Ухвала
від 02.09.2021 по справі 234/11721/21
КРАМАТОРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 234/11721/21

Провадження № 2/234/3930/21

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

02 вересня 2021 року м. Краматорськ

Суддя Краматорського міського суду Донецької області Кравченко О.Ю., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Макаров Вадим Михайлович до Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України , третя особа Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Матвйчук Наталія Євгенівна, Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області про відновлення дії банківського рахунку в частині права на отримання сум пенсійних виплат, -

В С Т А Н О В И В:

30 серпня 2021 року до Краматорського міського суду Донецької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Макаров Вадим Михайлович до Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України , третя особа Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Матвйчук Наталія Євгенівна, Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області про відновлення дії банківського рахунку в частині права на отримання сум пенсійних виплат.

Зазначена заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержанням вимог ст. ст.175, 177 ЦПК України.

Так, відповідно до п.4 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити, серед іншого зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні ; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

В позовній заяві позивач просить:

1)залучити у справу при розгляді позову Приватного виконавця виконавчого округу Донецької області Матвійчук Наталію Євгенівну та Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області;

2)зупинити дію постанов від 05.04.2021 року та від 18.08.2021 року про арешт коштів боржника по ВП №65002144 щодо примусового стягнення грошових коштів з рахунку № НОМЕР_1 , відкритого у Філії Донецьке обласне управління АТ Ощадбанк , МФО 335106, ЄДРПОУ 09334702 на ім`я ОСОБА_1 до часу розгляду позову по суті;

3)визнати протиправними дії АТ Ощадбанк щодо блокування рахунку № НОМЕР_1 , відкритого у Філії Донецьке обласне управління АТ Ощадбанк , МФО 335106, ЄДРПОУ 09334702 на ім`я ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , в частині отримання пенсійних виплат;

4)зобов`язати АТ Ощадбанк поновити ОСОБА_1 видачу коштів та виконання розрахунків в частині пенсійних виплат з банківського рахунку №№ НОМЕР_1 , відкритого у Філії Донецьке обласне управління АТ Ощадбанк , МФО 335106, ЄДРПОУ 09334702 на ім`я ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 ;

5)стягнути з відповідача на користь позивача суму судового збору та витрат позивача на забезпечення розгляду позову в загальній сумі 926,53 грн.

Відповідно до ст.16 ЦК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Способами захисту цивільних прав та інтересів можуть бути: 1) визнання права; 2) визнання правочину недійсним; 3) припинення дії, яка порушує право; 4) відновлення становища, яке існувало до порушення; 5) примусове виконання обов`язку в натурі; 6) зміна правовідношення; 7) припинення правовідношення; 8) відшкодування збитків та інші способи відшкодування майнової шкоди; 9) відшкодування моральної (немайнової) шкоди; 10) визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб. Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом чи судом у визначених законом випадках.

Отже, вимоги позовної заяви зупинити дію постанов від 05.04.2021 року та від 18.08.2021 року про арешт коштів боржника по ВП №65002144 щодо примусового стягнення грошових коштів з рахунку № НОМЕР_1 , відкритого у Філії Донецьке обласне управління АТ Ощадбанк , МФО 335106, ЄДРПОУ 09334702 на ім`я ОСОБА_1 до часу розгляду позову по суті - не є способами захисту права, передбаченими ст.16 ЦК України та іншими актами законодавства, які суд може зазначити у рішенні.

За своїм змістом, зазначені вимоги є вимогами про забезпечення позову , які мають бути викладені в окремій заяві, поданої окремим документом за правилами, визначеними ст.ст.149-152 ЦПК України та не можуть бути викладені у позовній заяві.

Вимоги до змісту заяви про забезпечення позову викладені у ст.151 ЦПК України, відповідно до якої заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності; 3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; 4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; 6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; 7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову (ч.1 ст.151 ЦПК України).

Відповідно до ч.6 ст.151 ЦПК України до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до частин 1, 7 та 8 статті.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду), крім випадків, передбачених частиною п`ятою цієї статті. Про забезпечення позову або про відмову у забезпеченні позову суд постановляє ухвалу. В ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання та вирішує питання зустрічного забезпечення. Суд може також зазначити порядок виконання ухвали про забезпечення позову.

Відповідно до ч.10 ст.153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Таким чином, заява про забезпечення позову розглядається судом в скорочені терміни, за правилами, встановленими ст.153 ЦПК України, тому об`єднання вимог про забезпечення позову в позовній заяві разом з позовними вимогами (без подання окремої заяви про забезпечення позову), позбавляє суд можливості перевірити заяву про забезпечення позову на відповідність вимогам ст.151 ЦПК України та розглянути вимоги про забезпечення позову у порядку та строки, передбачені ст.153 ЦПК України.

Враховуючи наведене, позивачу у позовній заяві необхідно викласти зміст позовних вимог у відповідності до ст.175 ЦПК України та подати окрему заяву про забезпечення позову в порядку ст.ст.149-153 ЦПК України.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин, позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.185, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Макаров Вадим Михайлович до Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України , третя особа Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Матвйчук Наталія Євгенівна, Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області про відновлення дії банківського рахунку в частині права на отримання сум пенсійних виплат - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - 7 днів з дня отримання даної ухвали.

В зазначений строк позивачу необхідно надати суду позовну заяву, зміст якої відповідає вимогам ст.175 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Краматорського міського суду О. Ю. Кравченко

СудКраматорський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.09.2021
Оприлюднено03.09.2021
Номер документу99345822
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —234/11721/21

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 02.09.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні