Ухвала
від 19.07.2021 по справі 200/8727/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про витребування доказів

19 липня 2021 р. Справа №200/8727/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кравченко Т.О.,

розглянув в порядку загального позовного провадження в письмовому провадженні питання про витребування доказів в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Возрождение до Мар`їнської районної державної адміністрації, товариства з обмеженою відповідальністю Санмаф Інженерні Мережі про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

встановив:

22 вересня 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Возрождение до Мар`їнської районної державної адміністрації, товариства з обмеженою відповідальністю Санмаф Інженерні Мережі про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, в якому позивач просив:

- зобов`язати відповідача скасувати запис про державну реєстрацію в установчих документах юридичних осіб товариства з обмеженою відповідальністю Санмаф Інженерні Мережі , які внесені до ЄДР юридичних та фізичних осіб.

28 вересня 2021 року суд постановив ухвалу про прийняття позовної заяви та відкриття провадження в адміністративній справі № 200/8727/20-а; вирішив справу розглядати в порядку загального позовного провадження; розпочав підготовче провадження; призначив підготовче засідання.

Відповідач правом на подання відзиву не скористався.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Ч. 1 ст. 72 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 81 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу.

При цьому, згідно з ч. 6 ст. 81 КАС України передбачає, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відомості ЄДР свідчать, що реєстраційна дія № 10691070006037071 вчинена приватним нотаріусом Сліпченко Наталією Вікторівною.

Враховуючи викладене, з метою всебічного та повного з`ясування обставин у справі, суд вважає за необхідне за власною ініціативою витребувати у відповідача - Мар`їнської районної державної адміністрації та у приватного нотаріуса Сліпченко Н.В. додаткові докази щодо предмета доказування у справі.

Керуючись ст. ст. 9, 72, 81, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

1.Витребувати у відповідача - Мар`їнської районної державної адміністрації такі докази:

- реєстраційну справу товариства з обмеженою відповідальністю Санмаф Інженерні Мережі (ідентифікаційний код 24164611).

2. Витребувати у приватного нотаріуса Сліпченко Наталії Вікторівни (контактні дані: 04071, м. Київ, вул. Нижній Вал, буд. 15) такі докази:

- заяву уповноваженої особи товариства з обмеженою відповідальністю Санмаф Інженерні Мережі (ідентифікаційний код 24164611) про проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, зміну інформації для здійснення зв`язку з юридичною особою, зміну керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміну місцезнаходження юридичної особи; реєстраційну картку та всі інші документи і матеріали, які слугували підставою для проведення реєстраційної дії № 10691070006037071.

3. Встановити Мар`їнської районної державної адміністрації та приватному нотаріусу Сліпченко Н.В. п`ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для її виконання шляхом надання (надіслання) суду витребуваних доказів засобами електронного і поштового зв`язку (84122, Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1, е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua).

4. Повідомити, що письмові докази, які подаються до суду, повинні бути оформленні відповідно до вимог ст. 94 КАС України.

5. Повідомити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості податки такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

6. Повідомити, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суд може застосувати заходи процесуального примусу відповідно до ст. 149 КАС України.

7. Повідомити учасників, що у разі невиконання процесуальних обов`язків, зокрема, ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству, на підставі ст. 149 КАС України суд може застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу у вигляді штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Кравченко

Дата ухвалення рішення19.07.2021
Оприлюднено30.07.2021
Номер документу98608083
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/8727/20-а

Ухвала від 08.03.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні