Ухвала
від 09.09.2021 по справі 750/9427/21
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/9427/21

Провадження № 1-кс/750/2815/21

У Х В А Л А

09 вересня 2021 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12021270340000628 від 02.03.2021, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернуласьдо судуз клопотанням,яке погодженопрокурором Чернігівськоїокружної прокуратури ОСОБА_4 ,в якомупросить надатислідчому СВЧРУП ГУНПв Чернігівськійобласті ОСОБА_3 ,слідчому СВЧРУП ГУНПв Чернігівськійобласті капітануполіції ОСОБА_5 ,старшому слідчомуСВ ЧРУПГУНП вЧернігівській областімайору поліції ОСОБА_6 тимчасовийдоступ доінформації,яка міститьохоронювану закономтаємницю,а саме: завірених копій документів щодо розташування ліній електрозв`язку та шахт такого зв`язку біля входу до будинку АДРЕСА_1 , яка перебуває, які знаходяться у володінні Акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , з можливістю їх вилучення за адресою розташування Чернігівської філії Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: АДРЕСА_3 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, в клопотанні просив розгляд проводити без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України представник АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликався.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

Досудовим розслідування встановлено, 01.03.2021 до слідчого відділу Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області надійшла заява від ОСОБА_7 , в якій він просить провести перевірку та розпочати досудове розслідування щодо можливого зловживання службовим становищем посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 під час оформлення документів на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 . Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021270340000628 від 02.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України та розпочато досудове розслідування.

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження допитано в якості свідка ОСОБА_7 , який показав, що його мати ОСОБА_8 являється власником нежитлового приміщення, яке використовується як магазин, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , вказане приміщення здається в оренду. В підвалі вказаного будинку, під приміщенням магазину, знаходиться нежитлове приміщення. Відповідно до рішення сесії ІНФОРМАЦІЯ_3 від 25.06.2019 КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » надано дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення на земельні ділянки загальною площею, 0,0052 га по АДРЕСА_1 для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури для облаштування двох виходів до підвального приміщення. На виконання вказаного рішення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » отримало дозвіл № 455 від 24.09.2019 для проведення земельних робіт з метою здійснення археологічних досліджень в межах влаштування двох входів до підвального приміщення. При проведенні земельних робіт біля входу до будинку було встановлено металеву конструкцію, зеленого кольору, розміром приблизно 2х3 м.

Згідно відповіді ІНФОРМАЦІЯ_6 проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по АДРЕСА_1 розроблений та погоджений у відповідності до ст.ст. 186, 186-1 Земельного кодексу України та ст. 50 ЗУ «Про землеустрій», проте на теперішній час рішенням ІНФОРМАЦІЯ_3 не затверджений.

Встановлено, що на об`єкті будівництва за адресою: АДРЕСА_1 проводились будівельні роботи з втручанням у зовнішню несучу конструкцію будівлі без подання повідомлення про початок виконання зазначених робіт, а також будівельні роботи, які відповідно до постанови КМУ № 406 «Про затвердження переліку будівельний робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання та після закінчення яких об`єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію» не потребують отримання дозвільних документів та не підлягають прийняттю в експлуатацію. З 12.09.2019 по 13.09.2019 ІНФОРМАЦІЯ_7 проведена позапланова перевірка. За результатами перевірки складені відповідні документи та начальником Управління 19.09.2019 винесена постанова про справі про адміністративні правопорушення і накладено штраф в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, який сплачено у повному обсязі.

Відповідно до постанови КМУ № 135 від 29 січня 1996 року «Про затвердження Правил охорони ліній електрозв`язку», зокрема п. 5 передбачено, що на трасах радіорелейних ліній електрозв`язку та кабельної

каналізації визначаються окремі ділянки землі, на яких

забороняється будувати будь-які об`єкти (споруди), садити дерева з

метою запобігання екрануючій дії на розповсюдження радіохвиль і

пошкодженню кабельної каналізації кореневою системою. Розташування

і межі таких ділянок передбачаються в проектах на будівництво цих

ліній і наносяться працівниками структурного підрозділу з питань

містобудування та архітектури місцевого органу виконавчої влади та

виконавчого органу місцевої ради на топографічні карти.

Відповідно доп.6згаданої постановиУ межах охоронних зон ліній електрозв`язкуі навколовипромінюючих споруд електрозв`язку без письмової згоди операторів телекомунікацій, а також без присутності їх представниказабороняється: виконувати різного виду будівельні, монтажні, вибухові і земляні роботи, а також розрівнювати грунт за допомогою бульдозера, екскаватора, скрепера, грейдера та іншої землерийної техніки.

05.04.2021 надіслано запит до ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою надання інформації про розташування ліній електрозв`язку та шахт такого зв`язку за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно відповіді ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Чернігівської філії інформація про розташування технічних засобів телекомунікаційних мереж є конфіденційною таємницею. Згідно ст. 162 КПК України така інформація є охоронюваною законом таємницею і може бути надана не інакше, як за відповідним рішенням суду.

З метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме встановлення законності встановлення металевих конструкцій та здійснення земельних робіт за адресою: АДРЕСА_1 , слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст.ст. 9, 34 Закону України «Про телекомунікації», ст.14 Закону України «Про захист персональних даних», ч.2 ст. 159, п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст.163, ч.6 ст. 164 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, знаходяться у оператора телекомунікаційних послуг АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », необхідні органу досудового розслідування для встановлення законності встановлення металевих конструкцій та здійснення земельних робіт за адресою: АДРЕСА_1 , зазначені документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення вказаної мети.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 162, 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , надати тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та можливість її вилучення за адресою розташування Чернігівської філії Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: АДРЕСА_3 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області капітану поліції ОСОБА_5 , старшому слідчому СВ ЧРУП ГУНП в Чернігівській області майору поліції ОСОБА_6 , а саме: завірених копій документів щодо розташування ліній електрозв`язку та шахт такого зв`язку біля входу до будинку АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали встановити до 09 листопада 2021 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДеснянський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення09.09.2021
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу99504354
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —750/9427/21

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 27.08.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

Ухвала від 27.08.2021

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кулініч Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні