Ухвала
від 28.07.2021 по справі 504/1413/21
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/1413/21

Номер провадження 1-кп/504/770/21

УХВАЛА

ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ CУДОВОГО РОЗГЛЯДУ

28.07.2021 рокусмт.Доброслав

Комінтернівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілого ОСОБА_4 ,

представника потерпілого адвоката ОСОБА_5 ,

захисника-адвоката ОСОБА_6 ,

обвинуваченого ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду обвинувальний акт по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021163330000097 від 17.03.2021 року, за обвинуваченням ОСОБА_8 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Комінтернівського районного суду Одеської області перебуває обвинувальний акт по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021163330000097 від 17.03.2021 року, за обвинуваченням ОСОБА_8 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України.

Прокурор Доброславської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_3 вважав можливим призначити судовий розгляд на підставі зазначеного обвинувального акту та не заперечував проти складання досудової доповіді, потерпілий ОСОБА_4 та його представник адвокат ОСОБА_5 погодилися із думкою прокурора.

Захисник-адвокат ОСОБА_6 заперечував проти призначення справи до судового розгляду, вважаючи, що обвинувальний акт з врахуванням ст.ст.2, 7 КПК України, підлягає поверненню, оскільки правова кваліфікація кримінального правопорушення є невірною, зокрема, ОСОБА_8 обвинувачується у кримінальному правопорушенні, вчиненою групою осіб, разом із тим обвинувальний акт складений тільки відносно нього. Пояснив, що в разі повернення обвинувального акта, у складанні досудової доповіді не має потреби.

Обвинувачений ОСОБА_8 погодився із думкою свого захисника.

Суд, вислухавши думку учасників процесу, приходить до наступного.

Згідно ч. 4ст. 110 КПК Україниобвинувальний акт є процесуальним рішенням, яким прокурор висуває особі обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення і яким завершується досудове розслідування. Обвинувальний акт повинен відповідати вимогам, передбаченимст. 291 КПК України, яка, в свою чергу, містить вичерпний перелік відомостей, які повинен містити обвинувальний акт і вони є обов`язковими для їх виконання слідчим і прокурором.

Згідност.291 КПК Україниобвинувальний акт має містити такі відомості: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; анкетні відомості обвинуваченого; анкетні відомості потерпілого; прізвище, ім`я, по батькові та займана посада слідчого, прокурора; виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення; обставини, які обтяжують чи пом`якшують покарання; розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням; розмір витрат на залучення експерта (у разі проведення експертизи ); дату та місце його складення та затвердження.

Відповідно до п.3 ч.3ст.314 КПК України, у підготовчому судовому засіданні суд має право повернути обвинувальний акт, якщо він не відповідає вимогамКПК України. Отже, єдиною передбаченою законом підставою для повернення обвинувального акту прокурору є невідповідність цього акту вимогамКПК України.

Вирішуючи питання щодо тверджень сторони захисту, на яких ґрунтується клопотання про повернення обвинувального акту прокурору, суд вважає, що останні не знайшли свого об`єктивного підтвердження в судовому засіданні.

Зі змісту обвинувального акта, складеного у даному кримінальному провадженні , вбачається, що він складений у відповідності до вимогст.291КПК України та містить всі необхідні відомості, передбачені кримінальним процесуальним законом, повністю відповідає вимогамст. 291 КПК України, тому правові підстави для його повернення прокурору, відповідно до п.3 ч.3ст.314 КПК Українивідсутні.

Оцінка обставинам, на які посилається захисник в своєму клопотанні буде надана в судовому засіданні після дослідження відповідних доказів при винесенні остаточного процесуального рішення по справі, оскільки не входить до кола питань, які вирішуються в підготовчому засіданні.

За таких обставин у задоволенні клопотання захисника-адвоката ОСОБА_6 про повернення обвинувального акта слід відмовити.

Судом встановлено, що даний обвинувальний акт відповідає вимогам КПК України, підсудний Комінтернівському районному суду Одеської області, угода між сторонами кримінального провадження не складалась, підстав для закриття провадження, передбачених п.п.4-8, ч.ч.1, 2 ст.284 КПК України або повернення обвинувального акту прокуророві не встановлено, таким чином, суд приходить до висновку, що є достатні підстави для призначення судового розгляду на підставі даного обвинувального акту у відкритому судовому засіданні.

Згідно ч.1ст.314-1 КПК України,з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Відповідно до ч.2ст.314-1 КПК України,досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні нетяжкого або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Враховуючи, що відповідно дост.19 Закону України «Про пробацію»права, обов`язки, відповідальність, правовий та соціальний захист персоналу органу пробації визначаютьсяЗаконом України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України»та цим Законом, складання досудової доповіді слід доручити Лиманському МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області.

Заборон щодо складання досудової доповіді у вказаному кримінальному провадженні не встановлено.

Інших клопотань від учасників кримінального провадження, в тому числі про обрання запобіжного заходу, не надходило.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.314-316 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання захисника-адвоката ОСОБА_6 про повернення обвинувального акту відмовити.

Призначити до судового розгляду обвинувальний акт по кримінальному провадженню за обвинуваченням ОСОБА_8 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України на 29липня 2021 року на 14 год. 15 хв.

Здійснити судовий виклик прокурора Доброславської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_8 , захисника-адвоката ОСОБА_6 , потерпілого ОСОБА_4 , представника потерпілого адвоката ОСОБА_5 .

Судовий розгляд проводити суддею одноособово, у відкритому судовому засіданні.

Зобов`язати Лиманський МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області, скласти та подати суду в строк до 28.08.2021 року досудову доповідь щодо обвинуваченого: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 .

Копію ухвали надіслати органу пробації для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.07.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу98624629
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_8 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України

Судовий реєстр по справі —504/1413/21

Ухвала від 10.04.2023

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Ухвала від 12.01.2023

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Жовтан П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні