Ухвала
від 03.08.2021 по справі 127/19348/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/19348/21

Провадження №1-кс/127/8867/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2021 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42021020000000268 від 30.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПП «Зернотік плюс» (код ЄДРПОУ37836765, м. Вінниця, вул. Київська, буд. 16, офіс 614).

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що службові особи ПП «Зернотік плюс» в період лютого-червня 2020 року шляхом проведення з ТОВ «Вілантекс» (код ЄДРПОУ 42196493), ТОВ «Салабріус Гранд» (код ЄДРПОУ 43138170), ТОВ «Агро Маркет Груп» (код ЄДРПОУ 43257855), ТОВ «Трассір УА» (код ЄДРПОУ 39768357), ТОВ «Могол-Агро» (код ЄДРПОУ 38114928), ФГ «Украгротех» (код ЄДРПОУ 41555605) господарських взаємовідносин, що не були спрямовані на настання реальних правових наслідків, а лише направленні на мінімізацію сплати товариством податку на додану вартість, шляхом необґрунтованого формування податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі 3749855,6 грн.

Згідно висновкуаналітичного дослідження фінансово-господарської діяльності ПП «Зернотік Плюс» №4/02-32-08-20/37836765 від 26.01.2021 встановлено, що в діяльності ПП «Зернотік Плюс» виявлено ризики, які можуть бути пов`язані з порушенням податкового законодавства, а саме: заниження розмірів податку на додану вартість, в результаті віднесення до податкового кредиту за лютий, квітень, травень 2020 року податку на додану вартість на підставі зареєстрованих в ЄРПП податкових накладних, які оформлені постачальниками ТОВ «Вілантекс», ТОВ «Салабріус Гранд», ТОВ «Агро Маркет Груп» та ТОВ «Трассір УА» на поставку товарно-матеріальних цінностей в адресу ПП «Зернотік Плюс» із залученням до незаконної схеми наступних постачальників: ТОВ «Степ Вей» (код ЄДРПОУ: 43440405), ТОВ «Джет Таєрс» (код ЄДРПОУ: 40967952), задіяних у ланцюгу постачання, у яких за висновком узагальненої податкової інформації не підтверджено факт придбання або виробництва аналогічних товарно-матеріальних цінностей, продаж яких оформлено в кінцевому підсумку на ПП «Зернотік Плюс» (код ЄДРПОУ: 37836765).

Матеріалами дослідженням підтверджується, що взаємовідносини між ПП «Зернотік Плюс» та вищезазначеними контрагентами - постачальниками не були спрямовані на настання реальних правових наслідків та направлені на ухилення від сплати/мінімізації власних податкових зобов`язань, а також на формування податкової вигоди третім особам шляхом надання їм можливості необґрунтованого формування податкового кредиту.

Крім того, при здійсненні взаємовідносин ПП «Зернотік Плюс» із постачальниками ТОВ «Вілантекс», ТОВ «Салабріус Гранд», ТОВ «Агро Маркет Груп» та ТОВ «Трассір УА», ТОВ «Могол-Агро», ФГ «Украгротех» за лютий, квітень, травень, червень 2020 року та іншими постачальниками, задіяними у ланцюгу постачання, виявлено ризики, а саме: внесення завідомо недостовірних даних ПП «Зернотік Плюс» до податкових декларацій з податку на додану вартість за лютий, квітень, травень, червень 2020 рік в частині формування податкового кредиту від постачальників ТОВ «Вілантекс», ТОВ «Салабріус Гранд», ТОВ «Агро Маркет Груп», ТОВ «Трассір УА».

Під час проведення дослідження ГУ ДПС у Вінницькій області на ПП «Зернотік Плюс» направлялись письмові запити про надання інформації та документального підтвердження по проведених операціях із постачальниками ТОВ «Вілантекс», ТОВ «Салабріус Гранд», ТОВ «Агро Маркет Груп» та ТОВ «Трассір УА», однак підприємством було надано відповідь, яка всупереч підпунктів 16.1.5 і 16.1.7 п. 16.1 ст.16 Податкового Кодексу не містить інформації, яка зазначалась в запиті.

В рамках відпрацювання фінансово-господарської діяльності ПП «Зернотік плюс» встановлено ряд фізичних осіб-підприємців, які здійснювали перевезення сільськогосподарської продукції в адресу останнього від імені ТОВ «Трассір УА», ТОВ «Могол-Агро», ФГ «Украгротех» (код ЄДРПОУ 41555605), які письмово повідомили, що транспортування ТМЦ від вищезазначених СГД в адресу ПП «Зернотік плюс» не здійснювали а останні їм невідомі.

Матеріалами досудового розслідування встановлено, що ПП «Зернотік плюс» використовує у своїй діяльності складське приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , де зберігається необлікована зернова продукція, зернова продукція куплена за підробленими товаро-транспортними накладними, а також інші документи та предмети, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та можуть виступати в подальшому в якості речових доказів скоєного кримінального правопорушення.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості, щодо права приватної власності на нежитлові будівлі за адресою: Вінницька область, смт. Липовець вул. Привокзальна 22, належить ТОВ «Мова- ЛТД» (код ЄДРПОУ 20096120).

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження складських приміщень ПП «Зернотік плюс» (код ЄДРПОУ37836765), які знаходяться за адресою: Вінницька область, смт. Липовець вул. Привокзальна 22 .

Крім того, в ході здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що існує реальна загроза зміни або знищення зазначених первинних бухгалтерських документів, чорнових записів, печаток, штампів, бланків, документів фіктивних суб`єктів господарської діяльності тощо, керуючись ст. 110 та ст. 234 КПК України, слідчий звернулася з даним клопотанням.

В судовому засіданні слідча підтримала клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб..

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за місцем знаходження складських приміщень ПП «Зернотік плюс» (код ЄДРПОУ37836765), які знаходяться за адресою:Вінницька область, смт. Липовець вул. Привокзальна 22, та належить ТОВ «Мова- ЛТД» (код ЄДРПОУ 20096120) можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження складських приміщень ПП «Зернотік плюс» (код ЄДРПОУ37836765), які знаходяться за адресою:Вінницька область, смт. Липовець вул. Привокзальна 22, з метою відшукання і вилучення оригіналів документів фінансово-господарської діяльності щодо проведених операцій з ТОВ «Вілантекс» (код ЄДРПОУ 42196493), ТОВ «Салабріус Гранд» (код ЄДРПОУ 43138170), ТОВ «Агро Маркет Груп» (код ЄДРПОУ 43257855), ТОВ «Трассір УА» (код ЄДРПОУ 39768357), ТОВ «Могол-Агро» (код ЄДРПОУ 38114928), ФГ «Украгротех» (код ЄДРПОУ 41555605), ТОВ «Степ Вей» (код ЄДРПОУ 43440405), ТОВ «Джет Таєрс» (код ЄДРПОУ 40967952) за період лютого-червня 2020 року, необлікованої зернової продукції, зернової продукції купленої за підробленими товаро-транспортними накладними, журналів в`їзду-виїзду автотранспорту, печаток, штампів, електронних носіїв інформації, чистих бланків з відтисками печаток, штампів; мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, на яких знаходяться контакти та інша інформація щодо замовників та постачальників товарів (робіт, послуг), електронних зразків підписів та печаток, штампів; первинних бухгалтерських документів, що не були надані на запити контролюючого органу, чорнових записів про проведення господарської діяльності, які не мали свого відображення в офіційних бухгалтерських документах (тіньової бухгалтерії), записних книжок, зошитів з адресами фірм з якими проводилась господарська діяльність та не відображалась по бухгалтерському та податковому обліках, документів, що стосуються фінансово-господарської діяльності ПП «Зернотік плюс» на протязі лютого-червня 2020 року, а також документів, що свідчать про злочинну діяльність, інших документів, штампів фіктивних підприємств, установ та організацій, майна, яке було здобуте у результаті вчинення злочинів, а саме: готівкових грошових коштів у національній валюті України, іноземній валюті у яку могли бути конвертовані такі грошових коштів, банківських карток, інших цінностей; інших документів та предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та можуть виступати в подальшому в якості речових доказів скоєного кримінального правопорушення.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення03.08.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу98741831
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/19348/21

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 03.08.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні