Ухвала
від 13.09.2021 по справі 234/11721/21
КРАМАТОРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 234/11721/21

Провадження № 2/234/3930/21

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

13 вересня 2021 року м. Краматорськ

Суддя Краматорського міського суду Донецької області Кравченко О.Ю., розглянувши матеріали цивільної справи № 234/11721/21 за позовом

ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 )

в інтересах якого діє адвокат Макаров Вадим Михайлович (пр-т Перемоги, 121А/169, м.Київ, 03115)

до Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України (01001, м.Київ, вул.Госпітальна, буд.12-Г),

третя особа Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Матвійчук Наталія Євгенівна (87545, Донецька область, м.Маріуполь, пр-т Перемоги, 103, приміщення 101),

Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області (84302, Донецька область, м.Краматорськ, вул.Поштва,5),

про відновлення дії банківського рахунку в частині права на отримання сум пенсійних виплат, -

ВСТАНОВИВ:

30 серпня 2021 року до Краматорського міського суду Донецької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Макаров Вадим Михайлович до Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України , третя особа Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Матвійчук Наталія Євгенівна, Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області про відновлення дії банківського рахунку в частині права на отримання сум пенсійних виплат.

Ухвалою від 02 вересня 2021 року позовна заява залишена без руху та позивачу наданий строк для усунення недоліків позовної заяви.

Позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом. Після усунення недоліків, позовна заява відповідає вимогам ст. 175 і ст.177 ЦПК України, справа підсудна Краматорському міському суду Донецької області, підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Виходячи з підстав та предмету позову, вважаю, що дана справа не є малозначною, а тому не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частини 4 ст. 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, призначене загальне позовне провадження.

Тому справу слід прийняти до провадження та з метою виконання вимог, передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Також, представником позивача Макровим В.М. заявлено клопотання про залучення у справі третіх осіб, а саме: Приватного виконавця виконавчого округу Донецької області Матвійчук Наталію Євгенівну, Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі стороні. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд вважає, що клопотання представника позивача ОСОБА_2 підлягає задоволенню, до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору необхідно залучити Приватного виконавця виконавчого округу Донецької області Матвйчук Наталію Євгенівну, Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.53, 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду в порядку загального позовного провадження та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Макаров Вадим Михайлович до Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України , третя особа Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Матвійчук Наталія Євгенівна, Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області про відновлення дії банківського рахунку в частині права на отримання сум пенсійних виплат.

Залучити Приватного виконавця виконавчого округу Донецької області Матвійчук Наталію Євгенівну (87545, Донецька область, м.Маріуполь, пр-т Перемоги, 103, приміщення 101), Управління Пенсійного фонду України в м.Краматорську Донецької області (84302, Донецька область, м.Краматорськ, вул.Поштова,5) в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Макаров Вадим Михайлович до Публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України про відновлення дії банківського рахунку в частині права на отримання сум пенсійних виплат.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Краматорського міського суду Донецької області (юридична адреса: Донецька область м. Краматорськ вул. Маяковського, 21, поверх 2, зал судового засідання №1/2) на 12 жовтня 2021 року о 11-00 годині .

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третім особам строк для подання пояснення на позовну заяву не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення копії позовної заяви з додатками. Пояснення подається на підставі ст. 181 ЦПК України.

У відповідності до ст.201 ЦПК України, до початку розгляду справи по суті, врегулювання спору можливо за участю судді за згодою сторін.

За веб адресою http://court.gov.ua/fair/sud0528/ учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Краматорського міського суду О. Ю. Кравченко

СудКраматорський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення13.09.2021
Оприлюднено17.09.2021
Номер документу99675643
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —234/11721/21

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Михальченко А. О.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 02.09.2021

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Кравченко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні