Ухвала
від 05.08.2021 по справі 619/3873/21
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №619/3873/21

провадження №2/619/1346/21

У Х В А Л А

05 серпня 2021 року м. Дергачі

Суддя Дергачівського районного суду Харківської області Якименко Л.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 до Дергачівської міської ради, місцезнаходження: Харківська область, м. Дергачі, вул. Сумський Шлях, 79Б про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом.

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Дергачівської міської ради про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом.

Підставами подачі позову є те, що, після смерті вітчима ОСОБА_2 вона прийняла спадщину фактично, т.я. проживала однією сім`єю, вела спільне господарство, поховала вітчима. Позивач є єдиним спадкоємцем, інших спадкоємців немає і на спадкове майно більше ніхто не претендує, в зв`язку з чим вона вимушена звернутись з даним позовом до суду.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Позовна заява за змістом і формою відповідає загальним вимогам передбаченим в ст. 183 ЦПК України.

Відповідно до ст. 278 ЦПК України відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст.83, 128 ч.5, 178-181, 187, 258-261, 353 ч.1 п.8, 354 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Дергачівської міської ради про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 08 вересня 2021 року на 9.00 год. в приміщенні Дергачівського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область м. Дергачі вул. 1 Травня, 63 каб. №3 - зал судових засідань №3, про що повідомити учасників справи .

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження в тому числі відповідачам та третій особі разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Встановити строк для подання відповідачами відзиву на позов - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачам, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178 та ч. 2 ст. 191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

До відзиву додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом 10 днів з дня їх отримання.

Запропонувати відповідачеві подати до суду заперечення на відзив, в яких викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Дергачівського районного суду Харківської області (в суді наявна технічна можливість).

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л. О. Якименко

СудДергачівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення05.08.2021
Оприлюднено05.08.2021
Номер документу98786482
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —619/3873/21

Рішення від 15.11.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Нечипоренко І. М.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Нечипоренко І. М.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Нечипоренко І. М.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Якименко Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні