Ухвала
від 29.07.2021 по справі 160/591/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 липня 2021 року Справа №160/591/20

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі: судді Дєєва М.В., при секретарі судового засідання - Сергієнко В.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 38598371, вул. Короленка, 4, м. Дніпро, 49600) до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради (код ЄДРПОУ 34195702, вулиця Армійська, будинок 23, м. Синельникове, Дніпропетровська область, 52500) про застосування заходів реагування,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебувала справа №160/591/20 за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради про застосування заходів реагування.

27.03.2020 року рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від позовну заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 38598371, вул. Короленка, 4, м. Дніпро, 49600) до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради (код ЄДРПОУ 34195702, вулиця Армійська, будинок 23, м. Синельникове, Дніпропетровська область, 52500) про застосування заходів реагування, - задовольнити частково.

10.11.2020 року Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області видано виконавчий лист по справі для подальшого виконання рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

16.07.2021 року до суду від Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради надійшла заява про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, у зв`язку з повним виконанням рішення суду.

16.07.2021 року на підставі розпорядження керівника апарату Дніпропетровського окружного адміністративного суду № 420д було проведено перерозподіл даної заяви, яку, відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу справи між суддями, передано судді Дєєву М.В.

19.07.2021 року ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду прийнято до провадження вказану заяву та призначено її розгляд судовому засіданні на 29.07.2021 року.

27.07.2021 року від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області засобами електронного зв`язку надійшли письмові пояснення, в яких зазначено, що Актом перевірки щодо додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки, цивільного захисту, від 29.01.2021 року №4 встановлено, що порушення, які створюють загрозу життю та/або здоров`ю людей виконані. Тобто, обставини, які стали підставою для звернення Головного управління до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування перестали існувати та усунуті. Враховуючи зазначене, Головне управління підтверджує усунення всіх порушень, зазначених в позовній заяві.

29.07.2021 року заявник належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду заяви, явку своїх представників у судове засідання не забезпечив, позивач просив розглянути заяву за його відсутності.

Згідно ч.3 ст.374 Кодексу адміністративного судочинства України, неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви.

Згідно із ч.4 ст. 229 Кодексу адміністративного судочинства України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 374 Кодексу адміністративного судочинства України суд визнає виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню повністю або частково, якщо його було видано помилково або якщо обов`язок боржника відсутній повністю чи частково у зв`язку з його припиненням, добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин.

Таким чином, законодавцем встановлено дві підстави, з яких виконавчий документ може бути визнаним таким, що не підлягає виконанню, а саме:

- виконавчий лист було видано помилково;

- обов`язок боржника відсутній повністю чи частково у зв`язку з його припиненням, добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин.

Судом встановлено, що на виконання рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду 27.03.2020 року видано виконавчий лист про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єктів, а саме: будівель та споруд за адресою: Дніпропетровська область, м. Синельникове, вулиця Армійська, будинок 23 Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради (код ЄДРПОУ - 34195702), до повного усунення порушень.

З метою підтвердження усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки, цивільного захисту, за заявою Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради, Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області проведено позапланову перевірку.

За результатами проведеної перевірки Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області складений акт щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки від 29.01.2021 року № 4, за висновками якого встановлено відсутність порушень вимог законодавства.

На підставі вищевикладеного, оскільки обов`язок боржника відсутній повністю, у зв`язку з його добровільним виконанням боржником, що підтверджено стягувачем, суд дійшов висновку що заява Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.374 Кодексу адміністративного судочинства України про виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу. Якщо стягнення за таким виконавчим документом уже відбулося повністю або частково, суд одночасно з вирішенням вказаних питань на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за виконавчим документом.

Суд зазначає, що заявником не вказано, та не надано доказів того, що стягнення за таким виконавчим документом уже відбулося повністю або частково.

Разом з тим, щодо посилання представника відповідача на безпідставність постанов начальника відділу Синельниківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), винесених в межах виконавчого провадження ВП № 65497926, суд зазначає, що відповідно до приписів ст. 287 КАС України передбачений інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності органу державної виконавчої служби.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. ст. 241, 243, 248, 255, 374 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 38598371, вул. Короленка, 4, м. Дніпро, 49600) до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради (код ЄДРПОУ 34195702, вулиця Армійська, будинок 23, м. Синельникове, Дніпропетровська область, 52500) про застосування заходів реагування - задовольнити.

Визнати виконавчий лист №160/591/20 виданий 10.11.2020 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єктів, а саме: будівель та споруд за адресою: Дніпропетровська область, м. Синельникове, вулиця Армійська, будинок 23 Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №4 "Лелека" Синельниківської міської ради (код ЄДРПОУ - 34195702), до повного усунення порушень, таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до статті 256 КАС України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст. ст. 294-297 КАС України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи судове рішення оскаржується до Третього апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя М.В. Дєєв

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.07.2021
Оприлюднено02.08.2021
Номер документу98673661
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/591/20

Ухвала від 29.07.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 22.06.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 02.09.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Рішення від 27.03.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 17.01.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні