Ухвала
від 06.08.2021 по справі 2/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

просп. Науки, 5, м. Харків, 61022, тел./факс (057)702-10-79, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

06 серпня 2021 року м.Харків Справа № 2/23

Суддя Смола С.В., розглянувши матеріали заяви Старобільського районного центру зайнятості від 29.07.2021 №726/06-21 про відновлення втраченого судового провадження у справі

за позовом Перевальського районного центру зайнятості, м.Перевальськ Луганської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю Зоря , смт Городище Перевальського району Луганської області

про стягнення 24 917 грн 85 коп.,

В С Т А Н О В И В:

Перевальський районний центр зайнятості звернувся до Господарського суду Луганської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Зоря (далі - ТОВ Зоря ) про стягнення недоїмки по сплаті страхових внесків у сумі 20 478 грн 96 коп. та пені в сумі 4 438 грн 89 коп.

Рішенням Господарського суду Луганської області від 11.03.2005 у справі №2/23 позов задоволено повністю; стягнуто з відповідача на користь позивача недоїмку по сплаті страхових внесків у сумі 20 478 грн 96 коп., пеню в сумі 4 438 грн 89 коп. з віднесенням на відповідача судових витрат у справі.

Указане рішення набрало законної сили 22.03.2005 і на його виконання видані відповідні накази.

29.07.2021 (дата оформлення відповідного поштового відправлення) Старобільський районний центр зайнятості звернувся до Господарського суду Луганської області з заявою від 29.07.2021 №726/06-21 про відновлення втраченого судового провадження, у якій просить відновити втрачене судове провадження по адміністративній справі №2/23 від 11.03.2005 за позовом Перевальського районного центру зайнятості до Товариства з обмеженою відповідальністю Зоря про стягнення заборгованості у сумі 24 917 грн 85 коп.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.08.2021 заява передана на розгляд судді Смолі С.В.

Розглянувши матеріали поданої заяви, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст.357 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно зі ст.358 ГПК України втрачене судове провадження у справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Статтею 360 ГПК України встановлені вимоги до форми та змісту заяви про відновлення втраченого судового провадження.

Відповідно до ч.2 ст.360 ГПК України у заяві повинно бути зазначено:

1) про відновлення якого судового провадження або якої його частини просить заявник;

2) які особи брали участь у справі і в якому процесуальному статусі, їх найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові за його наявності для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб); ідентифікаційні коди юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, якщо відповідні дані відомі заявникові;

3) номери засобів зв`язку учасників судового процесу (телефон, факс, засоби електронного зв`язку, офіційна електронна адреса тощо), якщо вони відомі заявникові;

4) наявні у заявника відомості про обставини втрати судового провадження, місцезнаходження копій матеріалів провадження або даних стосовно таких копій;

5) документи, відновлення яких заявник вважає за необхідне, і з якою метою.

У порушення п.2 ч.2 ст.360 ГПК України Старобільським районним центром зайнятості у заяві про відновлення втраченого судового провадження не вказані ідентифікаційні коди сторін у справі (позивача та відповідача).

Також заявником не зазначені відомості про обставини втрати судового провадження, місцезнаходження копій матеріалів провадження або даних стосовно таких копій.

Крім того, Старобільським районним центром зайнятості не наведено перелік конкретних документів, відновлення яких заявник вважає необхідним.

Згідно з ч.5 вказаної статті заява про відновлення втраченого судового провадження для виконання судового рішення може бути подана до закінчення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання. Суд може поновити зазначений строк, якщо за клопотанням заявника визнає причини його пропуску поважними.

Суд виходить з того, що згідно даних автоматизованої системи документообігу суду на виконання рішення Господарського суду Луганської області від 11.03.2005 у справі №2/23 судом 29.03.2005 були видані відповідні накази.

Відповідно до ч.1 ст.21 Закону України Про виконавче провадження (у редакції на момент видачі наказів у справі) передбачено, що виконавчі документи можуть бути пред`явлені до виконання в такі строки, зокрема, виконавчі листи та інші судові документи - протягом трьох років.

Відтак на дату звернення Старобільського районного центру зайнятості з заявою про відновлення втраченого судового провадження строки пред`явлення відповідних наказів до виконання з огляду на дату їх видачі (29.03.2005) наразі закінчилися.

При цьому Старобільським районним центром зайнятості у заяві не зазначено обставин переривання строків пред`явлення наказів до виконання та не надано доказів на їх підтвердження.

З огляду на викладене, враховуючи приписи ч.5 ст.360 ГПК України та те, що строк пред`явлення виконавчого документа до виконання ймовірно сплинув, Старобільський районний центр зайнятості повинен був або заявити клопотання про поновлення строку для подання заяви про відновлення втраченого судового провадження, або викласти обставини щодо переривання строку пред`явлення виконавчого документа до виконання та надати докази на підтвердження цих обставин, чого заявником зроблено не було.

Суд бере до уваги, що згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 05.08.2021 №120972381621 місцезнаходженням відповідача є: вул.Гагаріна, буд.17-А, смт Городище Перевальського району Луганської області, 94343.

За інформацією Акціонерного товариства Укрпошта розміщеній на офіційному вебсайті (https://www.ukrposhta.ua/doc/news/dodatok_1.pdf) пересилання пошти до/з Перевальського району Луганської області тимчасово не здійснюється.

Отже, заявником обґрунтовано не надано доказів направлення копії заяви про відновлення втраченого судового провадження та доданих до неї документів на адресу відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.361 ГПК України у разі невідповідності заяви про відновлення втраченого судового провадження вимогам, встановленим статтею 360 цього Кодексу, застосовуються правила статті 174 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, вказані недоліки заяви Старобільського районного центру зайнятості від 29.07.2021 №726/06-21 про відновлення втраченого судового провадження є підставою для залишення її без руху.

Згідно з ч.2 ст.174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність залишення заяви Старобільського районного центру зайнятості від 29.07.2021 №726/06-21 без руху з наданням заявникові десяти днів з дня вручення даної ухвали для усунення наведених недоліків.

Старобільському районному центру зайнятості у вказаний строк слід надати суду заяву про усунення недоліків з клопотанням про поновлення строку для подання заяви про відновлення втраченого судового провадження та зазначенням поважності причин його пропуску або викладенням обставин щодо переривання строку пред`явлення наказу до виконання та наданням доказів на підтвердження цих обставин; зазначенням ідентифікаційних кодів сторін у справі (позивача та відповідача); зазначенням наявних у нього відомостей про обставини втрати судового провадження, місцезнаходження копій матеріалів провадження або даних стосовно таких копій; зазначити перелік конкретних документів, відновлення яких заявник вважає необхідним.

Керуючись ст.ст.174, 232 - 234, 357-361 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Заяву Старобільського районного центру зайнятості від 29.07.2021 №726/06-21 про відновлення втраченого судового провадження залишити без руху.

2. Надати Старобільському районному центру зайнятості десять днів з дня вручення даної ухвали для усунення недоліків заяви та подання до суду заяви про усунення недоліків.

3. Роз`яснити Старобільському районному центру зайнятості, що якщо заявник усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду (ч.3 ст.174 ГПК України); якщо заявник не усунув недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою (ч.4 ст.174 ГПК України).

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання 06.08.2021 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію у справі можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: https://court.gov.ua/fair/sud5014.

Суддя С. Смола

Дата ухвалення рішення06.08.2021
Оприлюднено09.08.2021
Номер документу98811919
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/23

Ухвала від 08.09.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Смола С.В.

Ухвала від 17.08.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Смола С.В.

Ухвала від 06.08.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Смола С.В.

Ухвала від 12.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Ільїн О.В.

Ухвала від 25.02.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Сіверін В. І.

Ухвала від 14.05.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Ухвала від 26.04.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Судовий наказ від 26.04.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

Ухвала від 12.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Колубаєва В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні