Ухвала
від 22.07.2021 по справі 380/405/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/405/21

У Х В А Л А

з питань залучення третіх осіб

22 липня 2021 року

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючої судді Братичак У.В.,

секретар судового засідання Середа О.-В.І.,

за участю сторін:

представника позивача Павлова А.А.,

представника позивача Терлецької І.І.,

представника відповідача Дзюби І.Ю.,

розглянувши у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції в порядку загального позовного провадження заяву Львівської обласної організації Національної спілки художників України про залучення третьої особи у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр розвитку нерухомості» , Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія «Прогрестехбуд» до Міністерства культури та інформаційної політики України про визнання протиправним і скасування припису, -

в с т а н о в и в :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Центр розвитку нерухомості» (місцезнаходження: вул.Героїв УПА, 72, м.Львів, 79015; ЄДРПОУ 33252934), Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія «Прогрестехбуд» (місцезнаходження: вул.Івана Франка, 14а, смт.Славське, Сколівський район, Львівська область, 82660) звернулися з позовною заявою до Міністерства культури та інформаційної політики України (місцезнаходження: вул.Івана Франка, м.Київ, 01601; ЄДРПОУ 43220275), в якій просять визнати протиправними та скасувати приписи Міністерства культури та інформаційної політики України №15891/6.11.6 від 29.12.2020 та №137/6.11.6 від 11.01.2021.

Ухвалою суду від 14 січня 2021 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою від 18.02.2021 об`єднано в одне провадження справу №380/1082/21 та справу №380/405/21.

На адресу суду від Львівської обласної організації Національної спілки художників України надійшла заява про її залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача.

В підготовчому засіданні представники позивачів заперечували з приводу залучення третьої особи Львівської обласної організації Національної спілки художників України.

Представник відповідача в підготовчому засіданні не заперечував з приводу залчення третьої особи.

При вирішенні заявленого клопотання суд виходить із завдань адміністративного судочинства, якими відповідно до ч.1 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Відповідно до ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З аналізу вказаних норм встановлено, що необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про відсутність підстав для залучення Львівської обласної організації Національної спілки художників України до участі в справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки, зважаючи на предмет та підстави позову, судове рішення жодним чином не може вплинути на її права та обов`язки.

З урахуванням викладеного, у задоволенні заяви Львівської обласної організації Національної спілки художників України слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 49, 243, 248, 250, 256, 293, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в :

у задоволенні заяви Львівської обласної організації Національної спілки художників України про залучення третьої особи у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр розвитку нерухомості» , Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія «Прогрестехбуд» до Міністерства культури та інформаційної політики України про визнання протиправним і скасування припису - відмовити.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали виготовлено 27.07.2021

Суддя Братичак Уляна Володимирівна

Дата ухвалення рішення22.07.2021
Оприлюднено30.07.2021
Номер документу98609664
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування припису

Судовий реєстр по справі —380/405/21

Постанова від 31.05.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 14.03.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Рішення від 22.10.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

Рішення від 22.10.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

Ухвала від 22.07.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

Ухвала від 13.05.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

Ухвала від 14.01.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні