Ухвала
від 23.07.2021 по справі 468/939/21-ц
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 468/939/21-ц

2/468/470/21

БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД


56101 Миколаївська область м. Баштанка вул. Полтавська 43

У Х В А Л А

( про залишення заяви без руху )

23.07.2021 року суддя Баштанського районного суду Миколаївської області Муругов В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Баштанської державної нотаріальної контори Миколаївської області та Миколаївського обласного управління Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України про припинення обтяження об`єкта нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

20.07.2021 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Баштанської державної нотаріальної контори Миколаївської області та Миколаївського обласного управління Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України про припинення обтяження об`єкта нерухомого майна.

Крім того, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Відповідно до ч.2 ст. 48 ЦПК України позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Позивачем у якості співвідповідача вказане Миколаївське обласне управління Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України (код ЄДРПОУ 09326464), натомість відповідно до вказаних відкритих відомостей ЄДРПОУ вказана особа статусу юридичної особи не має та є відокремленим підрозділом юридичної особи (філією) Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України .

При цьому відповідно до ч.3 ст. 95 ЦК України філії та представництва не є юридичними особами.

За такого, позивач має вказати в тексті позову належну юридичну особу (з усіма передбаченими ст. 175 ЦПК України реквізитами) яка може бути співвідповідачем у справі, оскільки філія не може бути учасником цивільного процесу.

За таких обставин, подана позовна заява за своєю формою не відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

У зв`язку з наведеним, позивач має усунути недоліки позовної заяви, вказані в описовій частині ухвали, привівши її зміст у відповідність з положеннями ч. 3 ст. 175, ч.7 ст. 177 ЦПК України.

За таких обставин, відповідно до вимог ч. 1 ст. 185 ЦПК України позовна заява підлягає залишенню без руху.

На підставі викладеного та керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Баштанської державної нотаріальної контори Миколаївської області та Миколаївського обласного управління Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України про припинення обтяження об`єкта нерухомого майна - залишити без руху.

2. Надати позивачу десятиденний строк для виправлення вказаних в описовій частині ухвали недоліків, який відраховується з дня отримання позивачем копії ухвали про залишення позову без руху, без врахування встановленого строку карантину.

3. Роз`яснити позивачу, що в разі невиконання вказаних в ухвалі вимог, заява буде вважатись неподаною і повернута позивачу. Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

4. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБаштанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення23.07.2021
Оприлюднено26.07.2021
Номер документу98528373
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —468/939/21-ц

Рішення від 05.10.2021

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 06.08.2021

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 23.07.2021

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні