Ухвала
від 02.09.2021 по справі 173/1656/21
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1656/21

Провадження №2/173/820/2021

У Х В А Л А

іменем України

02 вересня 2021 р. м. Верхньодніпровськ

Суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Петрюк Т.М розглянувши позовний матеріал, що надійшов від ОСОБА_1 до малого приватного підприємства УЮТ СЕРВІС про стягнення грошових коштів,-

ВСТАНОВИВ:

До Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області звернулася позивач ОСОБА_1 , з позовом про стягнення грошових коштів до відповідача МПП УЮТ СЕРВІС

Відповідач МПП УЮТ СЕРВІС зареєстроване за адресою: 67700,8 кв. 3 м. Білгород-Дністровський Одеської області

Таким чином встановлено, що відповідач на території Верхньодніпровського району Дніпропетровської області зареєстрованим не значиться, а значиться зареєстрованим в м. Білгород-Дністровський Одеської області. Відповідно зазначена цивільна справа є територіально не підсудною Верхньодніпровському районному суду Дніпропетровської області.

Оскільки, згідно ч. 2 ст. 27 ЦПК України - Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Так як позивач просить стягнути з відповідача грошові кошти, а не відшкодувати шкоду, спричинену в результаті вчинення кримінального правопорушення, яка вже відшкодована шляхом задоволення цивільного позову, альтернативна підсудність, передбачена ст. 28 ЦПК України, до даного виду позовів не застосовується.

Відповідно до п.1 ч.1. ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншого суду якщо справа належить до територіальної юрисдикції ( підсудності) іншого суду.

Усі справи, що підлягають розгляду в порядку цивільного судочинства, розглядаються судом за встановленими правилами підсудності. А їх порушення є ознакою незаконності рішення.

Європейський суд з прав людини в рішеннях Лавентс проти Латвії , Верітас проти України та Сокуренко та Стригун проти України прийшов до правової позиції, що у розумінні п.1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, термін суд встановлений законом поширюється не лише на правову основу створення чи законності існування суду, але й на положення щодо його компетенції та повноважень і на дотримання таким судом певних норм, які регулюють його діяльність.

На підставі вищевикладеного вважаю за необхідне позовний матеріал за позовом ОСОБА_1 , до МПП УЮТ-СЕРВІС про стягнення коштів передати за підсудністю за місцем реєстрації відповідача до Білгород-Дністровського районного суду Одеської області (юридична адреса: 67707 м. Білгород-Дністровський вул. Військової слави, 27 Одеська область)

Відповідно до ч. 3 ст. 31 ЦПК України - Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ч.1, 2 ст. 32 ЦПК України - Спори між судами про підсудність не допускаються.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст.ст. 27, 31,32 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Позовний матеріал за позовом ОСОБА_1 до малого приватного підприємства УЮТ СЕРВІС про стягнення грошових коштів передати за підсудністю до Білгород-Дністровського районного суду Одеської області (юридична адреса: 67707 м. Білгород-Дністровський вул. Військової слави, 27 Одеська область).

Передача справи за підсудністю на розгляд до іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої п.1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасники справи, яким ухвала не була вручена у день її проголошення або складання, мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм відповідної копії ухвали.

Ухвала складена 02.09.2021 року.

Суддя Петрюк Т.М.

Направлена до ЄРДР: 02.09.2021 року

Дата набрання законної сили: 18.09.2021 року

Дата ухвалення рішення02.09.2021
Оприлюднено03.09.2021
Номер документу99315889
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/1656/21

Рішення від 15.11.2022

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Анісімова Н. Д.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Анісімова Н. Д.

Ухвала від 02.09.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні