про визнання протиправним та скасування рішення №4 від 29.03.2021.

Таким чином, за наведених вище мотивів, суд дійшов висновку, що обставини в даній адміністративній справі та справі №500/2651/21 є пов`язаними, та існує об`єктивна неможливість розгляду цієї справи до набрання законної сили судовим рішенням у справі №500/2651/21, у зв`язку із чим провадження в даній справі слід зупинити.

Керуючись статтями 236, 241, 243, 248 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі задовольнити.

Провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо" про стягнення штрафних санкцій зупинити до набрання законної сили судовим рішенням у справі №500/2651/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо" до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області про визнання протиправним та скасування рішення №4 від 29.03.2021.

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Повний текст ухвали складено та підписано 20.07.2021.

Головуюча суддя Дерех Н.В.

Дата ухвалення рішення20.07.2021
Оприлюднено26.07.2021
Номер документу98488317
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/3667/21

Рішення від 03.04.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 20.03.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 20.07.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 30.06.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні