Рішення
від 17.08.2021 по справі 359/11573/19
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/11573/19

Провадження №2/359/501/2021

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.08.2021 року м. Бориспіль

Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді Чирки С.С.,

при секретарі Вітківському Є.О.,

за участю

представників позивача ОСОБА_1, ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, ОСОБА_5, Товариства з обмеженою відповідальністю Телеканал Прямий , Підприємству з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія НБМ , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_6, про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації

ВСТАНОВИВ:

До суду з даним позовом звернувся ОСОБА_3

Свої вимоги обґрунтував тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 року в мережі Інтернет, на інформаційному веб-сайті української журналістки, громадської діячки, народної депутатки Верховної Ради України VIII скликання ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 , розміщено у відкритому доступі публікацію, що має назву ІНФОРМАЦІЯ_3 , режим доступу: ІНФОРМАЦІЯ_3Зі змісту публікації, розміщеної на інформаційному веб-сайті ІНФОРМАЦІЯ_2 вбачається, що вона стосується публічної особи - народного депутата України IX скликання ОСОБА_3. Зокрема, вказана публікація містить наступну інформацію: …Поцікавилася адвокатом ОСОБА_7 - депутатом Слуги народу ОСОБА_3, який погрожує кинути за грати депутата ЄС ОСОБА_8… ; …ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10… ; …Якщо дивитися на бізнес зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що самі він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду… ; …На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефіціар Інформаційного Агенства Українська позиція .

Також, ІНФОРМАЦІЯ_1 року, подібні за своїм змістом публікації, але з різними назвами заголовків, розміщені на веб-сайтах телерадіоорганізацій, а саме на: - веб-сайті www.5.ua , що належить ПІДПРИЄМСТВУ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ У ФОРМІ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ НБМ , розміщено публікацію, що має назву ІНФОРМАЦІЯ_4 , режим доступу: ІНФОРМАЦІЯ_5 та на веб-сайті prm.ua , що належить ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕЛЕКАНАЛ ПРЯМИЙ , розміщено публікацію, що має назву ІНФОРМАЦІЯ_6 та російською мовою - ІНФОРМАЦІЯ_7 , режим доступу: ІНФОРМАЦІЯ_8 (українською мовою), ІНФОРМАЦІЯ_9 (російською мовою).

Позивач вважає, що вказана інформація є недостовірною і порушує його особисті немайнові права, а саме: право на повагу до гідності та честі та право на недоторканність ділової репутації.

Крім того, позивач вважає що відповідачі здійснили поширення вищенаведеної інформації, яка його стосується і яка є недостовірною.

В зв'язку з цим, позивач просить суд визнати цю інформацію недостовірною та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію , зобов'язати відповідачів спростувати її та видалити.

В судовому засіданні представники позивача позовні вимоги підтримали в повному обсязі, просили суд їх задовольнити з підстав зазначених в позові.

Відповідачі та третя особа в судове засідання не з'явилися, причини неявки суд не повідомили, повідомлялися належним чином про час та місце розгляду справи.

Заслухавши пояснення представників позивача, дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 є народним депутатом України. Дана обставина підтверджується копією посвідчення №48 (т.1 а.с25).

З протоколу №09/12-19-01 огляду та фіксації вмісту веб-сторінок адвокатом від 16.12.2019 слідує, що 13 грудня 2019 року здійснено доступ до мережі Інтернет за допомогою веб-браузеру Google Chrome (далі - "Браузер") після набору у адресному рядку Браузера посилання: ІНФОРМАЦІЯ_10Браузером було відкрито публікацію, що була завантажена ІНФОРМАЦІЯ_1 року із назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 (далі - Публікація). Зазначена Публікація роздрукована о 10 год. 10 хв. на паперовому носії в трьох примірниках у кольорі (додаток № 3 на 9 аркушах) та записана на електронний носії інформації, оптичний DVD диск .При порівнянні роздрукованої інформації з інформацією, що розміщена за вищезазначеним посиланням, ознак розбіжностей, змін, спотворень чи інших відмінностей в змісті роздрукованої інформації - не виявлено.

Встановлено та зафіксовано текст Публікації в якому згадується про Клієнта: Кого Зе набрав? Як не копнеш - вилазить українофобське чмо зі злодійськими замашками.

Поцікавилася адвокатом ОСОБА_7 - депутатом Слуги народу ОСОБА_3, який погрожує кинути за грати депутата ЄС ОСОБА_8. Це за його заявою на-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 почав кримінальне переслідування. Відразу знайшла фотодоказ, що він медведчуківське г… Його фото з символікою Українського вибору було на сайті медведчуківської організації. Зараз фото видалили, але воно залишилось в скрінах в твітері. Під фото написано, що ОСОБА_3 - лідер Солом'янської організації Український вибір .

Якщо хтось гадає, що це можна підробити, може зайти в бази реєстрації підприємств. ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10.

А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10

Під час Майдану!!!

І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…

Але це ще не все.

Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду.

Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_3.

Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11.

Ну і на решті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агенства Українська позиція

А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку .

До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті.

Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3. (т.1 а.с.33-35).

З скріншоту публікації, що розміщена на веб сайті ОСОБА_2 і має назву : ІНФОРМАЦІЯ_3 , вбачається наступна інформація: Кого Зе набрав? Як не копнеш - вилазить українофобське чмо зі злодійськими замашками. Поцікавилася адвокатом ОСОБА_7 - депутатом Слуги народу ОСОБА_3, який погрожує кинути за грати депутата ЄС ОСОБА_8. Це за його заявою на-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 почав кримінальне переслідування. Відразу знайшла фотодоказ, що він медведчуківське г… Його фото з символікою Українського вибору було на сайті медведчуківської організації. Зараз фото видалили, але воно залишилось в скрінах в твітері. Під фото написано, що ОСОБА_3 - лідер Солом'янської організації Український вибір . Якщо хтось гадає, що це можна підробити, може зайти в бази реєстрації підприємств. ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10. А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10 Під час Майдану!!! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11. Ну і на решті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агентства Українська позиція . А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку . До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3. (т.1 а.с.36-44).

З протоколу №09/12-02 огляду та фіксації вмісту веб-сторінок адвокатом від 16.12.2019 слідує, що 13 грудня 2019 року здійснено доступ до мережі Інтернет за допомогою веб-браузеру Google Chrome (далі - "Браузер") після набору у адресному рядку Браузера посилання: ІНФОРМАЦІЯ_5

Браузером було відкрито публікацію, що була завантажена ІНФОРМАЦІЯ_1 року о 18:50 із назвою ІНФОРМАЦІЯ_4 (далі - Публікація). Зазначена Публікація роздрукована о 12 год. 50 хв. на паперовому носії в трьох примірниках у кольорі (додаток № 3 на 8 аркушах) та записана на електронний носії інформації, оптичний DVD диск .

При порівнянні роздрукованої інформації з інформацією, що розміщена за вищезазначеним посиланням, ознак розбіжностей, змін, спотворень чи інших відмінностей в змісті роздрукованої інформації - не виявлено.

Встановлено та зафіксовано текст Публікації в якому згадується про Клієнта: ОСОБА_3 "в часи війни займався мінімізацією сплати податків у державний бюджет", зазначила нардепка.

Прокуратура має переслідувати не ОСОБА_8, а "слугу" ОСОБА_3. Таке бачення висловила на своєму блозі депутатка ОСОБА_4.

"Поцікавилася адвокатом ОСОБА_7 - депутатом "Слуги народу" ОСОБА_3, який погрожує кинути за грати депутата "ЄС" ОСОБА_8. Це за його заявою на-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 почав кримінальне переслідування. Відразу знайшла фотодоказ, що він - "медведчуківське" г… Його фото із символікою "Українського вибору" було на сайті медведчуківської організації. Зараз фото видалили, але воно залишилось в скрінах у Твіттері. Під фото написано, що ОСОБА_3 - лідер Солом'янської організації "Український вибір", - написала ОСОБА_4.

Докази вона пропонує шукати в базі реєстрації підприємств. За знайденою ОСОБА_4 інформацією, ОСОБА_3 в певний час був керівником "Українського вибору". Перед ним був сам ОСОБА_10, після нього - також ОСОБА_10.

А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10. Під час Майдану! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку", - обурюється нардепка.

Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко простежити, що саме він займався юридичним супроводом "походу" ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду, каже ОСОБА_4.

"Пам'ятаєте, раптово виявилося, що партія ОСОБА_11 (щойно створений проєкт ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… - ще й батько партії ОСОБА_11", - робить висновок ОСОБА_4.

Вона зазначила, що ОСОБА_3 - це "звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків у державний бюджет". І звернула увагу, що ОСОБА_3 - бенефеціар інформаційної агенції "Українська позиція".

"А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - "незаконного переведення безготівкових грошових коштів у готівку". До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3", - підсумовує ОСОБА_4. (т.1 а.с.48-50).

З скріншоту публікації, що розміщена на веб сайті 5.ua і має назву : Співпрацював із ОСОБА_10 і ОСОБА_11: ОСОБА_4 знайшла компромат на Слугу ,який погрожує ув'язнити ОСОБА_8 вбачається наступна інформація: ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10. А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10 Під час Майдану!!! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11. Ну і на решті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агентства Українська позиція . А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку . До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3. . (т.1 а.с.51-58)

З протоколу №09/12-03 огляду та фіксації вмісту веб-сторінок адвокатом від 16.12.2019 вбачається, що 13 грудня 2019 року здійснено доступ до мережі Інтернет за допомогою веб-браузеру Google Chrome (далі - "Браузер") після набору у адресному рядку Браузера посилання: ІНФОРМАЦІЯ_8та посилання ІНФОРМАЦІЯ_11Браузером було відкрито публікацію, що була завантажена ІНФОРМАЦІЯ_1 року о 16:50 із назвою українською мовою ІНФОРМАЦІЯ_6 та російською мовою ІНФОРМАЦІЯ_7 (далі - Публікація). Публікація роздрукована о 15 год. 00 хв. на паперовому носії в трьох примірниках у кольорі (додаток № 3 на 14 аркушах) та записана на електронний носії інформації. При порівнянні роздрукованої інформації з інформацією, що розміщена за вищезазначеним посиланням, ознак розбіжностей, змін, спотворень чи інших відмінностей в змісті роздрукованої інформації - не виявлено.

Встановлено та зафіксовано текст Публікації українською мовою в якому згадується про Клієнта: У мережі з'явилася інформація, що адвокат і депутат "Слуги народу" ОСОБА_9 був лідером Солом'янського осередку організації Віктора ОСОБА_10 "Український вибір".

Проте, сам нардеп ОСОБА_9 запевняє, що ніколи не був керівником ГО "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір". Крім того, депутат надав докази, які спростовують цю інформацію.

"Поцікавилася адвокатом ОСОБА_7 - депутатом "Слуги народу" ОСОБА_3, який погрожує кинути за грати депутата "ЄС" ОСОБА_8. Це за його заявою на-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 почав кримінальне переслідування. Відразу знайшла фотодоказ, що він "медведчуківське" г… Його фото з символікою "Українського вибору" було на сайті медведчуківської організації. Зараз фото видалили, але воно залишилось в скрінах в твітері. Під фото написано, що ОСОБА_9 - лідер Солом'янської організації "Український вибір", - у себе в Facebook повідомила депутат Верховної Ради VIII скликання ОСОБА_4.

Якщо хтось гадає, що це можна підробити, може зайти в бази реєстрації підприємств. ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником "Українського вибору". Перед ним був сам ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10. А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10. Під час Майдану!!!" - підкреслила ОСОБА_4.

"І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку… Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом "походу" українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11", - зазначила колишня депутатка.

"Ну і нарешті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агентства "Українська позиція" А це посилання ухвали суду ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку". До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, на-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3", - додала ОСОБА_4.

Пізніше народний депутат "Слуги Народу" ОСОБА_9 спростував вищевикладену інформацію, заявивши, що він ніколи не був керівником ГО "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір", не займався юридичним супроводом партії ОСОБА_11 та не вчиняв кримінально карані діяння.

Встановлено текст Публікації російською мовою в якому згадується про Клієнта: Адвокат и депутат "Слуги народа" ОСОБА_3 был лидером Соломенского отделения организации ОСОБА_10 "Украинский выбор".

Об этом у себя в Facebook сообщила депутат Верховной Рады VIII созыва ОСОБА_4.

"Поинтересовалась адвокатом ОСОБА_7 - депутатом" Слуги народа "ОСОБА_3, который угрожает бросить за решетку депутата" ЕС " ОСОБА_8. Это по его заявлению на-сто-процентов-свой ОСОБА_12 начал уголовное преследование. Сразу нашла фотодоказательство, что он "медведчуковское" г... его фото с символикой "Украинского выбора" было на сайте медведчуковской организации. Сейчас фото удалили, но оно осталось в скринах в твиттере. Под фото написано, что ОСОБА_3 - лидер Соломенской организации "Украинский выбор", - сообщила ОСОБА_4.

"Если кто-то думает, что это можно подделать, может зайти в базы регистрации предприятий. ОСОБА_3 в определенное время даже был руководителем "Украинского выбора". Перед ним был сам ОСОБА_10, после него также сам ОСОБА_10. А теперь заметьте, когда он был вместо ОСОБА_10. Во время Майдана!!!"- подчеркнула ОСОБА_4.

"И это не реванш? Антимайдановец сажает Майдановку ... но это еще не все. Если смотреть на бизнес-связи ОСОБА_3 в реестрах предприятий, то легко проследить, что именно он занимался юридическим сопровождением "похода" украинофоба и извращенца ОСОБА_11 на выборы в Верховную Раду. Помните, внезапно оказалось, что Партия ОСОБА_11 (только что созданный проект ОСОБА_13 для нужд ОСОБА_7) уже три года, как формально существует. Этим занимался лично ОСОБА_3. Итак, это зеленое медведчуковское г ... еще и отец партии ОСОБА_11", - отметила бывшая депутат.

"Ну и наконец, - это обычный воришка, который во время войны занимался минимизацией уплаты налогов в государственный бюджет. На верхнем скрине из реестров предприятий видно, что ОСОБА_3 бенефеціар Информационного Агентства "Украинская позиция" А это ссылки определения суда ІНФОРМАЦІЯ_12. Это предприятие - фигурант уголовного дела по отмыванию средств - незаконному переводу безналичных денежных средств в наличные". Кстати, постановления 2018-начала 2019 года. В это время ОСОБА_3 активно финансирует избирательную кампанию ОСОБА_7. Сейчас эти уголовные дела закрыты. Так что, на-сто-процентов-свой ОСОБА_12 вообще-то не ОСОБА_8 должен преследовать, а ОСОБА_3", - добавила ОСОБА_4. (т.1 а.с.62-65).

З скріншоту публікації українською мовою, що розміщена на веб сайті prm.ua і має назву : Депутата Слуги народу запідозрили у співпраці з ОСОБА_10 вбачається наступна інформація: ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10. А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10 Під час Майдану!!! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11. Ну і на решті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агентства Українська позиція . А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку . До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3. (.т.1 а.с.66-72)

З скріншоту публікації російською мовою, що розміщена на веб сайті prm.ua і має назву Депутата Слуги народа уличилы в сотрудничестве с ОСОБА_10 : вбачається наступна інформація: ОСОБА_3 в определенное время даже был руководителем "Украинского выбора". Перед ним был сам ОСОБА_10, после него также сам ОСОБА_10. А теперь заметьте, когда он был вместо ОСОБА_10. Во время Майдана!!! И это не реванш? Антимайдановец сажает Майдановку ... но это еще не все. Если смотреть на бизнес-связи ОСОБА_3 в реестрах предприятий, то легко проследить, что именно он занимался юридическим сопровождением "похода" украинофоба и извращенца ОСОБА_11 на выборы в Верховную Раду. Помните, внезапно оказалось, что Партия ОСОБА_11 (только что созданный проект ОСОБА_13 для нужд ОСОБА_7) уже три года, как формально существует. Этим занимался лично ОСОБА_3. Итак, это зеленое медведчуковское г ... еще и отец партии ОСОБА_11. Ну и наконец, - это обычный воришка, который во время войны занимался минимизацией уплаты налогов в государственный бюджет. На верхнем скрине из реестров предприятий видно, что ОСОБА_3 бенефеціар Информационного Агентства "Украинская позиция" А это ссылки определения суда ІНФОРМАЦІЯ_13 Это предприятие - фигурант уголовного дела по отмыванию средств - незаконному переводу безналичных денежных средств в наличные". Кстати, постановления 2018-начала 2019 года. В это время ОСОБА_3 активно финансирует избирательную кампанию ОСОБА_7. Сейчас эти уголовные дела закрыты. Так что, на-сто-процентов-свой ОСОБА_12 вообще-то не ОСОБА_8 должен преследовать, а ОСОБА_3 (т.1 а.с.73-79).

Відповідно до листа Генеральної прокуратури України №27/1-1167вих.19 від 10.12.19 року станом на 09.12.2019 року кримінальні провадження у яких містяться відомості про притягнення ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_14 р.н. до кримінальної відповідальності в якості підозрюваного, обвинуваченого не встановлені (т.1 а.с.89).

Згідно листа вих.№ 7 від 09.12.2019 р. політичної партії Партія ОСОБА_11 остання не замовляла і не укладала будь-яких договорів щодо отримання правової допомоги (юридичного супроводу) від адвоката ОСОБА_3 чи від адвокатського бюро Качура Лоєрс . Крім того, ОСОБА_3 не здійснював представництво (юридичний супровід) політичної партії Партія ОСОБА_11 , в тому числі довіреність на представництво інтересів політичної партії Партія ОСОБА_11 ОСОБА_3 не видавалася (т.1 а.с.98).

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб,фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Всеукраїнської громадської організації Всеукраїнський громадський рух Український вибір будь-які відомості відносно ОСОБА_3 відсутні (т.1 а.с.99-104).

Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 20.12.2017 року ОСОБА_3 не міститься серед засновників (учасників) ТОВ Інформаційне Агенство Українська позиція та не є кінцевим бенефіціарним власником. Разом з тим, серед засновників (учасників) ТОВ Інформаційне Агенство Українська позиція вказані інші фізичні особи (т.1 а.с. 119-121)

Відповідач ОСОБА_4 Т.М. є автором статті, що містить недостовірну інформацію про ОСОБА_3

ОСОБА_14 є власником веб-сайту ОСОБА_2 , на якому на веб-сторінці: ІНФОРМАЦІЯ_14 розміщено недостовірну інформацію щодо позивача, що підтверджується наступним.

Згідно ст.1 ЗУ Про авторське право і суміжні права : власником веб-сайту є особа, яка є володільцем облікового запису та встановлює порядок і умови використання веб-сайту. За відсутності доказів іншого власником веб-сайту вважається реєстрант відповідного доменного імені, за яким здійснюється доступ до веб-сайту, і (або) отримувач послуг хостингу.

Згідно довідки з відомостями про власника веб-сайту або інформацією про його встановлення від 12.12.2019 за № 236/2019 - Д, наданої Дочірнім підприємством Центр компетенції адресного простору мережі Інтернет Консорціуму Український центр підтримки номерів і адрес , реєстрантом доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_2 є ОСОБА_14 (т.1 а.с.125-131).

Провайдер послуг хостингу та реєстратор доменних імен TheHost-ФОП ОСОБА_15. надав відповідь від 03.06.2020 року за вих.№273 з якої вбачається, що на момент перевірки 2020-06-03 доменне ім'я ІНФОРМАЦІЯ_2 припарковано в рамках послуги віртуального хостингу на обліковому записі із назвою vchor з наступною контактною інформацією: ім'я ОСОБА_4., назва облікового запису: vchor, дата реєстрації :2020-03-23, ІР адреса реєстрації:НОМЕР_1, контактний номер абонента: НОМЕР_2, електронна пошта абонента:ІНФОРМАЦІЯ_15 ( т.1 а.с.216,217).

Згідно висновку експерта №284/19 від 16.01.2020 року відповідно до даних, отриманих за допомогою сервісу whois (мережевий протокол,який дозволяє звернутися до бази даних офіційного реєстратора доменних імен та з використанням доменного імені, дізнатися кому належить даний домен та іншу інформацію) ідентифікаційними даними власника та реєстратора доменної адреси 5.ua , а саме Technical Contacts person organization є PH TOV TRK NBM -5 KANAL. Ресурси/посилання ІНФОРМАЦІЯ_16 розміщено на веб-сайті/ресурсі https://www.5.ua, якому відповідає домен 5.ua. Ресурси посилання ІНФОРМАЦІЯ_17/та посилання ІНФОРМАЦІЯ_18; ІНФОРМАЦІЯ_19 розміщено на веб-сайті/ресурси https:// prm.ua, якому відповідає домен prm.ua. (т.2 а.с.135-137,142).

З врахуванням фактичних обставин справи та вимог діючого законодавства суд приходить до висновку, що позивачем було вірно визначено коло відповідачів.

Згідно висновку експерта №056/03 від 08.01.2019 року текст публікації ІНФОРМАЦІЯ_3 , розміщеної в мережі Інтернет за URL адресою

ІНФОРМАЦІЯ_20 містить інформацію про те, що ОСОБА_9 причетний до незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку. Інформацію про те, що ОСОБА_9 причетний до незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку, в публікації ІНФОРМАЦІЯ_3 , розміщеної в мережі Інтернет за URL

адресою:ІНФОРМАЦІЯ_21 виражено у формі твердження. Зазначену інформацію представлено в такому висловленні: Ну і нарешті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агенства Українська позиція . А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12.Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку .

Текст публікації ІНФОРМАЦІЯ_3 містить інформацію про ОСОБА_3, виражену в брутальній, принизливій і непристойній формі. Зазначену інформацію представлено в таких текстових сегментах: Поцікавилася адвокатом ОСОБА_7 - депутатом Слуги народу ОСОБА_3, який погрожує кинути за грати депутата ЄС ОСОБА_8. Це за його заявою на-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 почав кримінальне переслідування. Відразу знайшла фотодоказ,що він, медведчуківське г... Його фото з символікою Українського вибору було на сайті медведчуківської організації . Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г... ще й батько партії ОСОБА_11 (т.2 а.с.212-215)

З висновку експерта №283/19 від 16.01.2020 року слідує, що ресурс/посилання ІНФОРМАЦІЯ_22 роз-міщено на веб-сайті/ресурсі http://ІНФОРМАЦІЯ_2, якому відповідає домен ІНФОРМАЦІЯ_2. Веб-сайт/ресурс складається зі статичних елементів інформаційного наповнення, таких як графічні елементи, що складають оформлення веб-сторінки (меню навігації, графічні зображення тощо), гіперпосилання на пов'язані матеріали, інформація у текстовому форматі тощо. До динамічних та потокових елементів вищезазначеного ресурсу/посилання відносяться коментарі користувачів, реклама та інше (т.2 а.с.239)

ГСУ СБУ в своєму листі №6с-2740/2 від 10.12.2019 року повідомило, що за наявною інформацією станом на 09.12.2019 у кримінальних провадженнях,які розслідуються слідчими органів безпеки,повідомлення про підозру громадянину ОСОБА_3 не здійснювалось (т.2 а.с.225).

Департамент інформаційно-аналітичної підтримки НП України листом №328аз/27/04/3-2019 від 10.12.2019 року повідомляє, що станом на 09.12.2019 на персонально-довідковому обліку ЄІС МВС України відомості щодо кримінальних проваджень стосовно ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_14 року народження, де б він мав процесуальний статус підозрюваного або обвинуваченого відсутні (т. 2 а.с.226).

За ч.1 ст. 201 ЦК України Особистими немайновими благами, які охороняються цивільним законодавством, є: здоров'я, життя; честь, гідність і ділова репутація; ім'я (найменування); авторство; свобода літературної, художньої, наукової і технічної творчості, а також інші блага, які охороняються цивільним законодавством..

Відповідно до ч.1 ст.297 ЦК України кожен має право на повагу до його гідності та честі.

Згідно ч.1 ст. 299 ЦК України, фізична особа має право на недоторканість своєї ділової репутації.

Статтею 32 Конституції України кожному гарантовано судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім'ї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації.

У пункті 15 постанови Пленуму Верховного Суду України від 27.02.2009 року № 1 Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи зазначено, що при розгляді справ про захист гідності, честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи суди повинні мати на увазі, що юридичним складом правопорушення, наявність якого може бути підставою для задоволення позову, є сукупність таких обставин:

а) поширення інформації, тобто доведення її до відома хоча б одній особі у будь-який спосіб;

б) поширена інформація стосується певної фізичної чи юридичної особи, тобто позивача;

в) поширення недостовірної інформації, тобто такої, яка не відповідає дійсності;

г) поширення інформації, що порушує особисті немайнові права, тобто або завдає шкоди відповідним особистим немайновим благам, або перешкоджає особі повно і своєчасно здійснювати своє особисте немайнове право.

Пунктом 19 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 27.02.2009 року № 1 Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи передбачено, що вирішуючи питання про визнання поширеної інформації недостовірною, суди повинні визначати характер такої інформації та з'ясувати, чи є вона фактичним твердженням, чи оціночним судженням.

На думку суду інформація розміщена на веб- сайті ІНФОРМАЦІЯ_2 і має назву : ІНФОРМАЦІЯ_3 , за наступним URL посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_22 , на веб-сайті www.5.ua на веб-сторінці за наступним URL посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_23 та на веб-сайті prm.ua на веб-сторінці за наступним URL посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_8 (українською мовою), ІНФОРМАЦІЯ_9 (російською мовою) викладена у стверджувальній формі і є недостовірною щодо наступних фактів, а саме : ОСОБА_3 був керівником громадської організації Всеукраїнський громадський рух Український вибір-право народу , займався юридичним супроводом політичної партії Партія ОСОБА_11 та займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет та є бенефеціаром Інформаційного Агентства Українська позиція .

Недостовірність цих фактів підтверджується: витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 05.11.2019 року, листом політичної партії Партія ОСОБА_11 від 09.12.2019 №7, витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 17.12.2019 року, листом Генеральної прокуратури №27/1-1167 вих.19 від 10.12.2019, листом ГСУ СБУ №6с-2740/2 від 10.12.2019 року та листом Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки НП України №328аз/27/04/3-2019 від 10.12.2019.

Згідно абзацу 2 пункту 15 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 27.02.2009 № 1 Про судову практику розгляду цивільних справ про захист гідності та честі фізичної особи, а також репутації фізичної та юридичної особи під поширенням інформації слід розуміти: опублікування її у пресі, передання по радіо, телебаченню чи з використанням інших засобів масової інформації; поширення в мережі Інтернет чи з використанням інших засобів телекомунікаційного зв'язку; викладення в характеристиках, заявах, листах, адресованих іншим особам; повідомлення в публічних виступах, в електронних мережах, а також в іншій формі хоча б одній особі.

Дії відповідачів суд кваліфікує, як поширення інформації, оскільки вказана вище інформація була розповсюджена в мережі Інтернет, до якої має доступ численна кількість людей.

За правилами ч. 1 ст. 277 ЦК України передбачено, що фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї та (або) членів її сім'ї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації.

За правилами ч.4 ст. 277 ЦК України спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка поширила інформацію.

Згідно ч.7 ст. 277 ЦК України спростування недостовірної інформації здійснюється у такий же спосіб, у який вона була поширена.

Згідно п. 25 постанови Пленуму Верховного Суду України від 27.02.2009 № 1 Про судову практику розгляду цивільних справ про захист гідності та честі фізичної особи, а також репутації фізичної та юридичної особи спростування має здійснюватися у такий самий спосіб, у який поширювалася недостовірна інформація. У разі, якщо спростування недостовірної інформації неможливо чи недоцільно здійснити у такий самий спосіб, у який вона була поширена, то воно повинно проводитися у спосіб, наближений (адекватний) до способу поширення, з урахуванням максимальної ефективності спростування та за умови, що таке спростування охопить максимальну кількість осіб, що сприйняли попередньо поширену інформацію.

З огляду на вищезазначене, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог.

З метою відновлення порушеного права позивача слід вищенаведену інформацію визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію позивача, зобов'язати відповідачів спростувати її та видалити .

Керуючись ст.ст.4,5,7,10,12,13,77-81,258,259,263-265 ЦПК України суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_3 до ОСОБА_4, ОСОБА_5, Товариства з обмеженою відповідальністю Телеканал Прямий , Підприємству з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія НБМ , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_6, про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації задовольнити.

Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію ОСОБА_3 інформацію, яка поширена ІНФОРМАЦІЯ_1 в мережі Інтернет на веб-сайті https://ІНФОРМАЦІЯ_2 , на веб-сторінці, що має назву ІНФОРМАЦІЯ_3 , режим доступу: ІНФОРМАЦІЯ_24 , на веб-сайті https://www.5.ua , на веб-сторінці, що має назву ІНФОРМАЦІЯ_4 , режим доступу: ІНФОРМАЦІЯ_5 та на веб-сайті https://prm.ua на веб-сторінках, що мають назву ІНФОРМАЦІЯ_6 та російською мовою ІНФОРМАЦІЯ_7 , режим доступу: ІНФОРМАЦІЯ_8 (українською мовою), ІНФОРМАЦІЯ_9 (російською мовою), наступного змісту: ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10. А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10 Під час Майдану!!! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11. Ну і на решті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агентства Українська позиція . А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку . До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3. . та російською мовою: ОСОБА_3 в определенное время даже был руководителем "Украинского выбора". Перед ним был сам ОСОБА_10, после него также сам ОСОБА_10. А теперь заметьте, когда он был вместо ОСОБА_10. Во время Майдана!!! И это не реванш? Антимайдановец сажает Майдановку ... но это еще не все. Если смотреть на бизнес-связи ОСОБА_3 в реестрах предприятий, то легко проследить, что именно он занимался юридическим сопровождением "похода" украинофоба и извращенца ОСОБА_11 на выборы в Верховную Раду. Помните, внезапно оказалось, что Партия ОСОБА_11 (только что созданный проект ОСОБА_13 для нужд ОСОБА_7) уже три года, как формально существует. Этим занимался лично ОСОБА_3. Итак, это зеленое медведчуковское г ... еще и отец партии ОСОБА_11. Ну и наконец, - это обычный воришка, который во время войны занимался минимизацией уплаты налогов в государственный бюджет. На верхнем скрине из реестров предприятий видно, что ОСОБА_3 бенефеціар Информационного Агентства "Украинская позиция" А это ссылки определения суда ІНФОРМАЦІЯ_13 Это предприятие - фигурант уголовного дела по отмыванию средств - незаконному переводу безналичных денежных средств в наличные". Кстати, постановления 2018-начала 2019 года. В это время ОСОБА_3 активно финансирует избирательную кампанию ОСОБА_7. Сейчас эти уголовные дела закрыты. Так что, на-сто-процентов-свой ОСОБА_12 вообще-то не ОСОБА_8 должен преследовать, а ОСОБА_3. .

Зобов'язати ОСОБА_4 та ОСОБА_5, ОСОБА_16 протягом тижня (семи календарних днів), з моменту набрання рішенням законної сили, спростувати недостовірну інформацію поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 в мережі Інтернет на веб-сайті https://ІНФОРМАЦІЯ_2 , на веб-сторінці за наступним URL посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_24 наступного змісту: ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10. А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10 Під час Майдану!!! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11. Ну і на решті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агентства Українська позиція . А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку . До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3. , шляхом розміщення на веб-сайті https://ІНФОРМАЦІЯ_2 , на веб-сторінці за наступним URL посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_25ІНФОРМАЦІЯ_26 спростування зазначеної інформації, а саме резолютивної частини рішення суду у цій справі з назвою СПРОСТУВАННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ОСОБА_3 .

Зобов'язати Підприємство з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія НБМ (код ЄДРПОУ: 22837796) протягом тижня (семи календарних днів), з моменту набрання рішенням законної сили, видалити (вилучити з публічного доступу) недостовірну інформацію, поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 року в мережі Інтернет на веб-сайті https://www.5.ua , на веб-сторінці за наступним URL посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_5 , наступного змісту: ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10. А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10 Під час Майдану!!! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11. Ну і на решті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агентства Українська позиція . А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку . До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3. .

Зобов'язати ТОВ Телеканал Прямий (код ЄДРПОУ: 04948693) протягом тижня (семи календарних днів), з моменту набрання рішенням законної сили, видалити (вилучити з публічного доступу) недостовірну інформацію, поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 року в мережі Інтернет на веб-сайті https://prm.ua на веб-сторінках за наступними URL посиланнями: ІНФОРМАЦІЯ_8 (українською мовою), наступного змісту: ОСОБА_3 в певний час навіть був керівником Українського вибору . Перед ним був САМ ОСОБА_10, після нього також сам ОСОБА_10. А тепер зауважте, коли він був замість ОСОБА_10 Під час Майдану!!! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки ОСОБА_3 в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом походу українофоба і збоченця ОСОБА_11 на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія ОСОБА_11 (щойно створений проект ОСОБА_13 для потреб ОСОБА_7) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто ОСОБА_9. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії ОСОБА_11. Ну і на решті, - це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що ОСОБА_3 бенефеціар Інформаційного Агентства Українська позиція . А це посилання ухвали суду, ІНФОРМАЦІЯ_12. Це підприємство - фігурант кримінальної справи з відмивання коштів - незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку . До речі, ухвали 2018 - початку 2019 року. В цей час ОСОБА_3 активно фінансує виборчу кампанію ОСОБА_7. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій ОСОБА_12 взагалі-то не ОСОБА_8 повинен переслідувати, а ОСОБА_3. , та ІНФОРМАЦІЯ_9 (російською мовою), наступного змісту: ОСОБА_3 в определенное время даже был руководителем "Украинского выбора". Перед ним был сам ОСОБА_10, после него также сам ОСОБА_10. А теперь заметьте, когда он был вместо ОСОБА_10. Во время Майдана!!! И это не реванш? Антимайдановец сажает Майдановку ... но это еще не все. Если смотреть на бизнес-связи ОСОБА_3 в реестрах предприятий, то легко проследить, что именно он занимался юридическим сопровождением "похода" украинофоба и извращенца ОСОБА_11 на выборы в Верховную Раду. Помните, внезапно оказалось, что Партия ОСОБА_11 (только что созданный проект ОСОБА_13 для нужд ОСОБА_7) уже три года, как формально существует. Этим занимался лично ОСОБА_3. Итак, это зеленое медведчуковское г ... еще и отец партии ОСОБА_11. Ну и наконец, - это обычный воришка, который во время войны занимался минимизацией уплаты налогов в государственный бюджет. На верхнем скрине из реестров предприятий видно, что ОСОБА_3 бенефеціар Информационного Агентства "Украинская позиция" А это ссылки определения суда ІНФОРМАЦІЯ_12. Это предприятие - фигурант уголовного дела по отмыванию средств - незаконному переводу безналичных денежных средств в наличные". Кстати, постановления 2018-начала 2019 года. В это время ОСОБА_3 активно финансирует избирательную кампанию ОСОБА_7. Сейчас эти уголовные дела закрыты. Так что, на-сто-процентов-свой ОСОБА_12 вообще-то не ОСОБА_8 должен преследовать, а ОСОБА_3 .

Стягнути з ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_16, ТОВ Телеканал Прямий код ЄДРПОУ 04948693, Підприємства з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія НБМ , код ЄДРПОУ 22837796 на користь ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_14 року народження, РНОКПП 3310205438 в рівних частках витрати на оплату судового збору в розмірі 3 073 гривень 60 копійок.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом тридцяти днів з дня його проголошення, не подані заяви про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Учасники справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду через Бориспільський міськрайонний суд Київської області. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасники справи, якому повне рішення не було вручене в день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повний текст рішення складено 27.08.2021року

Суддя Чирка С.С.

Дата ухвалення рішення17.08.2021
Оприлюднено29.08.2021
Номер документу99231881
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —359/11573/19

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Рішення від 25.10.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 31.08.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Рішення від 17.08.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Рішення від 17.08.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Ухвала від 28.08.2020

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні