Ухвала
від 27.08.2021 по справі 750/9427/21
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/9427/21

Провадження № 1-кс/750/2662/21

У Х В А Л А

27 серпня 2021 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12021270340000628 від 02.03.2021, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернулась до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором Чернігівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області капітану поліції ОСОБА_5 , старшому слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області майору поліції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме: оригіналу проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки з кадастровим номером №7410100000:02:050:0575, загальною площею 0, 001 га, яка перебуває у приватній власності територіальної громади м. Чернігова в особі ІНФОРМАЦІЯ_1 та документів, що стосуються вказаного об`єкту, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 ., з можливістю вилучення їх оригіналів.

Слідчий в судове засідання не з`явилась, в клопотанні просила розгляд проводити без її участі.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не викликався.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

СВ Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021270340000628 від 02.03.2021, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Слідчий посилається на те, що в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що 01.03.2021 до слідчого відділу Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області надійшла заява від ОСОБА_7 , в якій він просить провести перевірку та розпочати досудове розслідування щодо можливого зловживання службовим становищем посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 під час оформлення документів на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 .

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження допитано в якості свідка ОСОБА_7 який показав, що його мати ОСОБА_8 являється власником нежитлового приміщення, яке використовується як магазин, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , вказане приміщення здається в оренду. В підвалі вказаного будинку, під приміщенням магазину, знаходиться нежитлове приміщення, відповідно до рішення сесії ІНФОРМАЦІЯ_1 від 25.06.2016, КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » надано дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення на земельні ділянки загальною площею, 0,0052 га. для облаштування двох виходів до підвального приміщення. На виконання вказаного рішення КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » отримало дозвіл № 455 від 24.09.2019 на проведення археологічних досліджень в місцях влаштування двох входів до підвального приміщення.

В подальшому після розробки проектів землеустрою, КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » затвердило вказані проекти землеустрою, та земельній ділянці присвоєно кадастровий номер №7410100000:02:050:0575, загальною площею й у 0,001 га. Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №271637723 від 24.08.2021 вищевказана земельна ділянка знаходиться у приватній власності територіальної громади міста Чернігова в особі ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ЗУ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», багатоквартирний будинок - житловий будинок, в якому розташовано три чи більше квартири. У багатоквартирному будинку можуть бути розташовані нежитлові приміщення, які є самостійними об`єктам нерухомого майна. Відповідно до вказаного закону спільне майно багатоквартирного будинку- приміщення загального користування, несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку,….. а також права на земельну ділянку, на якій розташований багатоквартирний будинок. Відповідно до ст. 10 вказаного закону передбачено, що співвласники будинку приймають рішення щодо управління багатоквартирним будинком на зборах, в тому числі щодо питань розпорядження спільним майно багатоквартирного будинку, встановлення, зміну та скасування обмежень щодо користування ним. Виходячи з вищевикладеного вказані роботи проведені порушенням норм чинного законодавства.

З метою подальшого призначення та проведення судових експертиз, слідчий звернулась з даним клопотанням до суду.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом ч.5 ст.163 КПК України, на слідчого, прокурора покладений обов`язок довести наявність достатніх підстав в обґрунтування поданого клопотання.

Відповідно до ч. 5 ст. 132 КПК України під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Слідчим у клопотанні не зазначено, в чому саме полягає кримінальне правопорушення, і які обставини можуть підтвердити документи, про доступ до яких просить слідчий.

Тому підстави для задоволення клопотання відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання слідчого відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДеснянський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення27.08.2021
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу99217553
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —750/9427/21

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 27.08.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 27.08.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні