Ухвала
від 07.07.2021 по справі 757/35553/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/35553/21-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2021 року Суддя Печерського районного суду міста Києва Хайнацький Є.С., перевіривши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Капітал Джірінг , заінтересована особа Товариство з обмеженою відповідальністю Офісний центр Сапфір , про визнання втрачених векселів недійсними та відновлення прав на векселі, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Капітал Джірінг (далі - заявник, ТОВ ФК Капітал Джірінг ), заінтересована особа Товариство з обмеженою відповідальністю Офісний центр Сапфір (далі - векселедавець, емітент, ТОВ Офісний центр Сапфір ), звернулось до суду із заявою, у якій просить визнати недійсними прості векселі: серії АА № 1579694 балансовою вартістю 500 тис. грн.; серії АА № 1579695 балансовою вартістю 500 тис. грн.; серії АА № 1579696 балансовою вартістю 500 тис. грн.; серії № 1579697 балансовою вартістю 762 172 грн. 66 коп., видані Товариством з обмеженою відповідальністю Українська міжрегіональна інвестиційна група , правонаступником якого є ТОВ Офісний центр Сапфір , та відновити права заявника на вказані втрачені векселі шляхом спонукання векселедавця видати аналогічні векселі замість тих, що визнаються недійсними.

Як зазначає у заяві ТОВ ФК Капітал Джірінг , вид оспорюваних векселів - прості векселі; місцем складання векселів є місцезнаходження векселедавця: 01010, м. Київ, пров. Хрестовий, будинок 2; строк та місце платежу - місце, де видано документ, вважається місцем платежу, строк - за пред`явленням; векселедавцем за вказаними векселями є ТОВ Офісний центр Сапфір ; попереднім векселедержателем за цими векселями є Публічне акціонерне товариство Український бізнес банк (далі - ПАТ Український бізнес банк ), який припинений як юридична особа.

В обґрунтування своїх вимог заявник вказує, що на момент продажу майнових прав у ПАТ Український бізнес банк були відсутні оригінали бланків векселів з огляду на їх знаходження в зоні проведення операції Об`єднаних сил (далі - Зона ООС), тобто всі оспорювані векселі станом на дату офіційного визнання окремих районів Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями перебували в ПАТ Український бізнес банк , адреса місцезнаходження якого відноситься до тимчасово окупованих з 17.03.2015 року, а саме: Донецька обл., м. Донецьк, вул. Артема, буд. 125.

Відповідно до ст. 320 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) особа, яка втратила цінний папір на пред`явника або вексель, може звернутися до суду із заявою про визнання їх недійсними і про відновлення її прав на втрачений цінний папір. Заява подається до суду за місцезнаходженням емітента цінного папера на пред`явника або за місцем платежу за векселем.

Частиною 1 статті 322 ЦПК України визначено, що суд, одержавши заяву, своєю ухвалою постановляє: зробити публікацію про виклик держателя втраченого цінного папера на пред`явника або векселя до суду; заборонити здійснювати будь-які операції за втраченим цінним папером на пред`явника або за векселем.

Згідно ст. 323 ЦПК України, публікація про виклик держателя втраченого цінного папера на пред`явника або векселя, з приводу яких подано заяву до суду, повинна містити інформацію, визначену пунктами 1 і 3 статті 321 цього Кодексу, а також пропозицію держателя втраченого цінного папера на пред`явника або векселя повідомити суд у тримісячний строк про свої права на цінний папір або вексель. Публікація робиться за рахунок заявника у місцевій газеті за місцезнаходженням емітента цінного папера або за місцем платежу векселя, а також в одному з офіційних друкованих видань.

Дослідивши матеріали заяви, суд дійшов висновку про необхідність зобов`язати заявника зробити публікацію про виклик держателя втраченого цінного паперу до суду та заборонити здійснювати будь-які операції за вказаним цінним папером.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 320-323 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Капітал Джірінг зробити публікацію про виклик до Печерського районного суду міста Києва держателя втрачених векселів шляхом розміщення оголошення про це у місцевій газеті за місцем платежу векселя та у Всеукраїнській газеті Урядовий кур`єр , примірники яких направити до Печерського районного суду міста Києва.

Публікація про виклик держателя втрачених векселів, з приводу яких подано заяву до суду, повинна містити таку інформацію:

1) ім`я і місце проживання заявника, найменування та місцезнаходження юридичної особи - заявника;

2) обставини, за яких втрачено цінний папір на пред`явника або вексель;

3) повну і точну назву емітента втраченого цінного папера на пред`явника і його реквізити, а для векселя - вид, номер бланка, суму векселя, дату і місце складання, строк та місце платежу, найменування векселедавця та інших, відомих заявнику, зобов`язаних за векселем осіб, а також першого векселедержателя.

4) пропозицію про повідомлення держателем векселів суд у тримісячний строк про свої права на цінні папери або векселі.

Запропонувати держателю векселів повідомити Печерський районний суд міста Києва (м. Київ, вул. Володимирська, 15) у тримісячний строк з дня публікації про виклик про свої права на векселі.

Заборонити здійснювати будь-які операції за втраченими простими векселями: серії АА № 1579694 номінальною вартістю 500 тис. грн.; серії АА № 1579695 номінальною вартістю 500 тис. грн.; серії АА № 1579696 номінальною вартістю 500 тис. грн.; серії № 1579697 номінальною вартістю 762 172 грн. 66 коп., векселедавцем за якими є Товариство з обмеженою відповідальністю Українська міжрегіональна інвестиційна група , правонаступником якого є Товариство з обмеженою відповідальністю Офісний центр Сапфір (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 36061644).

Ухвалу направити зобов`язаним за векселями особам.

З дати постановлення ухвали зупиняється перебіг усіх строків щодо обігу втрачених простих векселів, встановлених законодавством про обіг векселів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.С. Хайнацький

Дата ухвалення рішення07.07.2021
Оприлюднено01.09.2021
Номер документу99288793
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання втрачених векселів недійсними та відновлення прав на векселі

Судовий реєстр по справі —757/35553/21-ц

Постанова від 28.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Рішення від 13.02.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

Ухвала від 07.07.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Хайнацький Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні