Постанова
від 01.06.2010 по справі 6517/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адм іністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнськ а, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

01.06.2010 р. справа № 2а- 6517/10/2070 Харківський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді - Сліденк о А.В.,

при секретарі судового за сідання - Алексєєнко О.В.,

за участі представників :

позивача - Чорна Л.В.,

представника відповідача - не прибув,

прокурора - Бараннік О.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні Харківського окружного ад міністративного суду адміні стративну справу за позовом

Прокурора Червонозаводсь кого району м. Харкова в інтер есах Держави в особі Управлі ння Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова

до Комунального виробничого житлового ремонтно-експлуат аційного підприємства Черво нозаводського району м. Харк ова

про стягнення заборгованості , -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Червонозав одського району м. Харкова в і нтересах держави в особі Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Червонозаводському ра йоні міста Харкова звернувся до Харківського окружного а дміністративного суду з позо вом, в якому просив стягнути з відповідача, Комунального виробничого житлового ремон тно-експлуатаційного підпри ємства Червонозаводського р айону м. Харкова заборговані сть в сумі 6.990,16 грн.

В обґрунтування заяв лених вимог прокурор указав, що рішеннями позивача, УПФУ в Червонозаводському районі м іста Харкова від 07.04.2010р. за №№362, 363 , 364, 365 до відповідача

було застосовано штраф та п еню, залишок по оплаті яких ск ладає - 6.990,16грн. Зобов' язання п о оплаті вказаної суми безпі дставно не виконані відповід ачем, що спричинило утворенн я спірної суми заборгованост і. В судовому засіданні проку рор підтримав доводи і вимог и поданого позову, просив ухв алити рішення про задоволенн я позову.

Позивач, Управління П енсійного фонду України в Че рвонозаводському районі міс та Харкова підтримав поданий прокурором позов, просив при йняти рішення про задоволенн я позову на підставах та за мо тивами, що викладені в позові прокурора.

Відповідач, Комуналь не виробниче житлове ремонтн о-експлуатаційне підприємст во Червонозаводського район у м. Харкова до судового засід ання свого уповноваженого пр едставника не направив, про ч ас та місце розгляду справи п овідомлявся належним чином, про причини неявки суду не по відомив.

Оскільки судом зібра ні докази, що в своїй сукупнос ті повно та всебічно висвітл юють обставини спірних право відносин, визначене ч.1 ст.2 КАС України завдання адміністра тивного судочинства залишає ться незмінним при розгляді будь-якої адміністративної с прави, в тому числі і справи за позовом суб'єкта владних пов новажень і дотримання вказан ого завдання є обов'язковим в силу приписів ч.2 ст.19 Конститу ції України, то суд доходить в исновку, що справа має бути ро зглянута та вирішена на підс таві наявних в ній доказів.

Розглянувши матеріал и справи, вивчивши доводи поз ову, заслухавши представника позивача та прокурора, дослі дивши зібрані по справі дока зи, проаналізувавши зміст но рм матеріального і процесуал ьного права, які врегульовую ть спірні правовідносини, вв ажає, що позов підлягає задов оленню з наступних підстав т а мотивів.

Матеріалами справи п ідтверджено, що відповідач, К омунальне виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне під приємство Червонозаводсько го району м. Харкова як платни к внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування обліковується в Упра влінні Пенсійного фонду Укра їни в Червонозаводському рай оні м. Харкова.

Як з'ясовано судовим р озглядом до спірної суми заб оргованості структурно вход ить заборгованість по оплаті рішень УПФУ в Червонозаводс ькому районі міста Харкова в ід 07.04.2010р. за №№ 362, 363, 364, 365, якими заст осовано штраф і нараховано п еню в загальній сумі 6.990,16 грн.

Зі змісту перелічени х рішень слідує, що правовою п ідставою для їх винесення по зивач указав п.2 ч.9 ст.106 Закону У країни "Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування", згідно з яким за несп лату (неперерахування) або не своєчасну сплату страхуваль никами страхових внесків, у т ому числі донарахованих стра хувальниками або територіал ьними органами Пенсійного фо нду, накладається штраф зале жно від строку затримки плат ежу у розмірі 10 відсотків своє часно не сплачених зазначени х сум - у разі затримки її спла ти у строк до 30 календарних дн ів включно; 20 відсотків зазнач ених сум - у разі затримки їх с плати у строк до 90 календарних днів включно; 50 відсотків заз начених сум - у разі затримки п онад 90 календарних днів. Одноч асно на суми своєчасно не спл ачених страхових внесків і ф інансових санкцій нараховує ться пеня в розмірі 0,1 відсотк а зазначених сум коштів, розр ахована за кожний день прост рочення платежу.

Відповідно до ч.13 ст.106 З акону України «Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування»про нарахува ння пені та накладення штраф ів, передбачених частинами д ев'ятою і десятою цієї статті , посадові особи виконавчих о рганів Пенсійного фонду в по рядку, встановленому правлін ням Пенсійного фонду, винося ть рішення, які протягом трьо х робочих днів із дня їх винес ення надсилаються страхувал ьнику, банку чи організації, я ка здійснює виплату і достав ку пенсій.

Оглянувши перелічені рішення, суд відзначає, що за формою, змістом та підставам и винесення перелічені рішен ня узгоджуються з компетенці єю територіальних органів Пе нсійного фонду України, яка в изначена ст.106 Закону України "Про загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування ", а за способом її реалізації відповідають порядку дій, як ий визначений Інструкцією пр о порядок обчислення і сплат и страхувальниками та застра хованими особами внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України (затв ерджена постановою правлінн я Пенсійного фонду України в ід 19.12.2003р. №21-1, зареєстровано в Мі ністерстві юстиції України 1 6.01.2004р. за №64/8663; далі за текстом - Інструкція), винесені повнов ажною посадовою особою УПФУ.

Підстав для висновку про невідповідність оглянут их рішень закону або відсутн ість у відповідача обов'язку виконувати владні приписи о глянутих рішень судом з мате ріалів справи не виявлено.

Доказів здійснення п латежів по спірним рішенням сторонами по справі суду не н адано, а судом самостійно при виконанні вимог ст.11 КАС Укра їни в частині офіційного з'яс ування всіх обставин по спра ві не виявлено. Наявність спі рної заборгованості підтвер джується карткою особового р ахунку, яка приєднана до мате ріалів справи.

За таких обставин, зая влена по даній справі вимога про стягнення заборгованост і в загальній сумі 6.990,16 грн. визн ається судом обґрунтованою і задовольняється.

При цьому, суд погодж ується з тим, що наведені прок урором у позові мотиви предс тавництва інтересів Держави узгоджуються зі ст.121 Констит уції України, ст.36-1 Закону Укра їни «Про прокуратуру» і є дос татніми для захисту її інтер есів шляхом вчинення процесу альної дії по зверненню до су ду.

На підставі викладе ного, керуючись ст.ст. 8 і 19 Конс титуції України, ст.ст. 7, 8, 9, 10, 11, 1 2, ч. 1 ст. 158, ст. 159, ч.ч. 1, 2 ст. 160, ст. 161, ч. 1 ст . 162, ст. 163 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний по зов Прокурора Червонозаводс ького району м. Харкова в інте ресах держави в особі Управл іння пенсійного фонду Україн и в Червонозаводському район і міста Харкова до Комуналь ного виробничого житлового р емонтно-експлуатаційного пі дприємства Червонозаводськ ого району м. Харкова про стя гнення заборгованості - з адовольнити.

Стягнути з Комунальн ого виробничого житлового ре монтно-експлуатаційного під приємства Червонозаводсько го району м. Харкова (ідентифі каційний код 05476828; місцезнаход ження - 61003, місто Харків, вул.Гам арника, буд.17) на користь Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Червонозаводському райо ні міста Харкова (ідентифіка ційний код - 22682342; місцезнаходже ння - 61140, м.Харків, вул. 1-ої Кінн ої Армії, буд.15; р/р - 256063012095 в ВАТ "Д ержавний ощадний банк Україн и МФО 351823) заборгованість в сум і 6990 (шість тисяч дев'ятсот дев' яносто) грн. 16 коп.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано. Якщо бу ло подано заяву про апеляцій не оскарження, але апеляційн а скарга не була подана у стро к, постанова набирає законно ї сили після закінчення цьог о строку. У разі подання апеля ційної скарги постанова, якщ о її не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку до Харківського апеляційног о адміністративного суду чер ез Харківський окружний адмі ністративний суд шляхом пода чі в 10-денний строк з дня склад ання постанови у повному обс язі (у разі проголошення пост анови у відсутність особи, як а бере участь у справі, - з дня о тримання нею копії постанови ) заяви про апеляційне оскарж ення і поданням після цього п ротягом 20 днів апеляційної ск арги, з подачею її копії до апе ляційної інстанції або в пор ядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Постанова у повному обсязі виготовлена 07.06.2010р.

Суддя Сліденко А.В.

Дата ухвалення рішення01.06.2010
Оприлюднено21.07.2010
Номер документу9933794
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6517/10/2070

Ухвала від 20.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 25.05.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 24.05.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 25.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Постанова від 01.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні