Ухвала
від 30.07.2021 по справі 161/20792/19
ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 161/20792/19 Головуючий у 1 інстанції: Кихтюк Р. М. Провадження № 22-ц/802/525/21 Категорія: 36 Доповідач: Карпук А. К.

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 липня 2021 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого-судді -Карпук А. К.,

суддів - Бовчалюк З. А., Здрилюк О. І.,

секретар Вакіна Д. О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Експрес Сервіс Луцьк про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної внаслідок неякісного виконання договору про надання послуг з хімчистки одягу за апеляційною скаргою відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Експрес Сервіс Луцьк на заочне рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 15 вересня 2020 року,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до ТзОВ Експрес Сервіс Луцьк про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної внаслідок неякісного виконання договору про надання послуг з хімчистки одягу.

Заочним рішенням Луцького міськрайонного суду Волинської області від 15 вересня 2020 року позов задоволено.

Постановлено стягнути з ТзОВ Експрес Сервіс Луцьк на користь ОСОБА_1 7980 грн. у відшкодування матеріальної шкоди, 483 грн. 38 коп. сплачених коштів за неякісно надані послуги та 1000 грн. на відшкодування моральної шкоди.

В задоволенні решти позовних вимог - відмовити.

Стягнути з ТзОВ Експрес Сервіс Луцьк в дохід держави 768 грн. 40 коп. судового збору.

Не погоджуючись з рішенням суду відповідач ТзОВ Експрес Сервіс Луцьк подало апеляційну скаргу у якій, покликаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права, неповне з`ясування обставин, що мають значення для справи, неправильне встановлення фактичних обставин справи, просить скасувати рішення та ухвалити нове судове рішення, яким відмовити у задоволенні позовних вимог.

Ухвалою Волинського апеляційного суду від 26.04.2021 у справі призначено комплексну судову експертизу матеріалів, речовин і виробів та їх вартості. Провадження по справі на час проведення експертизи зупинено. Надано в розпорядження експертів матеріали цивільної справи.

31 травня 2021 року на адресу Волинського апеляційного суду надійшло клопотання експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз про надання додаткових матеріалів.

З метою вирішення клопотання експертів ухвалою Волинського апеляційного суду від 08.06.2021 провадження у справі поновлено.

До суду апеляційної інстанції представник відповідача ОСОБА_2 подав заяву про затвердження мирової угоди, укладеної між ОСОБА_1 до ТзОВ Експрес Сервіс Луцьк на умовах у ній вказаних. В тексті мирової угоди учасники справи вказали, що процесуальні наслідки затвердження, поданої ними мирової угоди, їм відомі і зрозумілі.

У зв`язку з поданням заяви, листом апеляційного суду від 24.06.2021 № 161/20792/19/9243/2021 витребувано у Київського науково-дослідного інституту судових експертиз матеріали даної справи.

30.07.2021 до Волинського апеляційного суду повернуто матеріали цивільної справи.

У заяві від 30.07.2021 представник позивача просить затвердити мирову угоду, повідомляє, що за даною мировою угодою ОСОБА_1 отримано кошти у розмірі 8000 грн. Процесуальні прав та наслідки затвердження мирової угоди зрозумілі.

В судове засідання сторони не з`явилися, хоча належним чином були повідомлені про час і місце судового засідання. Тому відповідно до ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

За змістом частин четвертої та п`ятої статті 268 ЦПК України, у разі неявки всіх учасників справи в судове засідання, яким завершується розгляд справи, або розгляд справи без повідомлення (виклику) учасників справи, суд підписує рішення без його проголошення. Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Датою прийняття ухвали у даній справі є 30.07.2021, тобто, дата складення повного судового рішення.

Згідно з частиною 7 статті 49 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до положень ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і має стосуватися лише прав і обов`язків сторін. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд зробивши спільну письмову заяву на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду при відсутності підстав, передбачених ч. 5 цієї статті.

Згідно з статтею 373 ЦПК України в суді апеляційної інстанції сторони мають право укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про цю процесуальну дію незалежно від того, хто подав апеляційну скаргу.

Якщо мирова угода сторін відповідає вимогам статті 207 цього Кодексу, суд постановляє ухвалу про затвердження мирової угоди сторін, якою одночасно визнає нечинним судове рішення першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

Дослідивши матеріали справи, а також враховуючи, що умови зазначеної мирової угоди не суперечать закону, не порушують права і охоронювані законом інтереси інших осіб, не є невиконуваними, суд приходить до висновку, що мирова угода може бути затверджена на умовах узгоджених сторонами у справі.

Судом роз`яснено, що у разі затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Керуючись ст.ст. 207, 260, 373, 381 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Затвердити мирову угоду, укладену 23 червня 2021 року між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Експрес Сервіс Луцьк у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Експрес Сервіс Луцьк про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної внаслідок неякісного виконання договору про надання послуг з хімчистки одягу, в наступній редакції:

1. Сторони, на підставі ст. 207 ЦПК України, домовились про закінчення справи мировою угодою. При цьому, Сторони розуміють значення своїх дій та їх правові наслідки, обізнані з приписами матеріального і процесуального законодавства України, що регулює укладений ними правочин.

2. Сторони погоджуються на укладення мирової угоди на таких умовах:

- до моменту подання цієї мирової угоди до суду ТОВ Експрес сервіс Луцьк сплачує на користь ОСОБА_1 8000 (вісім тисяч)гривень;

- з моменту сплати на користь ОСОБА_1 повної суми коштів пальто пухове помаранчевого кольору ТМ Prada , що було предметом договору про надання послуг з хімчистки одягу від 11.09.2019, переходить у власність ТОВ Експрес сервіс Луцьк .

3. Сторони погоджуються, що всі понесені ними судові витрати розподіляються між ними в такому порядку:

- витрати по сплаті судового збору несе та сторони, яка сплачувала такий судовий збір;

- витрата на професійну правову допомогу несе та сторона, яка їх понесла.

4. Підписання цієї мирової угоди засвідчує факт отримання ОСОБА_1 всієї суми коштів, передбаченої пунктом 2 мирової угоди.

5. Підписання цієї мирової угоди засвідчує відсутність у сторін один до одного будь-яких претензій матеріального чи морального характеру у зв`язку з укладенням та виконанням договору про надання послуг з хімчистки одягу від 11.09.2019.

6. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

7. Укладена сторонами мирова угода вступає в силу з моменту її підписання та затвердження судом у встановленому законом порядку,

8. Мирову угоду складено українською мовою у трьох примірниках, по одному для сторін та суду.

Заочне рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 15 вересня 2020 року в даній справі визнати нечинним.

Закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Експрес Сервіс Луцьк про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної внаслідок неякісного виконання договору про надання послуг з хімчистки одягу.

Ухвала суду набирає законної сили з дня її прийняття і оскарженню в касаційному порядку в частині затвердження мирової угоди не підлягає.

Головуючий

Судді

СудВолинський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення30.07.2021
Оприлюднено30.07.2021
Номер документу98658474
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —161/20792/19

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 12.04.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Карпук А. К.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Рішення від 24.11.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Рішення від 15.09.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні