Ухвала
від 27.08.2021 по справі 535/853/21
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 535/853/21

Провадження № 2/535/277/21

УХВАЛА

27 серпня 2021 року смт Котельва

Суддя Котелевського районного суду Полтавської області Мальцев С.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) до Великорублівської сільської ради Полтавського району Полтавської області (адреса місцязнаходження: вул. Центральна, 36, с. Велика Рублівка Полтавського району Полтавської області) про встановлення фактів, що мають юридичне значення та визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

УСТАНОВИВ:

Зміст та форма позовної заяви та доданих до неї документів відповідає вимогам ст.175 ЦПК України.

Позовна заява підсудна Котелевському районному суду Полтавської області.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви, відмови в відкритті провадження у справі, на даній стадії не має.

Позивачі звернулися до суду з позовною заявою до відповідача про встановлення фактів, що мають юридичне значення та визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, яка відкрилась після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Враховуючи положення ст.19, ст.274 ЦПК України, суд вважає що дана справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

При цьому, згідно ч.3, ч.4 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

На підставі викладеного, керуючись ст.19, ст.187, ст.189, ст.190, ст.196, ст.260, ст.ст.353-355 ЦПК України, суд;-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити загальне позовне провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Великорублівської сільської ради Полтавського району Полтавської області про встановлення фактів, що мають юридичне значення та визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Призначити підготовче засідання о 11.00 год. 22 вересня 2021 року у приміщенні Котелевського районного суду Полтавської області за адресою: вул. Полтавський шлях,235, смтКотельва Полтавської області.

Витребувати з П`ятої Харківської міської державної нотаріальної контори:

- копію спадкової справи №54/2013 після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , зареєстрованого на день смерті за адресою: АДРЕСА_2 , що була заведена Восьмою Харківською деражвною нотаріальною конторю;

- копію спадкової справи №55/2013 після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , зареєстрованої на день смерті за адресою: АДРЕСА_2 , що була заведена Восьмою Харківською деражвною нотаріальною конторю.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Треті особи мають право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду пояснення на позовну заяву.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи з сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http:court.gov.ua/fair/sud1613/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.О. Мальцев

СудКотелевський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення27.08.2021
Оприлюднено27.08.2021
Номер документу99196798
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —535/853/21

Рішення від 20.10.2021

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Рішення від 20.10.2021

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 27.08.2021

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні