Ухвала
від 21.08.2006 по справі 15/64-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/64-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                          У  Х  В  А  Л  А  

          

21.08.06 р.                                                                                 № 15/64-63                                                                                                                                                                 

за позовом державного підприємства “Укртрансфармація” м.Київ

до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю “Сінтез” м.Донецьк

про стягнення заборгованості у сумі  820,60 грн.

Суддя                                             К.В. Богатир

До господарського суду Донецької області із господарського суду м.Києва за підсудністю надійшла позовна заява державного підприємства “Укртрансформація” м.Київ до відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю “Сінтез” м.Донецьк про стягнення заборгованості у сумі 820,60 грн.

Розглянувши  матеріали позовної заяви державного підприємства “Укртрансфармація” м.Київ, які надійшли до суду  16.08.2006р. за вх.№02-38/9547 та додані до неї документи, судом встановлено наступне:

До позовної заяви державного підприємства “Укртрансфармація” м.Київ додане платіжне доручення №893 від 01.06.2006р. про оплату державного мита на суму 85 грн. (вісімдесят п'ять грн.)

Згідно зі статтею 45 Господарського процесуального кодексу України позовні  заяви       оплачуються   державним   митом.

Відповідно до статті 46 Господарського процесуального кодексу України  державне  мито  сплачується в доход державного  бюджету  України  в  порядку і розмірі, встановлених законодавством України.

Розмір державного мита регламентований Декретом Кабінету Міністрів України „Про державне мито” №7-93 від 21.01.1993 року із змінами та доповненнями (надалі – Декрет).

Згідно підпункту „а” пункту 2 статті 3  Декрету із заяв майнового характеру, що подаються до господарських суддів, сплачується 1 відсоток ціни позову, але не менше 6 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і не більше 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Враховуючи вищевказану вимогу діючого законодавства України державне підприємство “Укртрансфармація” м.Київ повинно було перерахувати державне мито у розмірі 102 грн. 00 коп. (17 грн. Ч 6 = 102,00 грн.).

Таким чином, позивачем - державним підприємством “Укртрансфармація” м.Київ порушені вимоги Господарського процесуального кодексу України щодо встановленого розміру та порядку сплати державного мита в доход державного бюджету України.

Відповідно до пункту 3 статті 57 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату державного мита у встановлених порядку і розмірі.

Згідно пункту 4 статті 63 ГПК України суддя  повертає  позовну  заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати державного  мита  у  встановлених порядку та розмірі.

За вищевказаних обставин суд дійшов до висновку, що позовна заява                                 державного підприємства “Укртрансфармація” м.Київ та додані до неї документи підлягають поверненню без розгляду на підставі  пункту  4  статті 63 Господарського процесуального кодексу України.

Оцінивши представлені в суд позивачем документи, керуючись пунктом 4  статті  63 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

Позовну заяву державного підприємства “Укртрансфармація” м.Київ до товариства з обмеженою відповідальністю “Сінтез” м.Донецьк  про стягнення заборгованості на суму 820,60 грн., повернути без розгляду разом з доданими до неї документами.

          Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з  нею  до господарського суду в установленому Законом порядку після усунення допущеного порушення.

Додаток: позовна заява з доданими документами, папка, конверт  всього  на  40  аркушах.

Суддя                                                                                         Богатир К.В.                               

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.08.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу98770
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/64-63

Ухвала від 12.12.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

Ухвала від 29.10.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

Ухвала від 21.08.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні