Ухвала
від 17.08.2021 по справі 495/3678/20
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 495/3678/20

Номер провадження 2-зз/495/40/21

17 серпня 2021 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Боярського О.О.,

за участю секретаря судового засідання Рачицької І.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур про стягнення матеріальної та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області перебувала справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур про стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Ухвалою суду від 25 червня 2020 року було задоволено заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур про стягнення матеріальної та моральної шкоди. Вжито заходи забезпечення позову у вигляді заборони будь-яким суб`єктам державної реєстрації прав, державним реєстраторам, в тому числі нотаріусам та державним реєстраторам Міністерства юстиції України, проводити будь-які реєстраційні дії у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єкту нерухомого майна, стосовно об`єкта незавершеного будівництва спального корпусу санаторію на 250 місць, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур (код ЄДРПОУ: 32352275).

Рішенням Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Товариства з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур про стягнення матеріальної та моральної шкоди задоволено частково. Стягнуто солідарно з ОСОБА_2 та Товариства з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур на користь ОСОБА_1 матеріальну шкоду за договором позики від 15.05.2019 року № 15/05 в розмірі 500 000,00 гривень. Стягнуто солідарно з ОСОБА_2 та Товариства з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у сумі 5000 гривень. В задоволенні інших позовних вимог відмовлено.

12.08.2021 року ОСОБА_1 подав до канцелярії суду клопотання з проханням скасувати заходи забезпечення позову застосовані ухвалою Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 25 червня 2020 року, якою було накладено заборону будь-яким суб`єктам державної реєстрації прав, державним реєстраторам, в тому числі нотаріусам та державним рестораторам Міністерства юстиції України, проводити будь-які реєстраційні дії у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єкту нерухомого майна, стосовно об`єкта незавершеного будівництва спального корпусу санаторію на 250 місць, готовністю 44%, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур (код ЄДРПОУ: 32352275).

Вказану заяву обґрунтовує тим, що станом на сьогоднішній день спір, який виник між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , та з приводу якого застосовано заходи забезпечення позову в вигляді заборони будь-яким суб`єктам державної реєстрації прав, державним реєстраторам, в тому числі нотаріусам та державним рестораторам Міністерства юстиції України, проводити будь-які реєстраційні дії у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єкту нерухомого майна, стосовно об`єкта незавершеного будівництва спального корпусу санаторію на 250 місць, готовністю 44%, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур (код ЄДРПОУ: 32352275), - врегулювано.

Від 20 липня 2020 року Рішенням Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено частково та стягнуто солідарно з ОСОБА_2 та Товариства з обмеженою відповідальністю Коммодор-Тур матеріальну та моральну шкоду. Відповідно, на сьогодні відпала потреба в застосуванні заходів забезпечення позову.

У судове засідання 17.08.2021 року учасники справи не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, про причини неявки суд не повідомляли.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. У випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову (ч.9).

Згідно з ч. 4 ст. 158 ЦПК України , за результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановлюється ухвала.

Згідно п. 10 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року № 9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.

Отже, враховуючи викладене, суд вважає, що зникли підстави для забезпечення позову, судом не встановлені інші передбачені процесуальним законом підстави для забезпечення позову, з огляду на що, вжиті судом заходи забезпечення позову у вигляді заборони будь-яким суб`єктам державної реєстрації прав, державним реєстраторам, в тому числі нотаріусам та державним реєстраторам Міністерства юстиції України, проводити будь-які реєстраційні дії у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єкту нерухомого майна, стосовно об`єкта незавершеного будівництва спального корпусу санаторію на 250 місць, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур (код ЄДРПОУ: 32352275) підлягають скасуванню.

Таким чином, враховуючи наведене, вивчивши матеріали відповідної цивільної справи, суд вбачає за можливе задовольнити заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову, а саме заборони будь-яким суб`єктам державної реєстрації прав, державним реєстраторам, в тому числі нотаріусам та державним реєстраторам Міністерства юстиції України, проводити будь-які реєстраційні дії у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єкту нерухомого майна, стосовно об`єкта незавершеного будівництва спального корпусу санаторію на 250 місць, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур (код ЄДРПОУ: 32352275).

Керуючись вимогами п. 10 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року № 9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , ст. ст. 5 , 10-13 , 158 , 223 , ч. 2 ст. 247 , 258-260 , 268 ЦПК України , суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур про стягнення матеріальної та моральної шкоди - задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову застосовані ухвалою Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 25 червня 2020 року, якою було накладено заборону будь-яким суб`єктам державної реєстрації прав, державним реєстраторам, в тому числі нотаріусам та державним рестораторам Міністерства юстиції України, проводити будь-які реєстраційні дії у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єкту нерухомого майна, стосовно об`єкта незавершеного будівництва спального корпусу санаторію на 250 місць, готовністю 44%, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю Коммодор-тур (код ЄДРПОУ: 32352275).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя О.О.Боярський

Дата ухвалення рішення17.08.2021
Оприлюднено26.08.2021
Номер документу99167238
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —495/3678/20

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Рішення від 20.07.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні