Ухвала
від 11.08.2021 по справі 225/1542/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження 6/225/234/2021

Справа №225/1542/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2021 року м. Торецьк

Дзержинський міський суд Донецької області у складі:

головуючої судді Соляник А.В.,

за участю

секретаря судового засідання Андрієвої Т.О.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі Дзержинського міського суду Донецької області заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвестохіллс Веста (юридична адреса: вул. Олексія Терьохіна, буд. 8А, офіс 111, м. Київ, код ЄДРПОУ 41264766), заінтересована особа: ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення на примусове виконання, -

В С Т А Н О В И В :

До Дзержинського міського суду Донецької області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвестохіллс Веста про видачу дублікату виконавчого листа №225/1542/17, звернувши до виконання рішення Дзержинського міського суду Донецької області від 02 серпня 2017 року про стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 , та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання.

Представник заявника до судового засідання не з`явився. В заяві зазначив, що просить розглядати справу за відсутності представника заявника.

Заінтересована особа ОСОБА_1 судового засідання не з`явився, повідомлений про час та місце розгляду справи шляхом розміщення оголошення на сторінці Дзержинського міського суду Донецької області офіційного веб-порталу Судова влада в Україні в мережі Інтернет.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заявлені вимоги щодо видачі дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення до виконання підлягають задоволенню з наступних підстав.

02.08.2017 року Дзержинський міський суд Донецької області постановив рішення у справі №225/1542/17, за змістом якого позовні вимоги Публічного Акціонерного Товариства Комерційний банк Український фінансовий світ до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором задоволені і стягнуто з ОСОБА_1 на користь Публічного Акціонерного Товариства Комерційний банк Український фінансовий світ заборгованість за кредитним договором № 008/909Кс від 30.10.2008 року у розмірі 91800 (дев`яносто одна тисяча вісімсот) грн.., судовий збір у розмірі 1600 (одна тисяча шістсот) грн. (а.с.86-87)

На підставі вищевказаного рішення видано виконавчий лист № 225/1542/17 (а.с. 98)

Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 18 березня 2021 року замінено сторону виконавчого провадження з виконання судового рішення у справі №225/1542/17 за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Український фінансовий світ до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором - стягувана Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Український фінансовий світ його правонаступником - Товариством з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвестохіллс Веста (а.с.151-153)

Згідно даних Автоматизованої системи виконавчих проваджень, за параметрами пошуку за прізвищем, ім`ям та по батькові боржника ОСОБА_1 - відкриті виконавчі провадження відсутні, що підтверджує факт відсутності на виконанні у будь-якому відділі держаної виконавчої служби чи приватного виконавця виконавчих листів про стягнення заборгованості ОСОБА_1 .

Згідно даних Управління забезпечення примусового виконання рішень у Донецькій області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) № 975/17859/13/21Д/02.4, за даними АСВП, до відділів державної виконавчої служби Донецької області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Харків) виконавчий лист у справі Дзержинського міського суду Донецької області № 225/1542/2017 провадженні №2/225/1040/2017 за позовною заявою Публічного акціонерного товариства комерційного банку Український фінансовий світ до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, закінченій ухваленням рішення суду від 02 серпня 2017 року, станом на 12.03.2021 не надходив та на виконанні не перебуває (а.с.147)

Згідно акту про втрату виконавчих документів в результаті перевірки матеріалів кредитної справи щодо ОСОБА_1 від 23.06.2021 проведеною перевіркою встановлено факт втрати/відсутності оригіналів виконавчих листів №225/1542/2017 виданих на підставі рішення Дзержинського міського суду Донецької області від 02.08.2017 (а.с.163)

Пунктом 17.4Перехідних положень ЦПК України передбачено, що у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

За змістом ч. 1ст. 12 Закону України Про виконавче провадження (в чинній редакції) виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років. Вказані строки встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття. Згідно п. 5 розділу XIII Прикінцеві та перехідні положення Закону України № 1404-VIIIвстановлено, що виконавчі документи, видані до набрання чинності цим Законом, пред`являються до виконання у строки, встановлені цим Законом. На підставі викладеного вбачається, що виконавчий лист по даній справі мав бути пред`явлений до примусового виконання протягом трьох років.

Згідно з ч. 6ст. 12 Закону України Про виконавче провадження стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції. Вказане положення також закріплено в ч. 2ст. 433 ЦПК України.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку про наявність законних підстав для постановлення ухвали про задоволення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвестохіллс Веста , заінтересована особа: ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення на примусове виконання.

На підставі вищевикладеного, керуючисьст.433 ЦПК України, п.17.4 ч.1Перехідних положень Розділу XIII ЦПК України,ст. 12 Закону України Про виконавче провадження , суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвестохіллс Веста (юридична адреса: вул. Олексія Терьохіна, буд. 8А, офіс 111, м. Київ, код ЄДРПОУ 41264766), заінтересована особа: ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення на примусове виконання, - задовольнити.

Видати Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвестохіллс Веста дублікат виконавчого листа, згідно рішення Дзержинського міського суду Донецької області від 02 серпня 2017 року у справі № 225/1542/17про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНН НОМЕР_1 заборгованості за кредитним договором № б/н від 30.10.2008 року у розмірі 91800 (дев`яносто одна тисяча вісімсот) грн., судового збору у розмірі 1600 (одна тисяча шістсот) грн.

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвестохіллс Веста пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа згідно рішення Дзержинського міського суду Донецької області від 02 серпня 2017 року у справі №225/1542/17 про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНН НОМЕР_1 заборгованості за кредитним договором № б/н від 30.10.2008 року у розмірі 91800 (дев`яносто одна тисяча вісімсот) грн., судового збору у розмірі 1600 (одна тисяча шістсот) грн.

Раніше виданий Дзержинським міським судом Донецької області виконавчий лист по справі №225/1542/17 про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНН НОМЕР_1 заборгованості на користь Публічного акціонерного товариства комерційного банку Український фінансовий світ за кредитним договором № б/н від 30.10.2008 року у розмірі 91800 (дев`яносто одна тисяча вісімсот) грн., судового збору у розмірі 1600 (одна тисяча шістсот) грн. - відкликати.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Донецького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу (п.15.5ч.1РозділуXIІІПерехідних Положень ЦПК України).

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Суддя: А.В.Соляник

Дата ухвалення рішення11.08.2021
Оприлюднено12.08.2021
Номер документу98932312
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для його пред`явлення на примусове виконання

Судовий реєстр по справі —225/1542/17

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

Ухвала від 11.08.2021

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

Ухвала від 16.07.2021

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

Ухвала від 31.12.2020

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

Ухвала від 31.12.2020

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Соляник А. В.

Ухвала від 02.08.2017

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

Рішення від 02.08.2017

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

Ухвала від 09.06.2017

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні