Ухвала
від 04.08.2021 по справі 460/2971/19
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 серпня 2021 року м. Рівне №460/2971/19

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді К.М.Недашківської, розглянувши клопотання представника Міністерства аграрної політики та продовольства України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Фермерського господарства П`ятигірське до Міністерства аграрної політики та продовольства України про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинення певних дій,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Рівненського окружного адміністративного суду від 03.12.2019 адміністративний позов Фермерського господарства П`ятигірське до Міністерства аграрної політики та продовольства України про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинення певних дій - задоволено повністю: визнано протиправними дії Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо надання Фермерському господарству П`ятигірське повідомлення про повернення документів з порушенням строку, передбаченого чинним законодавством; зобов`язано Міністерство аграрної політики та продовольства України прийняти та розглянути подані Фермерським господарством П`ятигірське документи 16 вересня 2019 року для отримання дотацій за утримання корів, котра надається на безоплатній основі двічі на рік суб`єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів; стягнуто на користь Фермерського господарства П`ятигірське суму судового збору у розмірі 1921 грн. 00 коп. за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень - Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Ухвалою суду від 09.07.2020 заяву Фермерського господарства П`ятигірське про заміну боржника у виконавчому листі у справі за позовом Фермерського господарства П`ятигірське до Міністерства аграрної політики та продовольства України про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинення певних дій - задоволено: замінено у виконавчих листах №1 та №2, виданих Рівненським окружним адміністративним судом 06.07.2020 у справі №460/2971/19, боржника - Міністерство аграрної політики та продовольства України на його правонаступника - Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (01008, місто Київ, вулиця Грушевського, 12/2; код ЄДРПОУ 37508596).

30 липня 2021 року Міністерство економіки України звернулося до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження у справі №460/2971/19 на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Ухвалою суду від 30.07.2021 заяву призначено до розгляду у судовому засіданні на 06.08.2021 о 16 год 00 хв.

За приписами частини першої статті 195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (частина друга статті 195 КАС України).

При розгляді клопотання про можливість участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, судом вирішені наступні питання: 1) клопотання подано до суду у строк, встановлений частиною другою статті 195 КАС України; 2) наявна технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

02.04.2020 набрав чинності Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) , яким статтю 195 КАС України після частини третьої доповнено новою частиною такого змісту: під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Представник відповідача повідомив суд про те, що він зареєстрований з використанням власного електронного підпису у Системі на офіційному веб-порталі судової влади України та перевірив наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам.

За таких обставин, суд дійшов висновку про наявність достатніх правових підстав для участі представника відповідача у судовому засіданні в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 195, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника Міністерства аграрної політики та продовольства України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Фермерського господарства П`ятигірське до Міністерства аграрної політики та продовольства України про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинення певних дій - задовольнити.

Надати представнику Міністерства аграрної політики та продовольства України можливість участі у судовому засіданні, призначеному на 06 серпня 2021 року о 16 год 00 хв, в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів.

Копію даної ухвали негайно направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя К.М. Недашківська

Дата ухвалення рішення04.08.2021
Оприлюднено06.08.2021
Номер документу98763093
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —460/2971/19

Постанова від 01.12.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 29.11.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 15.11.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 06.10.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 14.09.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 20.08.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

Ухвала від 11.08.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

Ухвала від 06.08.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

Ухвала від 04.08.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні