Ухвала
від 25.08.2021 по справі 621/2410/21
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

621/2410/21

2/621/1008/21

У Х В А Л А

25 серпня 2021 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області:

головуючий - суддя Овдієнко В. В.

позивач - ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ,

відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "БОРІКА", місцезнаходження за адресою: 63463, Харківська область, Чугуївський (колишній Зміївський) район, с. Лиман, вул. Зміївська, буд. 36; код ЄДРПОУ: 35260470,

у справі за позовною заявою про поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди, спричиненої незаконним звільненням,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ТОВ "БОРІКА" з наступними вимогами: поновити її на посаді виконавчого директора ТОВ "БОРІКА"; стягнути з ТОВ "БОРІКА" на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу; стягнути з ТОВ "БОРІКА" на її користь в якості відшкодування моральної шкоди грошові кошти в розмірі 50 000 грн 00 коп.

Ухвалою Зміївського районного суду Харківської області від 12.08.2021 позовна заява була залишена без руху через не відповідність ст. 175 ЦПК України, а саме через не сплату судового збору за позовною вимогою майнового характеру - про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за позовну вимогу про стягнення моральної шкоди.

В установлений судом строк позивач ОСОБА_1 надала квитанцію про сплату судового збору виходячи з ціни позову - 51 742 грн 00 коп.

Позовна заява подана і оформлена в порядку, встановленому ст. 175 ЦПК України, відсутні підстави для відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ч. ч. 4, 6 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 3) справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов`язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства); 4) справи про розірвання шлюбу; 5) справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. ч. 1-4 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; 5) в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 6) інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

У позовній заяві вимагається до стягнення сума, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а спір про стягнення цієї суми виник із трудових правовідносин, у зв`язку з чим для неї приоритетним є швидкий розгляд. Також, ця справа не відноситься до переліку справ, які не можуть розглядатися у спрощеному позовному провадженні відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

За таких обставин належить прийняти позовну заяву, відкрити провадження у справі та призначити справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи про час і місце її розгляду.

Керуючись ст. ст. 13, 19, 175, 178-180, 185, 187, 259-261, 274, 275 ЦПК України,

у х в а л и в:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "БОРІКА"про поновлення на роботі, виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди, спричиненої незаконним звільненням та відкрити провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду на 22 вересня 2021 о 08:30 годині.

Направити відповідачу копії цієї ухвали, позовної заяви та доданих документів і роз`яснити право відповідно до статті 178 Цивільного процесуального кодексу України в строк п`ятнадцять днів із дня отримання копії ухвали подати суду відзив із запереченнями проти позову, докази на які посилається відповідач в обґрунтування відзиву, а також докази направлення копії відзиву та доказів позивачу.

Направити позивачу копію ухвали і роз`яснити право відповідно до статті 179 Цивільного процесуального кодексу України в строк десять днів із дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив та докази направлення відповіді на відзив відповідачу.

Роз`яснити відповідачу право відповідно до статті 180 Цивільного процесуального кодексу України подати заперечення проти відповіді на відзив протягом десяти днів із дня отримання відповіді на відзив та докази направлення заперечень позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 25.08.2021.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - http://court.gov.ua/sud2014/gromadyanam/csz/, http://court.gov.ua/fair/sud2014/.

Суддя: В. В. Овдієнко

Дата ухвалення рішення25.08.2021
Оприлюднено25.08.2021
Номер документу99144283
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —621/2410/21

Рішення від 10.08.2022

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 12.08.2021

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні