Ухвала
від 09.04.2010 по справі 6-54-2010
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-54-2010

У Х В А Л А

09 квітня 2010 року Слов' янсь кий міськрайонний суд Донець кої області у складі :

-головуючого - судді Хаус тової Т.А.

-при секретарі - Писаренко Є.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду міста Слов'янська Донецьк ої області заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2 про розстрочку вик онання рішення суду ,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1, ОСОБА_2 з вернулись до Слов'янського м іськрайонного суду Донецьк ої області з заявою про розс трочку виконання рішення су ду, обґрунтувавши свої вимо ги тим, що рішенням Слов' ян ського міськрайонного суду в ід 09.11.2009 року позовні вимоги ВО « Слов' янськтепломережа» про стягнення з них заборгов аності за якби отримані посл уги з опалення задоволені у п овному обсязі.

Ухвалою Апеляційно го суду Донецької області ві д 14.01.2010 року рішення Слов' янсь кого суду залишено без змін.

В укладенні договору про реструктуризацію боргу зазначеної заборгованості, з гідно повідомлення ВО « Слов ' янськтепломережа» від 20.02.2 010 року, йому було відмовлено п о причині набрання чинності рішення суду.

Відділ державної виконав чої служби Слов' янського мі ськрайонного управління юст иції виніс 29.03.2010 року Постанову про відкриття виконавчого п ровадження на підставі викон авчого листа № 2-5288 від 14.01.2010 року, виданого Слов' янським місь крайсудом, згідно якого їм за пропоновано добровільно сп латити солідарно борг в сумі 1445,57 грн. та 30 грн. на користь тепл омережі.

На теперішній час склались обставини, які не дозволяють їм виконати рішення суду, а са ме:

- вони є пенсіонерами, інвал ідами 2 групи, мають особливі з аслуги. Сукупний щомісячний дохід їх родини зі всіма допл атами складає 2497 грн. Допустим а місячна сума платежів за жи тлово- комунальні послуги зг ідно закону складає 2497 х 20 % ( для пенсіонерів) = 500 грн. Середньом ісячні поточні платежі за ко мунальні послуги складають 5 64,50 грн., тобто їх середньомісяч ні платежі за комунальні пос луги вже перевищують суму до пустимих платежів на 64,50 грн., ч им порушуються їх конституці йні права.

- заборгованість Держави Ук раїни перед їх родиною по зар обітній платі за період з 1998 ро ку по теперішній час складає 152724,02 грн., згідно судових рішен ь з 2000 по 2008 р. Вони вимушені щомі сячно віддавати кредиторам б орги, які виникли в них при не виплаті заробітної плати О СОБА_1.( ОСОБА_2 була непра цюючим інвалідом)

- Постановою відділу держав ної виконавчої служби Слов' янського міськрайонного упр авління юстиції від 26.01.2010 року н а підставі виконавчого листа № 2-1 від 14.09.2009 року, відкрито вико навче провадження про стягне ння з ТОВ « Сімба» на користь р одини ОСОБА_1 матеріально ї та моральної шкоди , спричин еною пожежею в магазині « Гет ьман» в загальній сумі 2747,00 грн . Вони не заперечують проти по гашення їх заборгованості ВО « Слов' янськтепломережа» з сум заборгованості їм Держа ви України по зарплаті або ст ягуваємої з ТОВ « Сімба» на ї х користь.

З викладеного слідує, що во ни практично не мають можлив ості виконати рішення суду в зазначеній в постанові про в ідкриття провадження строк б ез порушення ст.48 Конституції України, тим більше що вони, я к інваліди, часто хворіють, зн ачна сума з їх доходу уходить на лікування та ліки. ОСОБА _1 10.03.10 року в критичному стані клали на стаціонарне лікува ння до лікарні, однак він від г оспіталізації відмовився, пр ойшов курс лікування на денн ому стаціонарі, ( довідки дода ються), на теперішній час прод овжує амбулаторне лікування . Крім того, протягом 7 років йо му рекомендують операцію, од нак із-за відсутності коштів , він від неї відмовляється. ОСОБА_2 проходить курс амбу латорного лікування система тично.

В судовому засіданні ОСО БА_1 підтримав заявлені вим оги та просить розстрочити в иконання рішення Слов' янсь кого міськрайсуду від 09.11.2009 рок у на 60 місяців з щомісячним до бровільним погашенням забо ргованості в сумі 25 грн. або зо бов' язати виконавчу службу Слов' янського міськрайонн ого управління юстиції перер ахувати з стягуваємих з ТОВ « Сімба» на їх користь 2747,00 грн. на рахунок ВО « Тепломережа» у р озмірі 1475,57 грн.

Представник ВО « Слов' янс ьктепломережа» Титаренко О.Л. в судовому засіданні за перечувала проти задоволенн я заяви, посилаючись на ту обс тавину, що вони не можуть пого дитись із розстрочкою викона ння даного рішення, оскільки їх підприємство дуже багато заборгувало кредиторам.

Суд, вислухавши заявника ОСОБА_1, представника ВО « Сл ов' янськтепломережа» Ти таренко О.Л., дослідивши мат еріали справи, набуває висно вку про відсутність підстав для задоволення заяви - з наст упного.

В судовому засіданні встан овлено, що рішенням Слов' ян ського міськрайонного суду від 09 листопада 2009 року позовні вимоги Обласного комунально го підприємства « Донецьктеп локомуненерго» в інтересах в иробничої одиниці „Слов' ян ськтепломережа” до ОСОБА_ 1, ОСОБА_2 про стягнення з аборгованості за спожиті пос луги з опалення задоволені - з ОСОБА_1, ОСОБА_2 в сол ідарному порядку на користь ВО « Слов' янськтепломережа » ОКП» Донецьктеплокоммунен ерго» стягнуто заборгованіс ть за надані послуги з теплоп остачання у розмірі 1445,57 грн. та витрати по сплаті інформаці йно-технічного забезпечення розгляду справи у розмірі 30,00 г рн.

Ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 14 січня 2010 року зазначене рішення Сло в' янського суду залишено бе з змін.

Відповідно до вимог ст. 373 ЦПК України питання про відстр очку, розстрочку виконання р ішення, зміну чи встановленн я іншого способу і порядку в иконання може бути розв'яза не за наявності обставин, що утруднюють виконання рішен ня (хвороба боржника, або чл енів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натур і, тощо), за заявою державного виконавця або за заявою стор они суд, який видав виконавчи й документ, у десятиденний ст рок розглядає питання про ві дстрочку або розстрочку вик онання, зміни чи встановленн я способу та порядку виконан ня рішення в судовому засіда нні з викликом сторін та в вик лючних випадках може розстр очити, змінити або встановит и спосіб та порядок виконанн я рішення суду.

Суд не може прийняти до уваг и посилання заявників на ту о бставину, що їх середньоміся чні платежі за комунальні по слуги перевищують суму допу стимих платежів, та тим самим порушуються їх конституцій ні права, оскільки дані посил ання не є предметом розгляду заяви про відстрочку викона ння рішення суду яке вже набр ало законної чинності.

Також, наявність виконавчи х проваджень про стягнення н а користь заявників належних їм сум на підставі виданих ви конавчих листів, не може бути розцінено судом як обставин а, яка утруднює рішення суду.

Також, заявники посилаютьс я на ту обставину, що дохід їх родини зі всіма доплатами ск ладає 2497 грн., одна вони часто х воріють і значна сума їх дохо ду уходить на лікування та лі ки. Однак вказані обставини, о крім посилань заявників, ніч им не підтверджені.

Таким чином в судовому засі данні не встановлені обстави ни, що заявники практично не м ають можливості виконати ріш ення суду, їх доводи, якими вон и обґрунтовують свої заявлен і вимоги, не підтверджені об' єктивними доказами.

Та обставина, що заявники є інвалідами, не може бути розц інена судом як виключний вип адок або як обставина, яка утр уднює виконання рішення суду .

На підставі викладеного , ке руючись ст.373 ЦПК України, суд ,-

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви ОС ОБА_1, ОСОБА_2 про розстро чку виконання рішення суду в ідмовити за відсутністю підс тав.

Ухвала оскарженню не підля гає.

Ухвала постановл ена та підписана в нарадчий к імнаті в одному екземплярі.

Суддя

Слов' янського міськрайон ного суду Хаустова Т.А .

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення09.04.2010
Оприлюднено21.03.2011
Номер документу9874705
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-54-2010

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Тетяна Володимирівна

Ухвала від 27.08.2010

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Юлія Володимирівна

Ухвала від 09.04.2010

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 15.03.2010

Цивільне

Вугледарський міський суд Донецької області

Биліна Тетяна Іванівна

Ухвала від 09.03.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Донецька

Юр'єва Тамара Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні