Ухвала
від 25.08.2021 по справі 358/950/21
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/950/21 Провадження № 2/358/637/21 Категорія 307010000

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

25 серпня 2021 року м. Богуслав

Суддя Богуславського районного суду Київської області Тітов М.Б., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Миронівської міської ради Київської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач - ОСОБА_1 .

Місце проживання позивача - АДРЕСА_1 .

Представник позивача за договором про надання правничої допомоги - ОСОБА_2 .

Поштова адреса представника позивача - АДРЕСА_2 .

Відповідач - Миронівська міська рада Київської області.

Місце знаходження відповідача - 08801, Київська область, м. Миронівка, вул.Соборності, буд. № 48.

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом, в якому просить визнати за нею в порядку спадкування за заповітом право власності на: - житловий будинок загальною площею 89,10 кв. м., житловою площею - 43,20 кв.м., допоміжною площею - 45,90 кв.м. та господарські будівлі: погріб із шийкою, прибудова, літня кухня, гараж, сарай, сарай, ганок, колодязь питний, огорожа, ворота з хвірткою, що розташовані по АДРЕСА_3 ; - земельну ділянку площею 2,4691 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер якої - 3220681800:05:002:0081, що розташована на території Іванівської сільської ради.

Свої вимоги позивачка обґрунтовує тим, що вона є спадкоємцем за заповітом після смерті спадкодавця - ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Іванівка, Богуславського району Київської області, яка була спадкоємцем за законом першої черги після смерті чоловіка ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 та якому належав вказаний спадковий житловий будинок із земельною ділянкою, однак вона (позивачка) позбавлена можливості в нотаріальному порядку встановити за собою право власності на вищевказане нерухоме майно, оскільки відсутні у померлої оригінали правовстановлюючих документів на вказаний спадковий житловий будинок та земельну ділянку.

За формою та змістом позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

До позовної заяви додані її копії та копії всіх документів, відповідно до кількості відповідачів.

Судовий збір сплачено.

Справа підсудна Богуславському районному суду Київської області.

Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України.

З огляду на викладене вважаю за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання на 04 жовтня 2021 року з 15 годин 00 хвилин в залі засідань № 1 Богуславського районного суду Київської області.

Керуючись ст.ст.13, 175, 177,187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Миронівської міської ради Київської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

Відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання на 04 жовтня 2021 року з 15 годин 00 хвилин.

Направити відповідачу копію даної ухвали та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 27 вересня 2021 року відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до п. 3 розділу ХII Прикінцеві положення Цивільного процесуального кодексу України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення. Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Копію ухвали та копію позовної заяви направити учасникам справи відповідно до вимог ст.ст. 190, 272 ЦПК України.

Інформацію щодо розгляду справи можна отримати на сторінці на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою - http://bg.ko.court.gov.ua/sud1004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя М. Б. Тітов

СудБогуславський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.08.2021
Оприлюднено26.08.2021
Номер документу99154602
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —358/950/21

Ухвала від 29.12.2021

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Рішення від 11.10.2021

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні