Ухвала
від 27.07.2021 по справі 120/3371/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

27 липня 2021 р. Справа № 120/3371/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дмитришеної Руслани Миколаївни, розглянувши письмово заяву державного виконавця про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації про визнання протиправними та зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації про визнання протиправними та зобов`язання вчинити дії.

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду від 01.02.2021 позов ОСОБА_1 - задоволено частково. Визнано протиправними дії Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації щодо відмови ОСОБА_1 в здійсненні виплати за 2020 рік разової грошової допомоги як учаснику бойових дій, виходячи з розміру п`яти мінімальних пенсій за віком. Зобов`язано Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації нарахувати та виплатити ОСОБА_1 щорічну разову грошову допомогу до 05 травня за 2020 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком, з урахуванням попередньо виплаченої суми допомоги. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

01.04.2021 судом видано виконавчий лист, який пред`явлено до виконання.

25.06.2021 на адресу суду надійшла заява від головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління ЗПВР у Вінницькій області про заміну сторони виконавчого провадження. Так, заявник просить замінити сторону виконавчого провадження, а саме боржника Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації його правонаступником - Управлінням соціального захисту населення Тульчинської районної державної адміністрації.

Ухвалою суду від 01.07.2021 заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №120/3371/20-а призначено до розгляду у судовому засіданні на 27.07.2021 о 13:00 год. Установлено строк для подання доводів щодо заяви.

Сторони та заявник в судове засідання не з`явились, будучи належним чином повідомлені про час, дату та місце розгляду заяви.

22.07.2021 на адресу від відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління МЮ (м. Хмельницький) надійшло клопотання про розгляд заяви за відсутності представника відділу. Окремо просить задовольнити заяву повністю.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України, в силу якої неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду, суд розглядає заяву без участі сторін.

За приписами ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі заявника та осіб, які беруть участь у справі, за наявними у справі матеріалами в порядку письмового провадження.

Визначаючись щодо заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд виходить з такого.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 року № 1404-VIII виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

За приписами ч. 1, 2, 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.

Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до постанови про відкриття виконавчого провадження ВП №65693311 від 07.06.2021, боржником зазначено Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації.

З наданих заявником доказів суд встановив, що відповідно до розпорядження Крижопільської РДА Вінницької області від 16.01.2021 №4-рк "Про реорганізацію структурних підрозділів Крижопільської РДА" Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ - 03191897) припинено шляхом приєднання до Управління соціального захисту населення Тульчинської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ - 03191745).

Відповідно до положень ст. 104 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Таким чином, правонаступником Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації відповідно до вимог ст. 104 Цивільного кодексу України є Управління соціального захисту населення Тульчинської районної державної адміністрації.

З огляду на те, що Управління соціального захисту населення Тульчинської районної державної адміністрації є правонаступником Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації, враховуючи вимоги ч. 1 ст. 379 КАС України, суд дійшов висновку про необхідність заміни сторони у виконавчому провадженні ВП №65693311.

УХВАЛИВ:

Заяву державного виконавця про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації про визнання протиправними та зобов`язання вчинити дії - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме боржника - Управління соціального захисту населення Крижопільської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ - 03191897) його правонаступником - Управлінням соціального захисту населення Тульчинської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ - 03191745).

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Дмитришена Руслана Миколаївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.07.2021
Оприлюднено03.08.2021
Номер документу98705359
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/3371/20-а

Ухвала від 27.07.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Рішення від 01.02.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 29.01.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 27.08.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні