Ухвала
від 13.08.2021 по справі 340/4378/21
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

13 серпня 2021 року м. Кропивницький Справа № 340/4378/21

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Дегтярьова С.В., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (25015, м. Кропивницький, вул. Пашутінська, 1, ЄДРПОУ 38613719)

до відповідача: Закладу дошкільної освіти «Колобок» Суботцівської сільської ради (27444, Кіровоградська обл., Кропивницький р-н, с. Суботці, вул. Шкільна, 3, ЄДРПОУ 35548731)

про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Закладу дошкільної освіти «Колобок» Суботцівської сільської ради, у вигляді зупинення роботи (експлуатації) будівлі вказаного закладу, що розташована за адресою: вул. Шкільна, 3 у с. Суботці Кропивницького району (стара назва - Знам`янського району) Кіровоградської області шляхом заборони її використання (експлуатації) Закладом дошкільної освіти Колобок Суботцівської сільської ради та опечатування (опломбування) вхідних дверей до вказаної будівлі.

Ухвалою судді від 03.08.2021 позовну заяву залишено без руху та позивачу надано строк для усунення її недоліків. Позивачем виконано вимоги ухвали судді, позов приведено у відповідність до ст.ст.160, 161 КАС України. Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, відсутні.

Позовна заява містить клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін.

Згідно з ч.ч.1, 2 ст.257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до п.10 ч.6 ст.12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.5 ст.262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З огляду на ч.8 ст.262 КАС України при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їхні усні пояснення.

Беручи до уваги, що дана справа не відноситься до справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження згідно з ч.4 ст.257 КАС України, враховуючи значення такої справи для сторін, а також обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг і характер доказів у ній, кількість сторін та інших учасників справи, відсутність щодо даної справи значного суспільного інтересу, суддя вважає, що клопотання представника позивача про розгляд справи в порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Згідно з ч.4 ст.49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Частиною 5 статті 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Позивачем до позовної заяви долучено клопотання про залучення третьої особи на стороні відповідача - Суботцівську сільську раду. Клопотання мотивоване тим, що відповідно до свідоцтва про право власності Заклад дошкільної освіти Колобок Суботцівської сільської ради від 18.02.2004 р., що розташований по вул. Шкільна, 3 в с. Суботці Кропивницького району Кіровоградської області належить на правах власності Суботцівській сільській територіальній громаді.

Зважаючи на викладене, суд дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, як власника майна, а тому вона підлягає залученню до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 171, 248, 256, 257 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін - задовольнити.

3. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Суботцівську сільську раду Кропивницького району Кіровоградської області (27444, Кіровоградська обл., Кропивницький р-н, с. Суботці, вул. Центральна, 24, ЄДРПОУ 04365106).

4. Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін, суддею Дегтярьовою С.В. одноособово.

5. Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 04 жовтня 2021 року о 10-00 год., яке провести в приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх в залі судового засідання №6.

У судове засідання викликати учасників справи.

6. Зобов`язати сторін до 27 вересня 2021 року надати:

Позивачу:

- документальні докази усунення порушень, про які вказано в акті перевірки №75 від 17.05.2021 року або докази їх відсутності (акт повторної перевірки, тощо за наявності).

Відповідачу:

- документальні докази усунення порушень, про які вказано в акті перевірки №75 від 17.05.2021 року або докази їх відсутності

7. Запропонувати відповідачу подати до суду, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, відзив на позовну заяву, з дотриманням норм ст.ст.162, 261 КАС України та наявні докази у порядку, передбаченому статтею 79 КАС України. Одночасно направити копії відзиву та письмових доказів позивачу. Разом з відзивом подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

8. Запропонувати позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, подати до суду відповідь на відзив у порядку, передбаченому статтями 163, 261 КАС України, та додаткові докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь. Одночасно направити копії відповіді на відзив та додаткових письмових доказів відповідачу. Разом з відповіддю на відзив подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) цієї відповіді і доданих до неї доказів відповідачу.

9. Запропонувати відповідачу, у разі отримання відповіді позивача на відзив, протягом трьох днів від дня його отримання подати до суду заперечення у порядку, передбаченому статтями 164, 261 КАС України, та додаткові докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення. Одночасно направити копії заперечення та додаткових письмових доказів позивачу. Разом з запереченням подати до суду документи, що підтверджують надіслання заперечення і доданих до нього доказів позивачу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи учасники справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду С.В. Дегтярьова

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.08.2021
Оприлюднено16.08.2021
Номер документу98982401
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/4378/21

Ухвала від 17.04.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 06.04.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Рішення від 12.10.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 04.10.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 13.08.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні