Ухвала
від 09.08.2021 по справі 120/8806/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у адміністративній справі

м. Вінниця

09 серпня 2021 р. Справа № 120/8806/21-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Слободонюк Михайло Васильович, перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Немирівської міської ради (вул. Соборна, 26, м. Немирів, Вінницька область, 22800) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

03.08.2021 поштовим засобом зв`язку до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Немирівської міської ради, в якій позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення 8 сесії (позачергової) 8 скликання Немирівської міської ради від 07.04.2021 за № 232, в частині відмови позивачу в наданні дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу та об`єднання земельних ділянок та зобов`язати відповідача надати дозвіл позивачу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу та об`єднання земельних ділянок, сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства, комунальної форми власності, орієнтованою площею 2,0 га, з метою подальшої передачі безоплатно у власність (кадастровий номер: 0523085900:01:001:0552, яка розташована на території Никифоровецької сільської ради Немирівського району Вінницької області (Немирівська міська територіальна громада).

Заявлені позовні вимоги мотивовані протиправністю винесеного рішення відповідача від 07.04.2021 за № 232 у відповідній частині, що стосується позивача, як такого, який суперечить положенням ч. 7 ст. 118 ЗК України та прийнятого з порушенням процедури прийняття рішень органами місцевого самоврядування.

Відповідно до статті 168 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами, вважаю, що вона підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства, підсудна Вінницькому окружному адміністративному суду, відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. До матеріалів позовної заяви долучені належні докази сплати судового збору.

Відтак, наявні підстави для відкриття провадження у справі.

Вирішуючи питання про те, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа, суд враховує положення частини 6 статті 12 КАС України, відповідної до пункту 10 якої справами незначної складності є, зокрема, справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на викладене, беручи до уваги те, що за характером спірних правовідносин, предметом доказування і складом учасників ця справа має ознаки адміністративної справи незначної складності та не належить до категорії тих адміністративних справ, які можуть розглядатися виключно за правилами загального провадження, розгляд цієї справи необхідно здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні).

Також позивачем у позовних вимогах ставиться питання про витребування у відповідача доказів, а саме: копію колективного клопотання із долученими доказами, яке стосується спору між позивачем та відповідачем.

Суд, хоч і зважає на прохання заявника про необхідність витребування додаткових доказів у відповідача, проте звертає увагу, що таке клопотання не відповідає вимогам, передбаченим ч. 2 ст. 80, ст. 167 КАС України та є необґрунтованим.

Водночас, враховуючи, що ті матеріали, на підставі яких відповідачем прийнято оскаржуване рішення дійсно мають значення для розгляду справи та стосуються предмета доказування, суд доходить висновку про необхідність їх витребування у відповідача з ініціативи суду в порядку ст.ст. 77, 80 КАС України.

Керуючись ст.ст. 12, 77, 80, 160, 161, 167, 171, 248, 256, 257, 260, 262, 294 КАС України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Немирівської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

2. Розгляд справи здійснюватиметься суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні).

3. Встановити відповідачу 15-ти денний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву в порядку статті 162 КАС України.

4. Витребувати з ініціативи суду в порядку ст. 80 КАС України в Немирівської міської ради та зобов`язати у строк, встановлений для подання відзиву, надати суду належним чином завірені копії:

- клопотання позивача про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу та об`єднання земельних ділянок від 02.02.2021 з додатками до нього (в частині, що стосується позивача);

- усі інші докази, які були покладені в основу оскаржуваного рішення відповідача 8 сесії (позачергової) 8 скликання від 07.04.2021 за № 232 в частині, що стосується позивача (в т.ч. рішення постійних комісії міської ради щодо попереднього розгляду такого питання, тощо);

- докази опублікування на веб-сайті відповідача протоколів, висновків, рекомендацій постійних комісій міської ради з приводу розгляду клопотання позивача, проекту порядку денного сесії, на якому розглядалось спірне питання, проекту рішення сесії та інших матеріалів, що стосуються процедури прийняття оскаржуваного рішення..

5. Встановити позивачу 3-денний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив в порядку, визначеному ст. 163 КАС України.

6. Встановити відповідачу 3-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення в порядку, визначеному ст. 164 КАС України.

7. Повідомити сторонам, що відповідно до ч. 2 ст. 262 КАС України розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

8. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по даній справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: "http://court.gov.ua/fair/".

9. Копії ухвали направити учасникам справи, а відповідачу додатково направити копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Слободонюк Михайло Васильович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.08.2021
Оприлюднено11.08.2021
Номер документу98882740
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/8806/21-а

Рішення від 18.11.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 09.08.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні