Ухвала
від 10.08.2021 по справі 554/6853/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 10.08.2021 Справа № 554/6853/21

Провадження № 1-кс/554/11756/2021

УХВАЛА

Іменем України

10 серпня 2021 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання слідчого СВ ВП№2 Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №42021170000000011 від 22.02.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в:

До Октябрського районного суду м. Полтави надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що Прокуратурою Полтавської області, відповідно до вимог ст.. 214 КПК України 22.02.2021 до ЄРДР внесено відомості №42021170000000011 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Установлено, що до прокуратури Полтавської області надійшли матеріали Управління СБ України в Полтавській області за фактом того, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПОКВПТГ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснюють привласнення коштів під час виконання робіт із реконструкції ділянок теплових мереж.

Встановлено, що протягом 2020 року між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і ПОКВПТГ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено 4 договори на загальну суму близько7 млн грн.. щодо виконання вище вказаних робіт.

Зокрема, 31.08.2020 року укладено договір № 31-08-20/3 «Реконструкція ділянок теплової мережі від ЦТП по АДРЕСА_2 котельні по АДРЕСА_3 » вартістю 2,6 млн. грн. та договір №31-08-20/4 «Реконструкція ділянок теплової мережі від ТК2 до ж/б по АДРЕСА_4 , котельні по АДРЕСА_5 » вартістю 1,8 млн. грн.. (виконання частини робіт на загальну суму 400 тис. грн.. перенесено на 2021 рік).

В свою чергу, за наявними даними, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » привласнили грошові кошти, передбачені на виконання робіт за вказаними договорами, шляхом штучного завищення вартості виконаних робіт на загальну суму 3,2 млн. грн..

Так, встановлено, що реконструкцію вказаних ділянок теплових мереж здійснено не в повному обсязі та із залученням субпідрядника гр.. ОСОБА_5 , який використовував офіційно неоформлених місцевих мешканців та низькоякісні товарно-матеріальні цінності.

Зокрема, отримані оперативним шляхом відповідні документальні матеріали свідчать, що гр.. ОСОБА_5 виконав роботи з реконструкції теплових мереж, які передбачені умовами вказаних договорів за 800 тис. грн..

Таким чином, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внаслідок складання фіктивних актів виконаних робіт привласнили кошти комунального підприємства на загальну суму близько 3,2 млн. грн.

З метоюперевірки данихвикладених уповідомленні ІНФОРМАЦІЯ_4 щодопривласнення коштівпід часукладання тавиконання умов договорів № 31-08-20/3 «Реконструкція ділянок теплової мережі від ЦТП по АДРЕСА_2 котельні по АДРЕСА_3 » вартістю 2,6 млн. грн. та №31-08-20/4 «Реконструкція ділянок теплової мережі від ТК2 до ж/б по АДРЕСА_4 , котельні по АДРЕСА_5 » вартістю 1,8 млн. грн.. (виконання частини робіт на загальну суму 400 тис. грн.. перенесено на 2021 рік), у ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні відповідних судових експертиз, зокрема почеркознавчих, будівельно-технічних, економічних експертиз для встановлення фактичної вартості виконаних робіт та їх відповідності до умов договору.

Згідно відомостей Міністерства юстиції України (знаходяться у вільному доступі на Інтернет ресурсі: ІНФОРМАЦІЯ_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_6 .

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань податкова справа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

У ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність в отриманні копії документів облікової справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в т.ч. свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки про взяття на облік платників податків, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, статуту, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, установчих договорів, посадових інструкцій, переміщення по посадах, функціональних обов`язків, наказів про надання відпустки та виклик з неї, заяв про прийняття на роботу, наказів про призначення та звільнення службових осіб тощо, що дасть можливість встановити, хто саме і на підставі чого був відповідальним за здійснення фінансово-господарської діяльності та ведення бухгалтерського та податкового обліку, на підставі чого зареєстроване підприємство, з якого часу воно являється платником податків та які містять зразки підписів службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також оригіналів податкових декларацій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з податку на додану вартість та з податку на прибуток підприємства, та всіх додатків до них за період часу з 01.01.2019 року по теперішній час, договору про визнання електронних документів, оригіналів податкових звітів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за період часу з 01.01.2020 року по теперішній час, копій матеріалів перевірок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: актів та додатків до них, довідок, висновків, схем, отриманих копій матеріалів зустрічних перевірок з додатками, пояснень службових осіб та розписок в період часу з 01.01.2020 по теперішній час, крім того отримати в електронному вигляді реєстр податкових накладних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період часу з 01.01.2020 по теперішній час, перелік рахунків відкритих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в банківських установах в період часу з 17.09.2014 по теперішній час.

Необхідність у вилученні вищевказаних документів, полягає в тому, що вони мають значення для досудового розслідування та в подальшому можуть бути використані як доказ під час судового розгляду, адже слідство матиме можливість проведення аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства, встановити хто саме і на підставі чого був відповідальним за здійснення фінансово-господарської діяльності та ведення бухгалтерського та податкового обліку, встановлення фактичних місць придбання товарно-матеріальних цінностей, проведенні економічних експертиз, судово-почеркознавчих експертиз відповідно підписів як в укладених договорах про надання послуг та інших документів які підтверджують виконання та перерахування грошових коштів за виконані роботи, надані послуги, визначення необхідної правової кваліфікації діянь винних посадових осіб тощо, що в подальшому буде слугувати доказами в даному кримінальному провадженні.

Без вилучення зазначених документів орган досудового розслідування не зможе в подальшому призначити експертизи, перевірки до контролюючих органів які планується призначити по кримінальному провадженні та в подальшому компетентні органи які будуть проводити відповідні експертизи та перевірки не зможуть провести їх в повній мірі та обрахувати суму завданих збитків.

Вказані документи знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_8 , розташованому за адресою АДРЕСА_1 .

У судове засідання слідчий не з`явився, направив заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав. Клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення документів прохав провести без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч.4ст.107КПК України фіксування судового засіданнятехнічним засобом не здійснювалось.

Відповідно до ч. 2ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1ст. 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов до висновку про наявність в матеріалах клопотання достатніх даних, що дають підстави вважати, що вищевказані документи містять дані, що мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, суд дійшов до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 160, 163, 166, 309 КПК України,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , старшому слідчому СУ ГУНП у Полтавській області ОСОБА_7 , т.в.о. заступнику начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_9 ; слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_10 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_11 , старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_12 , слідчому СВ Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_13 , старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_14 , слідчому СВ розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_15 , слідчому СВ ВП№2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ та вилучення наступних документів:

?копії матеріалів облікової справи (реєстраційних та статутних документів) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в т.ч. свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки про взяття на облік платників податків, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, статуту, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, установчих договорів, посадових інструкцій, переміщення по посадах, функціональних обов`язків, наказів про надання відпустки та виклик з неї, заяв про прийняття на роботу, наказів про призначення та звільнення службових осіб тощо, а також інших документів, наданих підприємством та складених працівниками ІНФОРМАЦІЯ_1 , щодо реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) платником податків, з моменту взяття на облік або реєстрації в органах Державної податкової служби по 10.08.2021 року;

?документи, що містять П.І.Б. керівників, головних бухгалтерів, засновників, їх ідентифікаційні коди з початку реєстрації підприємства по 10.08.2021 року;

?документи відносно рахунків з переліком банківських і фінансових установ з вказанням назви банку, МФО, номер рахунку та дату відкриття (закриття) рахунку) за період часу з 01.01.2019 по 10.08.2021 року;

?документи, щодо заборгованості ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по сплаті податків з 01.01.2020 по 10.08.2021 року;

? документи щодо кількості працівників та інформації з центральної бази даних Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та інших обов`язкових платежів щодо сум виплачених доходів і утриманих з них податків особам, відносно яких звітувало підприємство у період з 01.01.2020 по 10.08.2021року (вказавши ідентифікаційний код кожного працівника), в розрізі по місячно;

?оригіналів податкових декларацій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з податку на додану вартість та з податку на прибуток підприємств, та всіх додатків до них за період діяльності товариства з 01.01.2020 по 10.08.2021 року, а також договору про визнання електронних документів;

?оригіналів податковихзвітів поданих ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з 01.01.2020 року по 10.08.2021 року;

?податкових накладних по ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з розшифровкою товарів та послуг, в розрізі покупців та постачальників даного підприємства, за період часу з 01.01.2020 року по 10.08.2021 року;

?належним чином завірених матеріалів перевірок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: актів та додатків до них, довідок, висновків, схем, отриманих матеріалів зустрічних перевірок з додатками, пояснень службових осіб та розписок, проведених працівниками ІНФОРМАЦІЯ_1 , в період часу з 01.01.2020 по 10.08.2021 року,

?за наявності, позови до адміністративного суду до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

?документи, що містять інформацію з яких ІР-адрес підприємство відправляло податкову звітність, за чиїм електронним підписом та з яких саме електронних адрес;

?документи,щодо вилученнядокументів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) правоохоронними органами, з зазначенням органу та номеру кримінального провадження.

?документи з інформаційних баз ДФС України відносно податкових накладних по підприємству, з розшифровкою товарів та сформованих Excel-таблиць покупців та постачальників вказаного підприємства за період з 01.01.2020 по 10.08.2021 року, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою АДРЕСА_1 .

Зобов`язати працівників (представників) ІНФОРМАЦІЯ_1 надати доступ до вказаних документів негайно після отримання ухвали про тимчасовий доступ з метою вилучення їх оригіналів.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого, в провадженні якого знаходиться кримінальне провадження.

Строк дії ухвали два місяці.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність заст.382 КК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення10.08.2021
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу98922977
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/6853/21

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 23.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 25.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 25.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 11.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 11.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 10.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні