Ухвала
від 20.08.2021 по справі 480/852/21
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

20 серпня 2021 р.Справа № 480/852/21 Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді: Любчич Л.В.,

Суддів: П`янової Я.В. , Спаскіна О.А. ,

розглянувши клопотання Головного управління ДПС у Сумській області про продовження строків на усунення недоліків за апеляційною скаргою Головного управління ДПС у Сумській області на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 31.03.2021 по справі № 480/852/21

за позовом Фермерського господарства "Рябинка"

до Головного управління ДПС у Сумській області , Державної податкової служби України

про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Другого апеляційного адміністративного суду від 11.06.2021 апеляційну скаргу Головного управління ДПС у Сумській області на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 31.03.2021 по справі №480/852/21 за позовом Фермерського господарства "Рябинка" до Головного управління ДПС у Сумській області, Державної податкової служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії залишено без руху. Надано строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Відповідно до наявного в матеріалах справи поштового повідомлення про вручення відправлення копію ухвали суду від 11.06.2021 апелянтом отримано 09.07.2021.

16.07.2021 до Другого апеляційного адміністративного суду від апелянта надійшло клопотання про продовження строків для усунення недоліків поданої апеляційної скарги, в якому зазначає, що у строк, встановлений судом, у скаржника відсутня можливість сплати судового збору, внаслідок відсутності на рахунках відповідних коштів. Крім того, зазначає, що скаржник має намір усунути недоліки поданої апеляційної скарги як найшвидше, після отримання відповідного фінансування.

Враховуючи наведене, апелянт просить суд продовжити процесуальний строк усунення недоліків апеляційної скарги на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 31.03.2021 по справі №480/852/21.

Перевіривши доводи клопотання та матеріали справи в їх сукупності, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ч. 2, 6 ст. 121 Кодексу адміністративного судочинства України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Законодавством регламентовано право суду продовжити встановлений ним процесуальний строк.

Крім того, у відповідності до ст. 129 Конституції України та ст. 8 Кодексу адміністративного судочинства України, однією із засад судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Оскільки заявник клопотання має намір усунути недоліки апеляційної скарги, вживає відповідні заходи, але у строк, встановлений судом, недоліки апеляційної скарги не усунуто, з метою забезпечення його права на апеляційне оскарження, суд вважає за необхідне продовжити строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги.

Апелянт у заявленому клопотанні просить строк продовжити.

Проте, суд зазначає, що згідно ч. 2 ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, строк, встановлений законом на усунення недоліків апеляційної скарги становить не більше десяти днів, а отже суд, продовжуючи строк на усунення недоліків апеляційної скарги, враховує наведені положення процесуального законодавства, у зв`язку з чим заява підлягає задоволенню, а строк - продовженню на десять днів.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 121, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання Головного управління ДПС у Сумській області про продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги - задовольнити.

Продовжити Головного управління ДПС у Сумській області строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги Головного управління ДПС у Сумській області на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 31.03.2021 по справі №480/852/21 за позовом Фермерського господарства "Рябинка" до Головного управління ДПС у Сумській області, Державної податкової служби України про визнання протиправним та скасування рішення, - протягом десяти днів з моменту отримання ухвали суду.

Роз`яснити Головному управлінню ДПС у Сумській області, що у разі не усунення зазначених недоліків апеляційної скарги, відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 та ч. 5 ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про повернення апеляційної скарги буде вирішено протягом п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Любчич Л.В. Судді П`янова Я.В. Спаскін О.А.

Дата ухвалення рішення20.08.2021
Оприлюднено25.08.2021

Судовий реєстр по справі —480/852/21

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 20.08.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 20.08.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 20.08.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 11.06.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Ухвала від 11.06.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Рішення від 31.03.2021

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні