Ухвала
від 30.07.2021 по справі 2-н-36/2009
ПЕРЕЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-н-36/2009 Провадження № 2-с/304/5/2021

У Х В А Л А

30 липня 2021 року м. Перечин

Суддя Перечинського районного суду Закарпатської області Гевці В.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу, виданого Перечинським районним судом Закарпатської області 15 січня 2009 року, за заявою Закритого акціонерного товариства Український мобільний зв`язок про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості,

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернувся в суд із заявою про скасування судового наказу, виданого Перечинським районним судом Закарпатської області 15 січня 2009 року, за заявою Закритого акціонерного товариства Український мобільний зв`язок про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості у розмірі 660,23 грн та сплаченого судового збору у розмірі 25,50 грн.

Суддя, дослідивши заяву про скасування судового наказу на відповідність вимогам, передбаченим ст. 170 ЦПК України, дійшла висновку, що така підлягає поверненню без розгляду, оскільки не містить місце проживання заявника ( ОСОБА_1 ), його реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта останнього.

Також суддя звертає увагу заявника на те, що у порушення ч. 5 ст. 170 ЦПК України до заяви про скасування судового наказу не додано документ, що підтверджує сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, та клопотання про поновлення пропущеного строку, якщо заява подається після спливу строку, передбаченого частиною першою цієї статті.

Так, правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України Про судовий збір .

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання до суду заяви про скасування судового наказу судовий збір справляється у сумі 0,05 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (113,50 грн).

Також згідно з ст. 104 ЦПК України (редакції закону, яка діяла на момент ухвалення судового наказу) боржник має право в разі заперечення проти вимог стягувача протягом десяти днів з дня отримання судового наказу подати заяву про його скасування.

Натомість, подана до суду заява про скасування судового наказу подана лише 29 липня 2021 року, тобто з пропуском строку, встановленого ст. 104 ЦПК України (редакція закону, яка діяла на момент ухвалення судового наказу).

Відповідно до ч. 6 ст. 170 ЦПК України у разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення без розгляду не пізніше двох днів з дня її надходження до суду.

Керуючись ст. 170, ст. ст. 258-261, 263 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И Л А:

Заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу, виданого Перечинським районним судом Закарпатської області 15 січня 2009 року, за заявою Закритого акціонерного товариства Український мобільний зв`язок про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості - повернути без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Закарпатського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня підписання ухвали.

До дня початку функціонування єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Перечинський районний суд Закарпатської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Суддя: Гевці В. М.

СудПеречинський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення30.07.2021
Оприлюднено04.08.2021
Номер документу98742623
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-36/2009

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Гевці В. М.

Судовий наказ від 06.02.2009

Цивільне

Петровський районний суд м.Донецька

Чинчин О.В.

Судовий наказ від 24.02.2009

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Назаров П.О.

Судовий наказ від 14.02.2009

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т.О.

Судовий наказ від 26.02.2009

Цивільне

Стахановський міський суд Луганської області

Шаргаровська Валентина Іванівна

Судовий наказ від 18.02.2009

Цивільне

Ясинуватський міськрайонний суд Донецької області

Циктіч В.М.

Судовий наказ від 01.12.2009

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Олексюк Алла Олександрівна

Судовий наказ від 08.09.2009

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош Валерій Васильович

Судовий наказ від 13.03.2009

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Тарнавський Микола Володимирович

Судовий наказ від 17.06.2009

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Харченко Станіслав Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні