Ухвала
від 28.08.2021 по справі 358/887/21
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/887/21 Провадження № 1-в/358/47/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2021 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

заявника ОСОБА_4 ,

особи відносно якої

розглядається заява ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Богуславі заяву лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_4 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 , -

В С Т А Н О В И В:

Лікар-психіатр Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_4 03 серпня 2021 року звернулася до Богуславського районного суду Київської області із заявою про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 , яку в судовому засіданні підтримала та просить її задовольнити.

Прокурор ОСОБА_3 висловив думку про необхідність задоволення заяви лікаря психіатра та продовження терміну застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_7 .

ОСОБА_5 в судовому засіданні висловив заперечення проти задоволення заяви лікаря психіатра, оскільки він на даний час працює в м. Києві та в м. Богуславі не проживає. Вважає, що не потребує подальшого застосування примусових заходів медичного характеру.

Захисник ОСОБА_6 підтримав позицію свого підзахисного та висловив заперечення проти задоволення даної заяви, звернув увагу на те, що висновок комісії лікарів носить рекомендаційний характер.

Вирішуючи заяву лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_4 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 суд враховує наступне.

Судом встановлено, що ухвалою Богуславського районного суду Київської області від 10 серпня 2016 року щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який під час вчинення суспільно небезпечних діянь, передбачених ст. 185 ч. 3 КК України, перебував в стані неосудності, застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом.

Встановлені заходи змінено ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 27.04.2018 на примусові заходи медичного характеру у вигляді примусового лікування у психіатричній лікарні із звичайним наглядом.

В послідуючому ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 28 січня 2021 року змінено ОСОБА_5 раніше установлені примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом на примусовий захід медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку строком на 6 місяців.

Згідно інформації лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_4 хворий ОСОБА_5 перебував під АПДПП в кабінеті психіатра, регулярно відвідував кабінет психіатра, періодично приймав підтримуюче лікування.

Згідно висновку лікарсько консультаційної комісії КНП КОР «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання» від 16 червня 2021 року, ОСОБА_5 було встановлено діагноз: розлад особистості по змішаному типу ( емоційно нестійкий, демонстративний) ускладнений комбінованим вживання психоактивних речовин (канабіс, алкоголь), вживання зі шкідливими наслідками.

Враховуючи короткий термін перебування під АПДПП, нестабільність психіатричного стану рекомендовано продовжити надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 КК України особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Відповідно до ч. 3 ст. 514 КПК України розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченому статтею 95 Кримінального кодексу України та статтею 512 цього Кодексу порядку. До письмової заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

У відповідності до ст. 507 КПК України у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру участь захисника є обов`язковою.

Суд, заслухавши лікаря-психіатра ОСОБА_4 , особу відносно якої вирішується питання продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 , захисника ОСОБА_6 , дослідивши матеріали справи та врахувавши думку прокурора ОСОБА_3 , прийшов до висновку, що ОСОБА_5 за станом свого психічного здоров`я та тяжкості вчиненого суспільно-небезпечного діяння потребує продовження примусових заходів медичного характеру.

На підставі викладеного, керуючись ч. 2 ст. 95 КК України ст.ст.49, 52, 369, 507, 512, 514 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства Богуславської міської ради «Богуславська центральна лікарня» ОСОБА_4 про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 - задовольнити.

Продовжити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , термін застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку строком на 6 (шість) місяців.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду через Богуславський районний суд Київської області протягом 7 (семи) днів з моменту її проголошення.

Головуючий: суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.08.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99230001
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —358/887/21

Ухвала від 28.08.2021

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні