Ухвала
від 06.09.2021 по справі 182/1999/21
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/1999/21

Провадження № 2/0182/1754/2021

У Х В А Л А

Іменем України

06.09.2021 року м. Нікополь

Суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Кобеляцька-Шаховал І.О., розглянувши у спрощеному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Хлібна база № 73 Державного агентства резерву України, про стягнення заборгованості по заробітній платі, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Хлібна база № 73 Державного агентства резерву України, про стягнення заборгованості по заробітній платі.

Як вбачається з матеріалів справи, предметом позову є стягнення заборгованості по заробітній платі за періоди: жовтень 2020 року - в розмірі 6 033 грн. 72 коп. та листопад 2020 року - в розмірі 11 611 грн. 40 коп., тобто загальна сума заборгованості до стягнення становить 17 645 грн. 12 коп. Однак, на підтвердження даних обставин позивачкою до позову довідку, яка б підтверджувала даний факт, долучено не було. При цьому, одночасно з поданням позову до суду було подано клопотання про витребування з Державного підприємства Хлібна база № 73 Державного агентства резерву України довідку про розмір заборгованості по заробітній платі за період: жовтень - листопад 2020 року, включно.

Суддя, вивчивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно зі ст.77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Відповідно до ст.79 ЦПК України, достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи.

Згідно зі ст.81 ЦПК України, доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Тому, на думку суду, для з`ясування всіх обставин по справі, необхідно оглянути виконавче провадження.

Відповідно до ст.95 ЦПК України, письмовими доказами є документи, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до ст.148 ЦПК України, суд може постановити увалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: невиконання процесуальних обов`язків, зокрема, ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

За таких обставин, керуючись ст.ст.76, 77, 79, 81 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Витребувати з Державного підприємства Хлібна база № 73 Державного агентства резерву України, довідку про розмір заборгованості по заробітній платі інженера технолога першої категорії ОСОБА_1 (ІПН - НОМЕР_1 ), за період з жовтня по листопад 2020 року, включно.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

У відповідності до ст.353 ЦПК України, ухвала про витребування доказів оскарженню не підлягає.

Суддя: І. О. Кобеляцька-Шаховал

Дата ухвалення рішення06.09.2021
Оприлюднено06.09.2021
Номер документу99380787
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —182/1999/21

Рішення від 28.06.2022

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 06.09.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 30.04.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні