Ухвала
від 29.07.2021 по справі 947/5562/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/5562/21

Провадження № 1-кс/947/10419/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.07.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42020160000000028 від 13.01.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42020160000000028 від 13.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за фактом можливої організації злочинної схеми, щодо заволодіння державними грошовими коштами, виділеними під час реалізації міжнародних грантових проектів «Чиста ріка» та «Транскордонна інфраструктура охорони здоров`я».

В ході досудового розслідування та аналізу державних закупівель на офіційному сайті https://prozorro.gov.ua/ встановлено, що посадові особи ПБП «Кингс», Комунальної установою Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям», ТОВ «Ресурс Консалтинг Партер», КП "Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», ТОВ "ПРОММОНТАЖ", ТОВ "Термо - Ізол", ТОВ «Ельпласт-Львів», ТОВ «Респект», Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради, Тендерний комітет виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради, Управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради, організували злочинну схему, щодо заволодіння державними коштами, що фінансується Європейським Союзом в рамках Спільної Операційної Програми «Румунія-Україна 2014-2020» за проектом ЄС «Чиста ріка».

Для реалізації своїх злочинних намірів, розпорядники коштів, в рамках проекту «Чиста ріка» за погодженням з рядом посадовців провели понад 20 закупівель. Серед зазначених закупівель:

- Управлінські послуги з ТОВ «Ресурс Консалтинг Партнер» на суму 8 156 тис грн., за яким у порушення вимог законодавства України вартість послуг визначена не за фактично надані послуги з понесеними витратами на оплату праці, податки та рентабельність, а визначена щомісячно рівними частинами згідно графіку виконання послуг та містить суттєву невідповідність за метою укладання договору.

- Легкового автомобіля вартістю 459 тис грн. з подальшою його передачею ТОВ «Ресурс Консалтинг Партнер» для здійснення ними господарської діяльності у реалізації зазначених проектів. Правових підстав щодо придбання зазначеного автомобіля та подальшої його передачі приватним суб`єктам господарювання не має.

За проведеними тендерними процедурами виконавчим комітетом Ізмаїльської міської ради укладено договір на суму 80,165 млн.грн. предметом закупівлі якого є «Реконструкція каналізаційних мереж з влаштуванням резервного трубопроводу у південній та південно-східній частинах м. Ізмаїл Одеської області» з ПБП «КИНГС». Пропозиція зазначеного учасника за ціною є найбільшою серед інших запропонованих. Тендерна документація замовника торгів була складена під конкретного суб`єкта господарювання, а саме під ПБП "КИНГС", що вказує на пов`язаність між собою замовника та переможця торгів.

Також, під час здійснення досудового розслідування встановлено, що посадові особи ПБП «Кингс» та ТОВ «Респект», якими фактично володіє та керує одна особа, здійснили ряд господарських операцій з метою заволодіння бюджетними грошовими коштами, у т.ч. придбали за завищеними цінами ніж на ринку України обладнання для диспетчерської та каналізаційно-насосної станції для виконання проекту ЄС «Чиста ріка».

Крім того встановлено, що під час реалізації злочинних намірів, в рамках проекту «Чиста ріка» групою осіб, підприємств було організовано схему розкрадання грошових коштів, шляхом взаємодії ПБП «Кингс» та ТОВ «Респект», якими фактично володіє та керує одна особа, з Комунальною установою Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям» Консалтінг Партнер», що повинні здійснювати менеджмент проекту, КП «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» та ТОВ «ПРОММОНТАЖ», керівництво якими здійснюється однією особою, та які повинні здійснювати авторський нагляд та є розробниками проектно-кошторисної документаціях, ТОВ «Термо-Ізол», ТОВ «Ельпласт-Львів», які постачають труби для проекту, Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради, Управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради.

Так, під час проведення обшуку в ТОВ «Ельпласт-Львів» (код 23957545), яке фактично знаходиться за адресою: Львівська область, місто Городок, вулиця Заводська, 4, було встановлено відсутність продукції, яка була поновлена у відповідності до договору поставки № 34 від 12.08.2020 року ТОВ «Респект» до ТОВ «Ельпласт-Львів» про що наявні відповідні записи. Далі, під час проведен6ня допиту менеджере з постачання ТОВ «Ельпласт-Львів» ОСОБА_5 було надано договір зберігання від 13.08.2020 та акт приймання-передачі від 03.11.2020, який свідчить про те, що начебто, продукція зберігається в ТОВ «Респект» та фактично не була отримана ТОВ «Ельпласт-Львів». В ході чого, під час повторного проведення обшуку за місцем ведення господарської діяльності ТОВ «Респект» встановлено відсутність продукції та під час допиту були надані підроблені документи, які виготовлялись ТОВ «Респект».

Виходячи з цього, встановлено, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення, можуть бути причетні службові особи ТОВ «Ельпласт-Львів» (код 23957545), яке фактично знаходиться за адресою: Львівська область, місто Городок, вулиця Заводська, буд. 4.

З метою всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, зокрема отриманні відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння та встановленні усіх причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб, у сторони обвинувачення виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: Львівська область, місто Городок, вулиця Заводська, буд. 4, з метою виявлення та вилучення відповідних речей та документів.

У зв`язку з вищевикладеним сторона обвинувачення звертається до слідчого судді з клопотанням про проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримала у повному обсязі, клопотання просила задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, яка підтримала подане клопотання та просила його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення в рамках даного кримінального провадження кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Як вбачаєтьсяз долученихдо даногоклопотання матеріалів,до вчиненнякримінального правопорушенняймовірно маютьвідношення службовіособиТОВ «Ельпласт-Львів» (код 23957545).

Відповідно до матеріалів клопотання, ТОВ «Ельпласт-Львів» (код 23957545), фактично знаходиться за адресою: Львівська область, місто Городок, вулиця Заводська, буд. 4.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, об`єкт нерухомого майна за адресою: Львівська область, місто Городок, вулиця Заводська, буд. 4, на праві приватної спільної часткової власності, в розмірі 99/100 частки, належить ТОВ «Торговий дім Екопайп-Львів», в розмірі 1/100 частки належить ТОВ «Торговий дім Екопайп-Львів», на праві колективної власності в розмірі 1/1 частки, належить ТОВ «Управління виробничо-технологіної комплектації сільського комунального господарства «Облсількомунгос».

З оглядуна викладене,слідчий суддяприходить допереконання,що врезультаті наданнядозволу напроведення обшукуможе бутидосягнуто метупроведення такоїслідчої (розшукової)дії,оскільки увказаному приміщенніможуть зберігатися речі та документи, в тому числі підроблені, чорнові записи, носії інформації, комп`ютерна техніка, мобільні телефони, які можуть містити інформацію щодо приймання, обліку та видачі матеріальних цінностей, їх розкрадання, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінальних правопорушень, та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінальних правопорушень, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчогоСУ ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 ,яке погодженепрокурором відділуОдеської обласноїпрокуратури ОСОБА_4 ,про проведенняобшуку врамках кримінальногопровадження №42020160000000028від 13.01.2020року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.191КК України задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , слідчим СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , та іншим слідчим, які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №42020160000000028 від 13.01.2020, прокурору відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 та прокурорам відділу Одеської обласної прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво по кримінальному провадженню №42020160000000028 від 13.01.2020, оперативним співробітникам Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань за дорученням слідчого дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного ведення господарської діяльності, ТОВ "Ельпласт-Львів" (код 23957545), за адресою: Львівська область, місто Городок, вулиця Заводська, 4, з метою виявлення та вилучення:

- Договір зберігання № 01/08 від 13.08.2020 року укладеного між ТОВ «Ельпласт-Львів» та ТОВ «Респект» (код 41338148), акти приймання-передачі за договором.

- Документи що стали підставою для виникнення дебіторської заборгованості у ТОВ «Ельпласт-Львів» після продажу товарів ПБП «Кингс» (код 20970338) у 2020-2021 роках.

- Документи що стали підставою укладання Договору зберігання № 01/08 від 13.08.2020 року між ТОВ «Ельпласт-Львів» та ТОВ «Респект» (код 41338148).

- Документи, що сплати та погашення дебіторської заборгованості між ТОВ «Ельпласт-Львів» та ПБП «КИНГС» станом на теперішній час;

- Документи щодо підтвердження погашення дебіторської заборгованості у ТОВ «Ельпласт-Львів» після продажу товарів ПБП «Кингс» у 2020-2021 році.

- Товаро-транспортні накладні складені ТОВ «Ельпласт-Львів» та ТОВ «Респект» (код 41338148) за договорами укладеними у 2020-2021 роках.

- Документи про призначення на посади, переведення та/або звільнення с посад ТОВ «Ельпласт-Львів»: юриста юридичного відділу ОСОБА_14 , Заступника генерального директора з комерційних питань ОСОБА_15 , Начальника відділу ОСОБА_16 що діяли у 2020-2021 році.

- Чорнові записи, електронні носії інформації щодо взаємодії ТОВ «Ельпласт-Львів», ПБП «Кингс», ТОВ «Респект».

- будь-яких документів, які стосуються господарської діяльності ПБП «Кингс» (код ЄДРПОУ 20970338), Комунальної установи Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльське бюро сприяння інвестиціям» (код ЄДРПОУ 32580348), ТОВ «Ресурс Консалтинг Партер» (код ЄДРПОУ 38686389), КП "Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» (код ЄДРПОУ 03350137), ТОВ "ПРОММОНТАЖ" (код ЄДРПОУ 23875149), ТОВ "Термо - Ізол" (код ЄДРПОУ 35009379), Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради (код ЄДРПОУ 04056983), Тендерний комітет виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради, Управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради (код ЄДРПОУ 25424787), ТОВ «Респект» (код ЄДРПОУ 41438148).

- документів, чорнових записів, електронних інформаційних систем, або їх частин, мобільні термінали системи зв`язку (комп`ютери, ноутбуки, планшети, внутрішні та зовнішні жорсткі диски, оптичні лазерні диски, картки пам`яті, флеш накопичувачі);

- інших речей та документів, які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.07.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу98688971
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження №42020160000000028 від 13.01.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —947/5562/21

Ухвала від 01.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 31.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 29.05.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Постанова від 28.02.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

Постанова від 28.02.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тонконоженко М. М.

Ухвала від 27.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 18.10.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

Ухвала від 18.10.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Яновська Олександра Григорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні