Ухвала
від 26.08.2021 по справі 521/1873/18
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/1873/18

Номер провадження:1-в/521/612/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

ВСТУПНА ЧАСТИНА

26 серпня 2021 року Малиновський районний суд міста Одеси у складі:

головуючого ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю представника Малиновського районного

відділу філії Державної установи «Центр пробації»

в Одеській області ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання (подання) начальника Малиновського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області про звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку з закінченням іспитового строку відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого: АДРЕСА_1 , проживаючого: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, засудженого 09 квітня 2019 року Малиновським районним судом міста Одеси за ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185, 70 КК України до трьох років позбавлення волі, на підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням строком на один рік шість місяців, -

МОТИВУВАЛЬНА ЧАСТИНА:

Суть питання, що вирішується ухвалою, і за чиєю ініціативою воно розглядається:

До Малиновського районного суду міста Одеси звернувся начальник Малиновського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області з клопотанням (поданням) про звільнення ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Встановлені суддею обставини із посиланням на докази:

З клопотання (подання) начальника Малиновського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області вбачається, що 06 вересня 2019 року засуджений прибув до Малиновського районного відділу. При першому відвідуванні з ним була проведена профілактична бесіда і йому були роз`яснені порядок та умови відбування покарання з випробуванням. Після проведеної бесіди ОСОБА_4 надав підписку про те, що йому роз`яснені порядок та умови відбування покарання з випробуванням та попереджений про відповідальність за ухилення від виконання обов`язків, покладених на нього судом, притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності під час іспитового строку.

В той же час засудженому було винесено постанову про встановлення днів явки на реєстрацію (1 понеділок кожного місяця), з яким ОСОБА_4 був ознайомлений під підпис.

Але, незважаючи на те, що засуджений був попереджений про відповідальність за ухилення від виконання обов`язків, покладених на нього судом, 01 липня 2019 року ОСОБА_4 не з`явився на реєстрацію, про об`єктивні обставини неявки не повідомив, документально не підтвердив, тому йому 02 липня 2019 року було винесено застереження у вигляді письмового попередження під підпис. 05 серпня 2019 року засуджений вдруге не з`явився на реєстрацію, про об`єктивні обставини неявки не повідомив, документально не підтвердив, тому йому 06 серпня 2019 року було винесено застереження у вигляді письмового попередження під підпис. Незважаючи на неодноразові попередження про наслідки ухилення від відбування покарання з випробуванням та невиконання обов`язків, покладених на нього судом, 08 січня 2020 року ОСОБА_4 не з`явився на реєстрацію, про об`єктивні обставини неявки не повідомив, документально не підтвердив. Згідно даних АІПС «АРМОР» та УІАП ГУНП засуджений ОСОБА_4 в період іспитового строку не притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності. За невиконання обов`язків, покладених вироком суду, Малиновським районним відділом було направлено подання за вих. №28/17/307/Пл-20 від 09 січня 2020 року до Малиновського районного суду м. Одеси про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання. 21 липня 2021 року за вх. №3305 було отримано ухвалу Малиновського районного суду м. Одеси від 05 травня 2021 року про відмову в задоволенні вищезазначеного подання. 09 жовтня 2020 року іспитовий строк закінчився.

Позиції сторін:

Представник Малиновського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області у судовому засіданні клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Прокурор про дату, час та місце розгляду клопотання був сповіщений належним чином в порядку ст. 135 КПК України, однак в судове засідання не з`явився. 26 серпня 2021 року до канцелярії суду від прокурора Малиновської окружної прокуратури міста Одеси ОСОБА_5 надійшла заява, в якій останній просить судове засідання проводити за його відсутністю.

Мотиви, з яких суддя виходив при постановлені ухвали, мотиви неврахування окремих доказів, положення закону яким керувався суддя:

Вивчивши клопотання та особову справу відносно ОСОБА_4 , вислухавши думку представника Малиновського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначенийчастиною другою статті 539цього Кодексу, має право вирішувати питання (серед інших): про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Частиною 1 статті 539 КПК України, передбачено, що питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 за час перебування на обліку до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався. Виконав покладені на нього вироком суду обов`язки, 09 жовтня 2020 року іспитовий строк закінчився.

На підставі викладених обставин суд вважає за необхідне звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

На підставі викладеного, керуючись вимогами статті 78 ч 1 КК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, суд

РЕЗОЛЮТИВНА ЧАСТИНА:

Висновки судді:

Клопотання начальника Малиновського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області про звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку з закінченням іспитового строку відносно ОСОБА_4 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 , засудженого 09 квітня 2019 року Малиновським районним судом міста Одеси, від призначеного покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Строк і порядок набрання ухвалою законної сили та її оскарження:

На ухвалу протягом семи днів з дня оголошення прокурором, засудженим може бути подана апеляційна скарга.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.08.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу99290557
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —521/1873/18

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Іщенко О. В.

Ухвала від 05.05.2021

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

Ухвала від 05.04.2021

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

Ухвала від 08.02.2021

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

Ухвала від 24.12.2020

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

Ухвала від 16.09.2020

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

Ухвала від 21.07.2020

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

Вирок від 09.04.2019

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

Ухвала від 17.09.2018

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

Ухвала від 14.09.2018

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Кузьменко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні